ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την παραίτηση Νικολούδη ζητά ο Ισίδωρος Κούβελος

Την παραίτηση Νικολούδη ζητά ο Ισίδωρος Κούβελος

«Πιστεύω ότι δεν ξέρει τη δουλειά του, όταν μπλέκει δολάρια με ευρώ. Το δολάριο προέρχεται από ναυτιλιακό συνάλλαγμα. Μπορούν να μου πουν από πού φυγάδευσα το εκατομμύριο;», διερωτήθηκε οΙσίδωρος Κούβελος, σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ο κ. Κούβελος είναι ο άνθρωπος τον οποίο κατήγγειλε στη Βουλή ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης ότι τον Μάρτιο του 2011 μετέφερε ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Κούβελος επεσήμανε ότι «η κίνηση εμβασμάτων παγκοσμίως είναι ένα κοινό φαινόμενο» και εξήγησε ότι «τα χρήματα δεν ήταν στην Ελλάδα αλλά στις ΗΠΑ επενδεδυμένα σε ομόλογα και μετοχές».

Κατά τον κ. Κούβελο, «επειδή ο θεματοφύλακας ήταν ελληνική εταιρεία, τα χρήματα ήταν υποχρεωτικό να περάσουν transit από Ελλάδα».

«Αν ήθελα εγώ να έχω τα λεφτά έξω λόγω της κρίσης γιατί δεν τα άφηνα έξω στη Νέα Υόρκη και τα έστειλα στο Λονδίνο, αν δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος επενδυτικός λόγος;», επισήμανε ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη και υπογράμμισε: «Δεν τα πήρα τα χρήματα από κάποιο σεντούκι στην Ελλάδα να τα στείλω στο Λονδίνο να τα σώσω».

«Το common sense, η κοινή λογική έχει χαθεί από την Ελλάδα», συνέχισε και εγκάλεσε τον πρόεδρο της Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

«Αν είναι τόσο ανίδεοι και δεν ξέρουν τι σημαίνει ναυτιλιακό συνάλλαγμα να παραιτηθούν" είπε ο κ. Κούβελος υπογραμμίζοντας ότι "δεν μπορούν να ξεφτιλίζουν έναν επιχειρηματία που είναι γνωστός 37 χρόνια στη ναυτιλιακή κοινότητα».

Έκανε λόγο για «φαρσοκωμωδία» και εμμέσως κάλεσε τον κ. Νικολούδη να παραιτηθεί, σημειώνοντας ότι «πρέπει κάποιος αυτούς τους δημόσιους λειτουργούς να τους επαναφέρει στην τάξη ή να έχουν την ευθιξία να παραιτηθούν. Δεν μπορούν να διασύρουν έναν άνθρωπο με αυτό τον τρόπο».

Στο ερώτημα των δημοσιογράφων αν προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον του προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ο κ. Κούβελος εμμέσως απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεδομένου ότι ο κ. Νικολούδης «δεν είπε ότι κάποιος έχει παρανομήσει, είπε ότι δεν ήταν ηθικό», αναφερόμενος στην μεταφορά του ενός εκατομμυρίου.

«Δεν είμαι πολιτικός, είμαι ένας επιχειρηματίας, 37 χρόνια στη ναυτιλία και αυτά τα κόλπα δεν τα ξέρουμε, ο λόγος μας είναι συμβόλαιο"» πρόσθεσε ο σύζυγος της κυρίας Μπακογιάννη.

«Αποδεικνύεται ότι είναι λάθος να έχεις παντρευτεί έναν Έλληνα πολιτικό. Οι δρόμοι σου είτε να σταματήσεις και να συνταξιοδοτηθείς διαφορετικά κινδυνεύεις να στοχοποιηθείς...», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξής του ο κ. Κούβελος.

Τι λέει η Ντόρα

Η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, επανέλαβε ότι «τα χρήματα του συζύγου μου προήλθαν από ναυτιλιακό συνάλλαγμα και είχαν επενδυθεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο».

Επισήμανε ακόμη ότι το ένα εκατομμύριο σε μετοχές είναι δηλωμένο στο πόθεν έσχες του 2010, σημειώνοντας ότι τα χρήματα αυτά δεν ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα.

Η ίδια πρόσθεσε, επίσης, ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Νικολούδη για το ποιος έκανε την καταγγελία.

Υποστήριξε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία με τις παρεμβάσεις της για τα ταμεία και την χρηματοδότηση των κομμάτων ενόχλησε πολλούς.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων