ΚΥΠΡΟΣ

«Φαγοπότι» εκατομμυρίων στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο

«Φαγοπότι» εκατομμυρίων στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο

Οδηγούνται εκ νέου στο επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού οι δύο ύποπτοί που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις πλαστές εγγυητικές για τις οικοδομές του ΤΕΠΑΚ (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου) καθώς σύμφωνα με την Νομική Υπηρεσία, υπάρχουν ατασθαλίες και για δύο ακόμα κτήρια του Πανεπιστημίου.

Εμπλεκόμενοι στο υπό διερεύνηση σκάνδαλο φέρονται να είναι και πάλι ο 44χρονος Προϊστάμενος Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου και ο 51χρονος εργολάβος.

Οι δύο ύποπτοι είχαν προφυλακιστεί με απόφαση του Δικαστηρίου, αλλά συνελήφθησαν πάλι για νέα υπόθεση, που αφορά την παράνομη είσπραξη προμηθειών, κατά τη σύναψη των συμβολαίων ενοικίασης δύο κτηρίων για ποσό που ξεπερνά τα 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Aντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος, απόσπαση περιουσίας με ψευδής παραστάσεις, κατάχρηση εξουσίας, δεκασμό δημόσιου λειτουργού και για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος εργολάβος σε συνεννόηση με τον υπάλληλο του ΤΕΠΑΚ, υπέγραψαν συμφωνία για το κτίριο «Δωροθέα» στις 3/11/08. Η εν λόγω συμφωνία υπογράφτηκε χωρίς να υπάρχει έγκριση από το αρμόδιο όργανο του ΤΕΠΑΚ.

Επιπλέον, το συμβόλαιο περιλάμβανε πρόνοια όπως πληρώσει το ΤΕΠΑΚ πρόσθετο κόστος εργασιών 1εκατ. για εξοπλισμό και επιπρόσθετες εργασίες οι οποίες σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή περιλαμβάνονταν ήδη στα σχέδια και κατασκευάστηκαν το 2007 από τον ύποπτο εργολάβο.

Πηγη www.sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις