ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η μυστική συνάντηση που έκρινε τη διάσπαση - Επιμένει για το δημοψήφισμα ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Η μυστική συνάντηση που έκρινε τη διάσπαση - Επιμένει για το δημοψήφισμα ο Κασσελάκης

«Ντόμινο» εξελίξεων στην Κουμουνδούρου λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδριάση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Το κρυφό ραντεβού που έκρινε τη διάσπαση

Έντονο είναι το παρασκήνιο της διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τη συνεδριάση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα Σάββατο (11/11) στις 12 το μεσημέρι.

Το κλίμα στην Κουμουνδούρου είναι κάτι παραπάνω από τεταμένο μετά από τις αποχωρήσεις ιστορικών στελεχών αλλά και της πρότασης του Στέφανου Κασσελάκη για δημοψήφισμα που θα κρίνει τις τέσσερις διαγραφές, για το οποίο μάλιστα υπήρξαν αντιδράσεις ακόμα και ανάμεσα στους προεδρικούς.

Τα εσωκομματικά στρατόπεδα ζυγίζουν τις επιλογές τους, με μέλη της «Ομπρέλας» να να αναμένεται πως θα ανακοινώσουν την αποχώρηση τους, μεταξύ αυτών και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Παράλληλα, η πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου και οι «6+6», όπως αναφέρουν οι ίδιοι πληροφορίες, θα πάει στη συνεδρίαση με δικό της κείμενο, εκφράζοντας την αντίθεση τους στο δημοψήφισμα για τις διαγραφές.

Πάντως, όπως έχει ήδη μεταδώσει το Newsbomb.gr, τα κορυφαία στελέχη του κόμματος -ακόμα και όσα αντιμετωπίζουν με θετική διάθεση τον Στέφανο Κασσελάκη- είναι διατεθειμένα να συζητήσουν όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν ότι το αίτημα του δημοψηφίσματος ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Το μυστικό ραντεβού που έφερε τη διάσπαση

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ραγδαίες μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο φαίνεται πως όλα κρίθηκαν μέσα από ένα ραντεβού έπειτα από το οποίο «ράγισε» το γυαλί

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», πρόκειται για μια μυστική συνάντηση των Ευκλείδη Τσακαλώτου, Νίκου Βούτση, Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Πάνου Λάμπρου στο γραφείο που διατηρεί ο πρώτος στην οδό Μαυροκορδάτου στο κέντρο της Αθήνας.

Η συνάντηση αυτή φαίνεται σύμφωνα με την εφημερίδα πως σηματοδότησε το «σύνθημα» της ρήξης του διατασικού ρεύματος της Ομπρέλας με την ηγεσία Κασσελάκη. Έπειτα ήρθε και η ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Τριανόν ο οποίος έστειλε σαφή μηνύματα.

Ενοχλημένος εμφανίζεται ο Τσίπρας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega υπάρχει μεγάλη ενόχληση κι από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο κ. Κασσελάκης είχε στο πλευρό του τον διπλωματικό σύμβουλο που είχε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να τον βοηθήσει στα πρώτα του βήματα κι αυτή η κίνηση δεν «διαβάστηκε».

Δείπνο Κασσελάκη με στενούς συνεργάτες στο Μπουρνάζι

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Παρασκευής (10/11), ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, παρακάθισε σε γεύμα μαζί με στενούς του συνεργάτες σε μαγαζί στο Μπουρνάζι, μετά το πέρας της περιοδείας στα Δυτικά Προάστια και μερικές ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Στο τραπέζι έδωσαν το «παρών» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Καπνισάκης, αλλά και οι γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης.

Σχετικές ειδήσεις