Αναστασιάδης: Μόνο με συναίνεση θα είναι θετική η 5η αξιολόγηση της Τρόικας

Ρούλα Κοτσέτα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης έκανε έκκληση ενότητας στα πολιτικά κόμματα προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αφορούν το Νόμο περί εκποιήσεων και περί αφερεγγυότητας.

Μόνο έτσι, επεσήμανε ο Νίκος Αναστασιάδης "Θα είμαστε σε θέση να πάρουμε και την πέμπτη θετική αξιολόγηση, αλλά το συντομότερο να μπούμε στις αγορές απαλλασσόμενοι από τους δανειστές μας, επιτρέποντας κατά αυτό τον τρόπο πολιτικές που θα είναι προς όφελος των στόχων που έχουμε θέσει, προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας των πολιτών".

Χωρίς καμιά διάθεση κριτικής προς οποιονδήποτε, επεσήμανε , "δυστυχώς, παρά τα φαινόμενα και παρά τη διαπίστωση ότι η κρίση ήταν παγκόσμιας εμβέλειας και δεν μπορούσε να αφήσει στο απυρόβλητο την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν λήφθηκαν εγκαίρως τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν, προς αποφυγήν αυτών που αντιμετωπίσαμε μετά την 1η Μαρτίου 2013, δηλαδή το φάσμα της ατάκτου χρεοκοπίας του κράτους".

Επιπλέον, πρόσθεσε «Έχουμε βιώσει οδυνηρές συνέπειες από την κρίση και αυτό που ενδεχόμενα να μη δικαιολογείτο από τους προκατόχους μου ήταν ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση εισηγείτο τη λήψη μέτρων έγκαιρα, με αποδοχή του όποιου πολιτικού κόστους, και με προτάσεις, οι οποίες έστω και οδυνηρές ήταν πολύ ελαφρότερες από πλευράς συνεπειών από ό,τι αυτές που υποχρεωθήκαμε να αποδεχθούμε στις 15 Μαρτίου".

Αναφερόμενος στην επανεκκίνηση της οικονομίας, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «απαιτούσε την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του κράτους και του τραπεζικού συστήματος για να εμπιστεύεται κάποιος την επένδυση στην Κυπριακή Δημοκρατία και, βεβαίως. μέσα από τις επενδύσεις αυτό που προσδοκούμε είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, διότι οφείλω να ομολογήσω ότι η ανεργία βρίσκεται σε ψηλά επίπεδα".

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved