ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Ο κύριος Τσίπρας είναι καλύτερος αναβάτης του ανθρώπινου πόνου

Γεραπετρίτης Τσίπρας
ΙΝΤΙΜΕ

Ο υπουργός Επικρατείας απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις αιχμές περί «δειλίας».

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα και τις αιχμές περί «δειλίας» που άφησε για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τα όσα ανέφερε για την προανακριτική Επιτροπή έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Υπήρξε μεγάλη λοιδορία για το γεγονός ότι εν τέλει το πόρισμα αποδίδει πρόταση κατηγορίας στον κύριο Παππά μόνο για παράβαση καθήκοντος. Μα υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ακεραιότητας της διαδικασίας και της επιτροπής από το ότι πράγματι στάθμισε όλα τα αντικειμενικά δεδομένα και τελικά στο πόρισμα επέλεξε να προτείνει το ένα από τα δύο αποδιδόμενα αδικήματα; Θεωρείτε δηλαδή ότι αν ήταν προκατασκευασμένη όλη η διαδικασία και πηγαίναμε σε μία εντελώς τυπική προανακριτική επιτροπή θα ήταν καλύτερα;» είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι αφιέρωσε το 99% του χρόνου του σε ένα «πολιτικό λόγο προεκλογικού τύπου», χωρίς να αναφερθεί στο πόρισμα της επιτροπής.

Για το ζήτημα της 19χρονης που έζησε τον έφιαλτη στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης, για το οποίο ο Αλέξης Τσιπρας ζήτησε εξηγήσεις, ο υπουργός απάντησε: «Ο κύριος Τσίπρας είναι καλύτερος αναβάτης του ανθρώπινου πόνου. Ρώτησε γιατί δεν δίνονται στην δημοσιότητα τα ονόματα. Να ενημερώσω λοιπόν, ότι αυτό είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης να το πράξει όταν θα έχει προχωρήσει η έρευνα, διότι υπάρχει ένα τεκμήριο αθωότητας το οποίο στις κανονικές χώρες με κράτος δικαίου τηρείται. Άκουσα και το εξής, ότι στερήσαμε τη δυνατότητα να έχει δικηγόρο το θύμα. Εάν διαβάσει κάποιος τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας θα δει ότι οι μάρτυρες δεν δικαιούται να έχουν νομική εκπροσώπηση στην προανάκριση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δύσκολη η κατάσταση στα νησιά – Ποιες είναι οι πιο «μολυσμένες» περιοχές