ΚΥΠΡΟΣ

Σοκάρουν τα στοιχεία: Περισσότεροι από 13.500 οι άποροι μαθητές!

Σοκάρουν τα στοιχεία: Περισσότεροι από 13.500 οι άποροι μαθητές!

Ολοένα και αυξάνονται τα τελευταία χρόνια οι άποροι μαθητές στα εκπαιδευτικά ιδρύματα

Αποτέλεσμα αυτής της ραγδαίας αύξησης, οι Σύνδεσμοι Γονέων σε πλήρη συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολείων αλλά και με το Υπουργείο Παιδείας να καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια, ούτως ώστε κανένας μαθητής να μη στερηθεί τα απαραίτητα τόσο για τη φοίτησή του στο σχολείο όσο και για τη σίτισή του.

Σε δηλώσεις του στην «Σ» ο Γραμματέας της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Πέτρος Κουλέρμος, και ερωτηθείς κατά πόσο περιέπεσε στην αντίληψη της Συνομοσπονδίας οποιοδήποτε περιστατικό με μαθητή να απέχει από τα μαθήματά του λόγω έλλειψης των αναγκαίων για τη φοίτησή του, απάντησε αρνητικά. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάτι τέτοιο υπόψη μας, κι αυτό γιατί ενεργούμε άμεσα σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Αυτό βέβαια οφείλεται και στο γεγονός πως οι Σύνδεσμοι Γονέων είναι σε διαρκή επικοινωνία με τις Διευθύνσεις των σχολείων και εκεί και όπου παρίσταται ανάγκη δρούμε άμεσα, με στόχο κανένας μαθητής να μην μείνει σπίτι και να μην στερηθεί τα αναγκαία για τη φοίτησή του. Οφείλω, όμως, να ομολογήσω πως σε κάποιες περιπτώσεις ένα τέτοιο ενδεχόμενο απετράπη την τελευταία στιγμή. Και επαναλαμβάνω, αν δεν γνωρίζαμε τόσο καλά τα προβλήματα που ταλανίζουν τα σχολεία μας κι αν δεν είχαμε τόσο στενή επαφή με τις Διευθύνσεις δεν αποκλείεται να είχαμε και τέτοια περιστατικά», εξήγησε περαιτέρω.

Η βοήθεια

Ερωτηθείς με ποιους τρόπους η Συνομοσπονδία προσπαθεί να βοηθήσει τους άπορους μαθητές, ο κ. Κουλέρμος ανέφερε τα εξής: «Εμείς δεν φροντίζουμε μόνο για τη σίτιση των μαθητών μας αλλά και για την παροχή και όσων χρειάζεται ένας μαθητής για να μην νιώθει κατώτερος των συμμαθητών του και για να μπορεί να φοιτά κανονικά στο σχολείο, όπως πληρωμή κομίστρων, εξασφάλιση σχολικών ειδών και γραφικής ύλης ακόμη και πληρωμή διδάκτρων εκεί και όπου μπορούμε.

Επίσης νοιαζόμαστε και για τη σίτιση των παιδιών και μετά το σχολείο, γιατί δεν είναι μόνο το πρόγευμα που χρειάζονται».

Εντός των ημερών πλήρης εικόνα για τους απόρους

Απαντώντας σε άλλο ερώτημά μας, ο κ. Κουλέρμος δήλωσε πως από τις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς παρατηρήθηκε μια μικρή αύξηση στον αριθμό των άπορων μαθητών, σημειώνοντας πως εντός των επόμενων ημερών η Συνομοσπονδία θα έχει μια πιο ολοκληρωμένη και σφαιρική εικόνα επί του προκειμένου. «Πρέπει να πω, όμως, πως μέρα με τη μέρα διαμορφώνεται και αλλάζει ο αριθμός των απόρων λόγω των αλλαγών στις οικογένειες των μαθητών», συμπλήρωσε τονίζοντας πως το πρόβλημα είναι πιο έντονο στις πολυμελείς οικογένειες.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: «Σαρώνει» στα social media η… κοριτσάρα της Ρόδου (pic)

Τραγωδία: Τον βρήκε η γυναίκα του κρεμασμένο μέσα στο σπίτι

Συγκλονιστικό: Πυροσβέστης σώζει κουταβάκι δίνοντάς του φιλί ζωής (vid)

Κρήτη: Νέα κτηνωδία σε σκύλους – Αποκάλυψη που σοκάρει (pics)

Παρμενίων 2014: Το μήνυμα εστάλη - «Ο Έβρος δεν πέφτει με τίποτα» (vid)