ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Δένδιας: «Ιερό Ευαγγέλιο» της Ελλάδας η εδαφική ακεραιότητα και η εθνική κυριαρχία

Νίκος Δένδιας: «Ιερό Ευαγγέλιο» της Ελλάδας η εδαφική ακεραιότητα και η εθνική κυριαρχία
Ο Νίκος Δένδιας.
mfa.gr

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, καθώς συμμετέχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες που βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχουμε να συζητήσουμε σήμερα μια σειρά από σημαντικά θέματα, όπως για την Ουκρανία, τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν, αλλά και ζητήματα που εγείρουν η κλιματική αλλαγή και η τεράστια πρόκληση της προστασίας του περιβάλλοντος».

Και πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας: «Από εκεί και πέρα όμως, θα έχω την ευκαιρία, ευθύς εξαρχής, να ενημερώσω τους συναδέλφους μου για την επίσκεψή μου στις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές της Τουρκίας και, πέραν αυτού, να συζητήσουμε πώς μπορούμε να σταθούμε δίπλα στα θύματα του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία. Λυπάμαι που το λέω, επρόκειτο για μια βιβλική καταστροφή, πρωτοφανή. Κατά συνέπεια, χρειάζεται μια τεράστια βοήθεια και μια τεράστια στήριξη».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν ανησυχεί για πιθανή επέκταση του πολέμου και σε άλλες χώρες, με αφορμή και τη διπλωματική διαμάχη Ρωσίας – Γαλλίας, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι η Ελλάδα έχει ως «Ιερό Ευαγγέλιο» το Διεθνές Δίκαιο και την εδαφική ακεραιότητα των χωρών.

«Η Ελλάδα έχει μια θέση Αρχής: Εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία όλων των χωρών. Έχουμε αυτό ως «Ιερό Ευαγγέλιο»», ήταν τα λόγια του.

Σχετικές ειδήσεις

Στην Αθήνα σήμερα ο Άντονι Μπλίνκεν - Τα τρία κρυφά σημεία του Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Συνάντηση Δένδια με τον θρυλικό σκακιστή Γκάρι Κασπάροφ στο συμβουλίου Εξωτερικών της ΕΕ

Ο Τσαβούσογλου αποκάλυψε τις προτάσεις σε έξι τομείς για πρόοδο στα Ελληνοτουρκικά