ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχίζουν οι απολογίες για την υπόθεση του ΤΤ

Αρχίζουν οι απολογίες για την υπόθεση του ΤΤ

Για καθένα από τα πρόσωπα που θα απολογούνται, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίζουν ξεχωριστά για την ποινική μεταχείρισή τους

Με το κατηγορώ των δικαστικών Αρχών εναντίον τους να είναι βαρύ, οι πρώτοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ετοιμάζονται για τις απολογίες τους.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει κατά περίπτωση πέντε κακουργήματα: απάτη με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, απιστία από κοινού, άμεση συνέργεια στην απιστία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άμεση συνέργεια στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Για καθένα από τα πρόσωπα που θα απολογούνται, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίζουν ξεχωριστά για την ποινική μεταχείρισή τους, αν δηλαδή θα αφεθούν ελεύθεροι ή θα οδηγούνται στη φυλακή.

Η αυλαία των απολογιών ανοίγει σήμερα με την απολογία του πρώην υπαλλήλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μάριου Βορότση. Ακολουθεί την Τρίτη η απολογία του επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο φρουρούμενος. Την Τετάρτη απολογείται ο πρώην υπάλληλος του ΤΤ Χαράλαμπος Γιαγκούδης.

Δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει ποια μέρα θα απολογηθεί ο πρώην διοικητής του ΤΤ κ. Άγγελος Φιλιππίδης ο οποίος συνελήφθη στην Τουρκία, με διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ο κ. Φιλιππίδης εντοπίστηκε μέσω του κινητού τηλεφώνου του, το οποίο είχε χρησιμοποιήσει πολλές φορές κατά τις τελευταίες ημέρες, σε παρεμβάσεις του σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ είχε επανειλημμένα υπονοήσει πως βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες για δουλειές, και όχι στην Τουρκία.

Ο κ. Φιλιππίδης αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη και απιστία σε βαθμό κακουργήματος για δανειοδοτήσεις ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκαν από το ΤΤ προς συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, οι πιστώσεις εγκρίθηκαν χωρίς εγγυήσεις, και τα δάνεια δεν αποπληρώθηκαν. Αντίθετα, τα χρήματα κατέληξαν σε λογαριασμούς των εμπλεκόμενων επιχειρηματιών.

Παράλληλα, σε λογαριασμούς του κ. Φιλιππίδη βρέθηκαν καταθέσεις συνολικού ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν βάσει των δηλωθέντων εισοδημάτων του για την περίοδο 2008 - 2012.

Ξεχωριστή κατηγορία αποτελεί ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος κρατείται ήδη στη φυλακή για δύο διαφορετικές υποθέσεις, οπότε λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, θεωρείται πολύ πιθανό πως όταν φτάσει η ώρα της δική του απολογίας ο ανακριτής να μεταβεί στον Κορυδαλλό.

Διαβάστε επίσης:

Πότε θα γίνει η έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα

Συνελήφθη στην Τουρκία ο Άγγελος Φιλιππίδης

Άγγελος Φιλιππίδης: Από την πρώτη ημέρα ήμουν στην Κωνσταντινούπολη

Συνελήφθη στην Τουρκία ο Άγγελος Φιλιππίδης

Φιλιππίδης: Έχω λύσει το οικονομικό μου πρόβλημα (vid)

Φιλιππίδης:Έρχομαι να απολογηθώ-Το ΤΤ είχε τα λιγότερα επισφαλή δάνεια

Ξηρός και ΤΤ «τρομοκρατούν» το Μαξίμου

Δικαστές κατά Παπούλια και Δένδια

To εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Πώς το Newsbomb.gr βοήθησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου του ΤΤ

Προσωπικά δικαιωμένος δηλώνει ο Καμμένος από τις εξελίξεις για το ΤΤ

Φιλιππίδης: Στον Καρούζο δεν έχω δώσει ούτε ένα ευρώ