ΚΥΠΡΟΣ

Κωνσταντοπούλου: Συναντήθηκε με τους προέδρους των κομμάτων στην Κύπρο

Κωνσταντοπούλου: Συναντήθηκε με τους προέδρους των κομμάτων στην Κύπρο

Στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και στην πολιτική κατάσταση στην Κύπρο, αναφέρθηκαν οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων με τους οποίους συναντήθηκε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι η μόνη ωφέλιμη οδός τόσο για την ίδια την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο. Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι επαναβεβαίωσε την σαφή θέση του ΔΗΣΥ: «Στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο ευρώ».

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, εξέφρασε τη θέση ότι είναι εφικτή μια επαναδιαπραγμάτευση του κυπριακού μνημονίου είναι εφικτή, «αν παραδειγματιστούμε από τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να διεκδικήσει βελτιώσεις στο δικό της πρόγραμμα».

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ πρόσθεσε πως, είτε κάποιος συμφωνεί, είτε διαφωνεί ιδεολογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, η πραγματικότητα είναι ότι «η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε και πέτυχε σημαντικά επιτεύγματα σε ό,τι αφορά τη βελτίωση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας».

O γ.γ. του ΑΚΕΛ, 'Αντρος Κυπριανού χαρακτήρισε αδιέξοδες τις πολιτικές της ΕΕ σε ό,τι αφορά στην οικονομία, λέγοντας ότι υπάρχει σε αυτό το θέμα ταύτιση απόψεων με την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου.

H στήριξη της κυπριακής κυβέρνησης προς την Ελλάδα και τα ελληνικά αιτήματα, τα οποία η Αθήνα θέτει προς την ΕΕ δεν θα πρέπει να εκφράζεται με διακηρύξεις, αλλά στην πράξη, ανοίγοντας και η Λευκωσία κεφάλαια προς συζήτηση για να ενισχύσει τις ελληνικές θέσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, δήλωσε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό , τα θέματα της οικονομίας και την προσπάθεια της Ελλάδας, την οποία, είπε, εμείς στηρίζουμε».

Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, δήλωσε ότι παρουσίασε τη θέση του Κινήματος για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και ότι υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και θέματα περιβάλλοντος.

Σχετικές ειδήσεις