ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λοταρία αποδείξεων: Σήμερα (24/12) η μεγάλη κλήρωση για 10.000 τυχερούς

Λοταρία αποδείξεων: Σήμερα (24/12) η μεγάλη κλήρωση για 10.000 τυχερούς

Δέκα εκατομμύρια ευρώ θα διανεμηθούν σήμερα Κυριακή (παραμονή των Χριστουγέννων) από τη λοταρία του υπουργείο Οικονομικών, με βάση τις δαπάνες των φορολογούμενων με κάρτες ή άλλες μορφές ηλεκτρονικών πληρωμών.

Πρόκειται για τη μεγάλη λοταρία του έτους η οποία θα αφορά τις δαπάνες των φορολογουμένων για τους δέκα μήνες του 2017 (συμπεριλαμβανομένου και του Νοεμβρίου) κατά την οποία θα διανεμηθούν από 1.000 ευρώ σε 10.000 τυχερούς. Η πρώτη λοταρία, για τις αποδείξεις του Οκτωβρίου διεξήχθη στις 30 Νοεμβρίου, κατά την οποία 1.000 τυχεροί κέρδισαν από 1.000 ευρώ.

Πριν από τη διενέργεια των κληρώσεων θα αναρτηθούν σε εφαρμογή στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr), το πλήθος των λαχνών που αντιστοιχούν σε κάθε φορολογούμενο. Η πρόσβαση επιτυγχάνεται με τους κωδικούς που διαθέτουν οι χρήστες για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες τής ΑΑΔΕ. Όσοι κληρωθούν θα πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό μέσω της εφαρμογής του Taxis, ώστε να τους καταβληθεί το ποσό.

Υπενθυμίζεται, ότι τα χρηματικά έπαθλα του Προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για τη λοταρία αποδείξεων του ΥΠΟΙΚ

Έτσι θα αυξήσετε τις πιθανότητες για να κερδίσετε

Στην κλήρωση συμμετέχουν μόνο αποδείξεις από συναλλαγές που έχουν γίνει με κάρτες, πιστωτικές ή χρεωστικές ή μέσω web banking.

Από το σύστημα που έχει υιοθετήσει η ΑΑΔΕ υπάρχει ένας και μόνο τρόπος για να αυξήσει κάποιος τις πιθανότητές του να κερδίσει: Να κάνει όλες τις αγορές του με «πλαστικό» χρήμα. Να χρησιμοποιεί, δηλαδή, τις κάρτες του όσο πιο συχνά μπορεί, ακόμη και σε πολύ μικρές αγορές.

Πώς θα μάθετε εάν έχετε κερδίσει τα χρήματα

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τους λαχνούς που συγκέντρωσαν μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, και συγκεκριμένα στο aade.gr.

Στην περίπτωση που κάποιος φορολογούμενος κερδίσει τα 1.000 ευρώ θα λάβει ειδοποιητήριο μήνυμα, προσωποποιημένο, στο λογαριασμό του στο TAXIsnet.

Τα χρήματα θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στο TΑΧΙSnet.

Αν οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν ένα περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του σχετικού μηνύματος.

Αν δεν δηλωθεί λογαριασμός μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, τότε σειρά παίρνουν οι αναπληρωματικοί δικαιούχοι.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για τη λοταρία αποδείξεων του ΥΠΟΙΚ

Σχετικές ειδήσεις