ΣΤΙΣ 19:00 Η ΟΜΙΛΙΑ - ΑΠΟΠΕΙΡΑ «ΜΠΛΟΚΟΥ» ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ σε νέα κρίση: Εν αναμονή της υποψηφιότητας Γεροβασίλη - Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες

ΣΥΡΙΖΑ σε νέα κρίση: Εν αναμονή της υποψηφιότητας Γεροβασίλη - Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες

Έκκρυθμη η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ - Εν αναμονή της κρίσιμης ομιλίας της Όλγας Γεροβασίλη - Μηνύματα Κασσελάκη και παρασκηνιακές διεργασίες για «μπλόκο» στις προεδρικές εκλογές

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος που θα κρίνει και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ που μπήκε σε νέα δίνη και εσωκομματική προεδρική εκλογική αναμέτρηση.

Αν η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία αναμένεται να απευθύνει ομιλία στο Συνέδριο στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, ανακοινώσει υποψηφιότητα, όπως συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες, οι προεδρικές εκλογές θα πρέπει να θεωρούνται αναπόφευκτες.

Οι βουλευτές, από την πλευρά τους, ιδίως οι ουδέτεροι, πιέζουν τον κ. Κασσελάκη να κάνει πίσω.

Στελέχη τα οποία στηρίζουν τον Διονύση Τεμπονέρα αφήνουν υπονοούμενα πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κρυφτεί πίσω από τις υπογραφές των συνέδρων για να αναβάλει τις εκλογές. Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης είπε στους συνέδρους πως "λυπάται, αλλά πρέπει να γίνουν εκλογές".

Αυτή τη στιγμή, πάντως, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Παράλληλα, στο περιθώριο του Συνεδρίου εξελίσσεται διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών για να «μπλοκάρουν» τις προεδρικές εκλογές.

Το «ψήφισμα» υπογραφών κατά των προεδρικών εκλογών

Ως ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γνωρίζοντας την ταλαιπωρία και την κούραση που έχουν υποστεί τα μέλη μας από τις αλλεπάλληλες διαδικασίες και τις αποχωρήσεις μελών μας και τη σημαντική εργασία που έχει γίνει για την ανασυγκρότηση των οργανώσεών, η οποία εξελίσσεται με στόχο να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.

Αλλά πάνω από όλα γνωρίζοντας τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες μας μπροστά στη μάχη, πραγματική μάχη, των ευρωεκλογών που θα καθορίσει εν πολλοίς το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Θεωρούμε ότι

Ο Πρόεδρος και τα Οργανα κάθε βαθμού έχουν την απόλυτη υποχρέωση να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ευρωεκλογές συντεταγμένα και αποφασιστικά, αποφεύγοντας οποιαδήποτε εσωστρεφή διαδικασία που θα πλήξει περαιτέρω την αξιοπιστία μας, και, στη συνέχεια, με άνεση χρόνου, να προχωρήσουμε στην αναγκαία οργανωτική και καταστατική αναδιοργάνωση του κόμματος που θα του επιτρέψει να παίξει τον ρόλο που όλες και όλοι θέλουμε για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

Ως εκ τούτου

Ζητάμε από το Σώμα του Συνεδρίου να καταψηφίσει οποιαδήποτε διαδικασία για εκλογή Προέδρου.

Κασσελάκης: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε νέο μήνυμα απευθυνόμενος στους «υπονομευτές».

Με ανάρτησή του στα social media, ο κ. Κασσελάκης αναφέρει πως ακόμα και εάν δεν μπορέσει ο ίδιος να βάλει τέρμα στην πορεία των «υπονομευτών» θα το καταφέρει κάποιος άλλος.

«Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς. Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε «ουρανοκατέβατο», όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα. Η κοινωνία με έφερε εμένα» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις