ΚΥΠΡΟΣ

Λεμεσός: Πρωτεύουσα των πολυτελών ακινήτων

Λεμεσός: Πρωτεύουσα των πολυτελών ακινήτων

Στους δήμους Γερμασόγειας, Λεμεσού, και Αγίου Τύχωνα, και στην κοινότητα του Πύργου καταγράφονται οι περισσότερες πράξεις αγοραπωλησίας ακινήτων με αξία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ στην επαρχία Λεμεσού.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κτηματολογίου που επεξεργάστηκε η πλατφόρμα Cyprus Economic Intelligence (www.cei.com.cy) για την περίοδο 2010-πρώτο εξάμηνο 2014, στην επαρχία πωλήθηκαν συνολικά 209 οικιστικές μονάδες άνω των 1εκ. (δηλωθείσα τιμή). Αναλυτικότερα, 87 πράξεις αφορούσαν διαμερίσματα και 122 σπίτια.

Αξιοσημείωτο γεγονός, πως τόσο σε σχέση με τα διαμερίσματα όσο και σε σχέση με τα σπίτια, καταγράφεται έντονη δραστηριότητα τόσο το 2013 όσο και το 2014. Χαρακτηριστικό είναι πως το 2013 πωλήθηκαν 7 σπίτια αξίας άνω των 4εκ. ευρώ και ακόμα δύο μέχρι το πρώτο μισό του 2014.

Σημαντικός αριθμός πράξεων τόσο για σπίτια όσο και για διαμερίσματα καταγράφηκε για αξίες από 1-2εκ. για την ίδια περίοδο. Η χαρτογράφηση που παρέχει το CEI οδηγεί σε σημαντικά συμπεράσματα σε σχέση με τις πράξεις ακινήτων αλλά και σε σχέση με τα πολυτελή έργα που βρίσκονται σε συγκεκριμένες ενορίες.

Πηγη www.sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις