ΚΥΠΡΟΣ

Στην Κύπρο ο Μενέντεζ - Θα τιμηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία

Μενέντεζ
Θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στην Κύπρο θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Alpha, ιδιωτική επίσκεψη πραγματοποιεί ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος θα βρεθεί στην Λευκωσία, σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδο. Με το Κυπριακό, να βρίσκεται στην χειρότερη φάση από ποτέ, την Τουρκοποίηση της Αμμοχώστου, τις συνεχείς απειλές στην ΑΟΖ της Κύπρου, και την φιλοδοξία της Τουρκίας, να καταστεί ηγέτιδα του Μουσουλμανικού Κόσμου, εκμεταλλευόμενη κάθε εξέλιξη.

Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από σωρεία αρνητικών αποφάσεων για την Άγκυρα, την αποτροπή της επιχείρησης αναβάθμισης του ψευδοκράτους, αλλά και της άρσης του εμπάργκο όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 30 Αυγούστου. Θα τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη, με την ύψιστη τιμή της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, για την αμέριστη στήριξη του σε Κύπρο και Ελλάδα.

Νωρίτερα θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον οποίο θα ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, ενώ ενημέρωσης θα τύχει και από τον Υπουργό Εξωτερικών. Της τιμητικής εκδήλωσης θα ακολουθήσει δείπνο στο Προεδρικό.

ΠΗΓΗ: alphanewslive

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.