ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι «άνθρακες», το χαμένο εκατομμύριο, η Ντόρα και η δυστοκία Αλαφούζου

Οι «άνθρακες», το χαμένο εκατομμύριο, η Ντόρα και η δυστοκία Αλαφούζου

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση του «ΣΚΑΪ» και ειδικά της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας "skai.gr" όσον αφορά το έμβασμα του 1 εκατ. δολλαρίων που έβγαλε εκτός Ελλάδος ο κ. Ισίδωρος Κούβελος.

Παρότι η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο -και κυρίως στην κοινωνία- η ηλεκτρονική σελίδα του ΣΚΑΪ επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, όπως φαίνεται από το συνολικό χειρισμό και τις ώρες αναρτήσεων στις σχετικές δημοσιεύσεις.

Αρχικά, η ιστοσελίδα φιλοξένησε την είδηση χωρίς να υπάρχει φωτογραφία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη –παρότι η ίδια επωνύμως βγήκε και μίλησε στους πολιτικούς συντάκτες στο περιστύλιο της Βουλής για το ζήτημα- και του συζύγου της κ. Ισίδωρου Κούβελου, ο οποίος έβγαλε το Μάρτιο του 2011 το επίμαχο ποσό στο εξωτερικό, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής κ. Ευάγγελος Αργύρης.

Ενώ το ζήτημα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, η ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ έσπευσε να πάρει θέση. Με τη φράση «Άνθρακες ο θησαυρός» στην εισαγωγή της αρχικής ανάρτησης, όλοι άρχισαν να συζητούν αν ο πάλαι ποτέ επικριτής της οικογένειας Μητσοτάκη, ο κ. Γιάννης Αλαφούζος, θέλησε να αποκρύψει από την κοινή γνώμη μια αποκάλυψη που «μαγειρεύτηκε» αρκετά την προηγούμενη εβδομάδα, απασχόλησε το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ενώ ίσως να αποτελέσει την αρχή για νέες αποκαλύψεις.

Πολλοί ήταν εκείνοι που πρόσεξαν ακόμα και τη διατύπωση της σχετικής ανάρτησης. «Άνθρακες ο θησαυρός για τον εκατομμυριούχο βουλευτή που μετά από καταγγελία του προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος, εφέρετο να έχει βγάλει σε τράπεζα του εξωτερικού τον Μάρτιο του 2011, ένα εκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν το πρόσωπο δεν είναι βουλευτής αλλά ο επιχειρηματίας και σύζυγος της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος» γράφει επί λέξει.

«Άνθρακες ο θησαυρός» του 1 εκατ. κ. Αλαφούζο; Κι όταν πρόκειται για ποσό το οποίο υποτίθεται πως αφορά σε ναυτιλιακή επένδυση; Μήπως όσοι σήκωσαν θόρυβο σχετικώς με τη διατύπωση της σχετικής ανάρτησης γνωρίζουν κάτι που ενδεχομένως εμείς, οι απλοί θνητοί και μη εφοπλιστές, αγνοούμε; Ευκαιρία για τον Άρη, τον Μπάμπη και τα άλλα παιδιά να παραδώσουν (και πάλι) μαθήματα αδέσμευτης δημοσιογραφίας χωρίς λαϊκισμούς, με το γνωστό δημοκρατικό οίστρο και πάντα ανεξάρτητοι...