«Αντάρτικο» στις ψηφοφορίες φοβάται το Μαξίμου

Newsbomb

-«Κόκκινες γραμμές» από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τις τράπεζες και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

-«Ας ρίξουν την κυβέρνηση για το γάλα» λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Την ώρα που στο υπουργείο Οικονομικών εξελίσσεται ένα θρίλερ στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ένας ακόμα πονοκέφαλος έρχεται να προστεθεί για τον Α. Σαμαρά.

Στο Μέγαρο Μαξίμου φτάνουν καθημερινά “κακά μαντάτα” αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές στις κρίσιμες ψηφοφορίες που θα ακολουθήσουν της διαπραγμάτευσης.

Στην κυβερνητική πλειοψηφία έχει διαμορφωθεί μια συμπαγής ομάδα η οποία διαμηνύει ότι δεν θα ψηφίσει μέτρα όπως οι ομαδικές απολύσεις, η μικρή ΔΕΗ, το γάλα και τα φάρμακα.

Δεν είναι όμως μόνο οι βουλευτές. Κορυφαίοι υπουργοί ξεκαθαρίζουν ότι είναι αδύνατον να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις των δανειστών καθώς μπορεί να προκληθεί ακόμα και κοινωνική έκρηξη. Για παράδειγμα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αρνήθηκε να δεσμευτεί στους τροϊκανούς για νέες απολύσεις το 2015.

Παράλληλα, στο θέμα των τραπεζών υπάρχει εκφρασμένη αντίθεση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ωστόσο «παπανδρεϊκοί» βουλευτές διαμηνύουν ότι θα ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο αν αλλάξει η διάταξη για τον χρόνο ζωής του γάλακτος.

Στις φωνές αυτές προστίθεται και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μαξ. Χαρακόπουλος, ο οποίος σε συνομιλητές του τονίζει ότι θα επέλθει «καταστροφικό χτύπημα στην αγελαδοτροφία». Επίσης αρκετοί νεοδημοκράτες βουλευτές, μεταξύ αυτών ο Γ. Βλάχος, ο Ν. Κακλαμάνης κ.ά., είναι έτοιμοι να καταψηφίσουν την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Διαφωνία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εκδηλώθηκε και για το θέμα του πολυνομοσχεδίου-«σκούπας».

Στο Μέγαρο Μαξίμου προκρίνουν την κατάθεση ενός νομοσχεδίου με τη μορφή ενός άρθρου. Η Χαρ. Τρικούπη ζητεί να υπάρχουν περισσότερα άρθρα ώστε να εκτονωθούν ομαλά οι αντιδράσεις των βουλευτών.

Η Βουλή μετατρέπεται σε διακεκαυμένη ζώνη για την κυβέρνηση, ενώ κυβερνητικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι εφόσον επιτευχθεί συμφωνία θα τεθούν και οι βουλευτές προ των ευθυνών τους. «Ας ρίξουν την κυβέρνηση για το γάλα» λένε. Αυτή τη φορά ορισμένοι βουλευτές δείχνουν αποφασισμένοι και αν τελικά τηρήσουν τις “κόκκινες γραμμές” τότε οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές.

Διαβάστε επίσης:

Νομοσχέδιο - σκούπα με όλα τα προαπαιτούμενα

Μάχη με το χρόνο για συμφωνία μέχρι την Κυριακή

ΔΝΤ προς Ελλάδα: Ακόμα και αν τα «βρούμε» μία και μόνο δόση θα πάρετε

Επιχείρηση «μασάζ» στους βουλευτές ενόψει πλειστηριασμών

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved