Νέα συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου υπό τη μέγγενη της τρόικας

Newsbomb

Την προσεχή Δευτέρα αναμένεται η νέα, κρίσιμη, συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, σε μία προσπάθεια των δύο κυβερνητικών εταίρων να βρουν κοινό τόπο έναντι των ανοικτών μετώπων με την τρόικα.

Το ζήτημα των πλειστηριασμών και της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων προκαλεί μείζονες αντιδράσεις στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά υπό το εκρηκτικό περιβάλλον που δημιουργούν οι χειρισμοί του Άδωνι Γεωργιάδη στην Υγεία και ο αποκλεισμός των πανεπιστημίων από τους συνδικαλιστές διοικητικούς.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Βενιζέλος εμφανίζεται έντονα προβληματισμένος για τις αντοχές του ΠΑΣΟΚ, προκρίνοντας η Αθήνα να αρνηθεί τις απαιτήσεις της τρόικας και να προχωρήσει με μόνο όπλο το πρωτογενές πλεόνασμα.

Στο Μαξίμου, το επιτελείο του κ. Σαμαρά εμφανίζεται διχασμένο καθώς άλλοι επιμένουν στην ανάγκη συμβιβασμού με την τρόικα, άλλοι εισηγούνται σκληρή γραμμή.

Την ίδια στιγμή, από Ουάσιγκτον η κ. Κριστίν Λαγκαρντ και από τις Βρυξέλλες ο κ. Όλι Ρέν ασκούν έντονες πιέσεις στην Αθήνα για οριστικοποίηση της συμφωνίας, διαμηνύοντας πώς η τρόικα δεν θα έλθει στην Αθήνα εφόσον δεν υπάρχουν προοπτικές επίτευξης συμφωνίας.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο να έχει διαδοχικές συσκέψεις με επιτελείς του και το οικονομικό επιτελείο προς αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης.

Διαβάστε επίσης:

Αβέβαιη η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα

Οι απαιτήσεις της τρόικας φοβίζουν την κυβέρνηση

Μάχη με το χρόνο για πλειστηριασμούς, διαθεσιμότητα και αμυντικές

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο μέχρι τα Χριστούγεννα

Οι «εφεδρείες» του Αντώνη Σαμαρά δυναμιτίζουν το πολιτικό σκηνικό

«Αγώνας δρόμου» για να κλείσουν οι εκκρεμότητες μέχρι 7 Δεκέμβρη

«Για όποιον βουλευτή δε συμφωνεί υπάρχει αντικαταστάτης»

Αναζητά εφεδρείες από ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ. και ανεξάρτητους η κυβέρνηση

Βραδυφλεγής «βόμβα» ο Φόρος Ακινήτων

Έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψηφίζουν το νόμο για τους πλειστηριασμούς

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved