ΚΟΣΜΟΣ

Τρομερός τύπος: Τους έπεισε ότι είναι αναστημένος τραγουδιστής που είχαν απαγάγει... ζόμπι! (videos)

Τρομερός τύπος: Τους έπεισε ότι είναι αναστημένος τραγουδιστής που είχαν απαγάγει... ζόμπι! (videos)

Σε κάθειρξη 22 ετών για σωρεία αδικημάτων καταδικάστηκε ένας Νοτιοαφρικανός, ο οποίος υποστήριζε ότι είναι η μετενσάρκωση ενός δημοφιλούς Ζουλού καλλιτέχνη που πέθανε το 2009!

«Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 22 ετών για βιασμό, απαγωγή, επίθεση, απάτη και απόπειρα απόδρασης», ανέφερε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Νατάσα Ράμκισον-Κάρα.

Ο 33χρονος Σιμπουσίσο Γκαμπάσε, όχι μόνο έπεισε τη χήρα του Κουλεκάνι Κουμάλο, ενός γνωστού τραγουδιστή της μουσικής μασκάντι (παραδοσιακή μουσική των Ζουλού) ότι ήταν η μετενσάρκωση του συζύγου της, αλλά είχε μάλιστα και ερωτικές επαφές μαζί της!

Όταν πρωτοεμφανίστηκε στη γενέτειρα του τραγουδιστή, το χωριό Νκούτου, το 2012, προκάλεσε σάλο με τους ισχυρισμούς του αφού έλεγε ότι τον είχαν απαγάγει... ζόμπι, κρατώντας τον όμηρο για δύο χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων τον έβαζαν να τραγουδάει. Τότε, χιλιάδες θαυμαστές του Κουμάλο συγκεντρώθηκαν στο χωριό για να ξαναδούν το αναστημένο ίνδαλμά τους.

Στην απόφασή του το δικαστήριο της πόλης Πιετερμάριτσμπουργκ έκρινε ότι ο Γκαμπάσε «εκμεταλλεύτηκε τη νεαρή χήρα (...) και την αφέλειά της», όπως εξήγησε η Ράμκισον-Κάρα. Προκάλεσε επίσης «συναισθηματικά τραύματα» στην ευάλωτη οικογένεια του τραγουδιστή.