ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη από τη ΝΔ

Στήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη από τη ΝΔ

Ουσιαστική στήριξη και έμπρακτη παρέμβαση σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη προσφέρει η ΝΔ μέσω διαφόρων δράσεων και της πρωτοβουλίας ΣΤΗΡΙΖΩ.

Ο μήνας Δεκέμβριος είναι αφιερωμένος στο παιδί και την προστασία του. Έτσι, συνεχίζοντας τις δράσεις της πρωτοβουλίας ΣΤΗΡΙΖΩ και εντείνοντας τις συνέργειες που αναπτύσσει με τα κοινωνικά δίκτυα τους τελευταίους μήνες, το μήνα αυτό, η πρωτοβουλία ΣΤΗΡΙΖΩ, έχει, ήδη, προγραμματίσει και ξεκινά μια σειρά δράσεων και θεσμικών πρωτοβουλιών, με στόχο την κινητοποίηση της κοινωνίας για μια μικρή ανακούφιση σε παιδιά που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Έχουν ήδη προγραμματιστεί ημέρες εθελοντικής εργασίας σε ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά, καθώς και μια μεγάλη εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, μέσω της ιστοσελίδας www.stirizw.gr για την ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, που υλοποιεί η Ελληνική Επιτροπή της Unicef.

Έχει, επίσης, προγραμματιστεί η προώθηση μιας σειράς προτάσεων και θεσμικών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του πλαισίου της παιδικής προστασίας. Όπως, επίσης, και μια σειρά από δράσεις για περισσότερα παιδικά χαμόγελα, όπως η δημιουργία κοινωνικών βιβλιοθηκών σε όλες τις παιδουπόλεις της χώρας και η προσφορά 10.000 παιδικών βιβλίων σε οργανώσεις και δομές που ασχολούνται με την προστασία του παιδιού.

Μέχρι σήμερα, η Πρωτοβουλία ΣΤΗΡΙΖΩ έχει προσφέρει:

-12.500 είδη ρουχισμού στην Εκκλησία της Ελλάδος.

-Περισσότεροι από 2.5 τόνοι τροφίμων, για την ενίσχυση των συσσιτίων που πραγματοποιούν οι Μητροπόλεις όλης της χώρας.

-500 σχολικές τσάντες και σχολικό υλικό στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, οι οποίες αγοράστηκαν από τη UNICEF και ελληνικές επιχειρήσεις με προσφορές που συγκεντρώθηκαν από βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ..

-Έχει χτίσει κοινωνικές βιβλιοθήκες σε παιδουπόλεις, καθώς και στην Κοινωνική Πολυκατοικία της οδού Μπουμπουλίνας, η οποία φιλοξενεί μογονεϊκές οικογένειες.

-Υπολογιστές στο Κέντρο Ημερήσιας Φιλοξενίας Αστέγων Αθηνών, καθώς και στο αντίστοιχο του Πειραιά.

-Πέντε "κόκκινα κουμπιά" έκτακτης ανάγκης, σε ηλικιωμένους για να καλούν βοήθεια όταν χρειάζονται. Ήταν μια συμβολική προσφορά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας (Μέγαρα, Αμπελάκια Δράμας, Κιλκίς, Αριδαία και Ανατολή Σερρών).

-Συμμετοχή σε κοινωνικά δρώμενα, όπως ο 31ος Μαραθώνιος Αθηνών.