LIVE BLOG: Νέα εποχή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πέντε Περιφέρειες - Νικητές & ηττημένοι των εκλογών

Newsbomb

ΙΝΤΙΜΕ

Αποτελέσματα Εκλογών: Ανατροπές και εκπλήξεις στις κάλπες, καθώς σε Αθήνα ο Χάρης Δούκας και στη Θεσσαλονίκη ο Στέλιος Αγγελούδης, επικράτησαν αντίστοιχα του Κώστα Μπακογιάννη και του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Έχασε από τον Δημήτρη Κουρέτα στη Θεσσαλία ο Κώστας Αγοραστός, ενώ κέρδισε στην Πελοπόννησο ο Δημήτρης Πτωχός. Επικράτησαν οι «αντάρτες» στις άλλες Περιφέρειες.

Ανατροπές και εκπλήξεις επιφύλασσαν τα αποτελέσματα εκλογών στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών. Όπως προέκυψε, έγινε αλλαγή στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, ενώ στα ίδια χέρια παραμένει ο Δήμος Πατρέων.

Στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας ο Χάρης Δούκας επικράτησε με 55,96% του σημερινού δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη που έλαβε το 44,04% των ψήφων.

Στη συμπρωτεύουσα ο Στέλιος Αγγελούδης κέρδισε με 63,33% έναντι του απερχόμενου δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα που έλαβε ποσοστό 32,67%.

Στον τρίτο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας ο νυν δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης εξασφάλισε τρίτη θητεία.

Πέρα από τους τρεις μεγάλους Δήμους, ωστόσο, η πρώτη ήττα της Νέας Δημοκρατίας επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκλογές καταγράφεται στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών. Αυτό γιατί στις έξι περιφέρειες που οδηγήθηκαν σε δεύτερη Κυριακή, μόνο σε μία κατάφερε να επικρατήσει ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον Δημήτρη Πτωχό στην Πελοπόννησο.

Στη Θεσσαλία ο Κώστας Αγοραστός ηττήθηκε από τον Δημήτρη Κουρέτα, που είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων κομμάτων, ενώ στις άλλες περιφέρειες εκλέχθηκαν «αντάρτες» της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, στο Βόρειο Αιγαίο επικρατεί ο κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, στη Δυτική Μακεδονία ο κ. Γιώργος Αμανατίδης, στα Ιόνια Νησιά ο κ. Γιάννης Τρεπεκλής ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, επικράτησε έστω και οριακά ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Δείτε λεπτό προς λεπτό από το Newsbomb.gr όλες τις εξελίξεις της εκλογικής αναμέτρησης

07:16
Γιάννης Φιλιππάκος

Λ. Αυγενάκης: Θα μιλήσει με νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα

Κάλεσμα στο νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα για συνάντηση θα απευθύνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης όπως τόνισε σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Θα καλέσω τον νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρετά για να προγραμματίσουμε συνάντηση, ώστε να καλύψουμε τις εύλογες καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος ανασυγκρότησης της περιοχής που προκαλεί η μετάβαση σε νέα διοίκηση. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ημέρα» είπε σχετικά.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Αυγενάκης αφού αρχικά έδωσε συγχαρητήρια σε όλους όσοι εξελέγησαν, επισήμανε ότι «στις 12 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, οι περιφερειάρχες έχουν φιλελεύθερα χαρακτηριστικά, παρότι όλα τα κόμματα συσπειρώθηκαν ενάντια στην κυβέρνηση».

Και συμπλήρωσε πως «είναι αυτονόητη η συνεργασία μας σε θεσμικό επίπεδο με όλα τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού, με γνώμονα το καλό των πολιτών σε όλη την επικράτεια».

06:17
Γιάννης Φιλιππάκος

«Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε του ΠΑΣΟΚ, του να χτιστεί μία προοδευτική κοινωνική πλειοψηφία σε μεγάλες περιοχές της χώρας», είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σπίρτζης.

05:15
Γιάννης Φιλιππάκος

«Δεν ακούγεται ο πολίτης σχεδόν πουθενά. Είναι οι αντιπολιτεύσεις και ο Μητσοτάκης», είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μαύρος.

04:48
Γιάννης Φιλιππάκος

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης είναι ο νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Νίκη της Περιφέρειας και των πολιτών της χαρακτήρισε την εκλογή του στον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης.

«Σήμερα νίκησαν οι πολίτες της Περιφέρειας και η Περιφέρειά μας… Είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνουμε… Δώσαμε τη μάχη 115 άνθρωποι από τη Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη, τη Ροδόπη και τον Έβρο και πιστοί στον στόχο μας, σας πείσαμε και μας δικαιώσατε. Η Περιφέρειά μας χρειάζεται ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά, που είναι ανεξάρτητοι που δεν τους ενδιαφέρουν τα κόμματα και τους ενδιαφέρει ο τόπος τους…», δήλωσε ευχαριστώντας τους συνεργάτες, φίλους και την οικογένειά του, η συμπαράσταση των οποίων, όπως είπε, τον κράτησε όρθιο σε μία δύσκολη προσπάθεια, σε μία Περιφέρεια πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων και πολλών χιλιομέτρων.

Τέλος, ο κ. Τοψίδης έστειλε μήνυμα ενότητας δεσμευόμενος πως από αύριο θα είναι περιφερειάρχης για όλους τους πολίτες. «Σ' εμάς δεν χωράνε οι διακρίσεις, δεν χωράνε κόμματα… Θα δουλέψουμε για εσάς. Η πόρτα της Περιφέρειας θα είναι ανοιχτή, το τηλέφωνό μου θα είναι ανοιχτό και καθημερινά θα κάνουμε διαβουλεύσεις…», ανέφερε χαρακτηριστικά διαβεβαιώνοντας πως «ο τόπος μας θα πάει μπροστά είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουν».

04:24
Γιάννης Φιλιππάκος

Tα μεγάλα «θρίλερ» της εκλογικής βραδιάς

Σε ντέρμπι εξελίχθηκε η αναμέτρηση σε κάποιους δήμους της χώρας με τη διαφορά σε ψήφους ανάμεσα στους δύο υποψηφίους να είναι ακόμα και μονοψήφια.

Για παράδειγμα, στον Δήμο Τυρνάβου σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο Αστέριος Τσικριτσής επικράτησε με μόλις 35 ψήφους, του Αθανάσιου Αμάρι Σάμερ. Να σημειωθεί ότι πριν ενσωματωθεί το τελευταίο τμήμα η διαφορά υπέρ του κ. Τσικριτσή ήταν δύο ψήφοι!

Έντεκα ψήφοι διαφορά... Στον Δήμο Παλαμά επικράτησε ο Σωκράτης Δασκαλόπουλος με 50,06% και 4.575 ψήφους του απερχόμενου δημάρχου Γιώργου Σακελλαρίου που έλαβε 49,94% και 4.564 ψήφους.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

03:17
Γιάννης Φιλιππάκος

Το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη από τη Νέα Υόρκη

02:54
Γιάννης Φιλιππάκος

«Όπως είπε ο κύριος Μητσοτάκης, είναι μια κακή νύχτα για τη Νέα Δημοκρατία», είπε μεταξύ άλλων η Νίνα Κασιμάτη.

01:44
Γιάννης Φιλιππάκος

Νέοι δήμαρχοι σε Σπάρτη, Ελαφόνησο, Άργος - Μυκήνες και Ναύπλιο

Αλλαγές προσώπων σε δήμους της Αργολίδας και της Λακωνίας, σημειώθηκαν, μετά τα αποψινά αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών.

Πιο αναλυτικά :

Δήμος Σπάρτης

Νέος δήμαρχος εκλέγεται με 54,32% ο Μιχάλης Βακαλόπουλος. Η Ντία Τζανετέα, έλαβε 45,68%.

Δήμος Ελαφονήσου

Αλλαγή σκυτάλης και στο δήμο Ελαφονήσου. Νέος δήμαρχος εκλέγεται ο Άγγελος Τσιριγωτάκης, με ποσοστό 53,86%. Η νυν δήμαρχος Ευσταθία Λιάρου, έλαβε 46,14%.

Δήμος Άργους – Μυκηνών

Ο τέως αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας και νυν πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, δικηγόρος, Γιάννης Μαλτέζος, εκλέγεται δήμαρχος, με ποσοστό 60,10%. Ο για πολλά χρόνια δήμαρχος, Δημήτρης Καμπόσος, ήταν 2ος με ποσοστό 39,90%.

Δήμος Ναυπλιέων

Ο δικηγόρος Δημήτρης Ορφανός, εκλέγεται δήμαρχος με ποσοστό 63,51%. Ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, ήρθε 2ος με ποσοστό 36,49%.

01:13
Γιάννης Φιλιππάκος

Ο Μάκης Βορίδης μίλησε για τα αποτελέσματα των εκλογών και τόνισε πως η ΝΔ περίμενε κάτι καλύτερο.

00:34
Γιάννης Φιλιππάκος

Τηλεφωνικές επικοινωνίες Κασσελάκη με Κουρέτα, Δούκα και Αγγελούδη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο Στέφανος Κασσελάκης του έδωσε συγχαρητήρια για την εκλογή του και του επισήμανε πως θα βρίσκεται δίπλα του και θα τον στηρίζει στα νέα του καθήκοντα.

Στη συνέχεια επικοινώνησε με τον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, με τον οποίο είχε μια ιδιαίτερα εγκάρδια συνομιλία, τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, στον οποίο μετέφερε τα θερμά του συγχαρητήρια, αλλά και με δημάρχους που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved