ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

LIVE BLOG: Με εντάσεις και αποδοκιμασίες το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Δύο υποψήφιοι για την προεδρία

Newsbomb

Το Newsbomb.gr σας μεταφέρει λεπτός προς λεπτό τις εξελίξεις από το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα διαδραματίζονται

Η Όλγα Γεροβασίλη άνοιξε τα χαρτιά της και ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να δίνει επίσημα την ημερομηνία των εκλογών στις 10 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στην αίθουσα ήταν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ενώ αμέσως μετά την ανακοίνωσή της υποψηφιότητάς της, στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, δηλώνοντας πως ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα παραμείνει στο κόμμα.

Νωρίτερα, ο Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε με την ομιλία του, ότι εξακολουθεί να στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ κάλεσε τη «συντρόφισσά» του Γεροβασιλη εμμέσως να αποσυρθεί από την κούρσα, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα.

Η σημερινή ημέρα του συνεδρίου σημαδεύτηκε από κλίμα ένταση και αποδοκιμασιών, ενώ στο παρασκήνιο εξελίσσεται η διαδικασία συλλογής υπογραφών ώστε να αναβληθούν οι εκλογές ανάδειξης προέδρου.

Από τα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα ο διάλογος του Στέφανου Κασσελάκη με πηγαδάκι συνέδρων, οι οποίοι του ζήτησαν να μην πάει σε εκλογές με τον ίδιο να απαντάει...«Όχι παιδιά, η ζημιά έχει γίνει και δεν φταίω εγώ»

Παρακολουθήστε στο liveblog λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις:

21:59
Ιωάννης Νικηφοράκης

4ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τρίτης μέρας

Ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 22:00 του Σαββάτου (24/02) οι εργασίες της τρίτης μέρας του τέταρτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατά τη διάρκεια των οποίων ο επικεφαλής του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, γνωστοποίησε ότι στις 10/03 θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές.

Μερικά λεπτά νωρίτερα, η Όλγα Γεροβασίλη είχε ανακοινώσει ότι δηλώνει υποψηφιότητα, απορρίπτοντας παράλληλα το ενδεχόμενο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, σημειώνοντας πως πρέπει να γίνει μόνο με κάλπες και φυσική παρουσία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, «όπως ακριβώς συνέβη και με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη».

Το συνέδριο ολοκληρώνεται αύριο (25/02), με τις εκλογές Νομαρχιακών και Οργανώσεων Μελών (11:30), αλλά και την καταληκτική τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη.

21:49
Ιωάννης Νικηφοράκης

Στο βήμα του Συνεδρίου ο Γιάννης Χριστοδουλίδης

21:46
Ιωάννης Νικηφοράκης

Σπίρτζης: Οι εκλογές να γίνουν σύμφωνα με το καταστατικό, αλλιώς θα γίνει «Κούγκι»

Στη διασφάλιση της διαφάνειας της εκλογικής διαδικασίας εστίασε ο Χρήστος Σπίρτζης, σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του ενώπιον του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη.

Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις του.

21:31
Ιωάννης Νικηφοράκης

Στο βήμα η Χρύσα Καραγιάννη

21:26
Ιωάννης Νικηφοράκης

Στο βήμα ο Θανάσης Χαλιώτης

21:15
Ιωάννης Νικηφοράκης

Στο βήμα η Αθηνά Λινού

21:14
Ιωάννης Νικηφοράκης

Στο βήμα ο Άγγελος Τόλκας

21:01
Ιωάννης Νικηφοράκης

Στο βήμα η Βύλη Χατζηνικόλα

20:50
Ιωάννης Νικηφοράκης

Στο βήμα ο Δημήτρης Καραγκουλές

20:48
Ιωάννης Νικηφοράκης

Κώστας Ζαχαριάδης: «Θα τα καταφέρουμε με ενότητα και αλληλεγγύη»

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved