ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Μπαλτάκου και εκλογές στην ατζέντα Σαμαρά – Βενιζέλου

Υπόθεση Μπαλτάκου και εκλογές στην ατζέντα Σαμαρά – Βενιζέλου

-Ξανά στο προσκήνιο ζητήματα συνεργασίας της δικομματικής

-Ξορκίζουν τριπλές κάλπες οι δύο πολιτικοί αρχηγοί

Έκτακτη συνάντηση έχουν αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος, στον απόηχο της υπόθεσης Μπαλτάκου.

Η μαγνητοσκοπημένη συνομιλία του Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη έχει επαναφέρει στο προσκήνιο σοβαρά ζητήματα συνεργασίας μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, καθώς οι επαφές του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα της κυβέρνησης με τον υπόδικο χρυσαυγίτη βουλευτή, εκθέτουν όχι μόνο τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, αλλά και το ΠΑΣΟΚ ως κεντροαριστερό μέλος της κυβέρνησης συνεργασίας.

Αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου κατήγγειλαν την ως τώρα παρουσία του Μπαλτάκου στην κυβέρνηση, ενώ παράλληλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ζήτησαν από την ηγεσία του Κινήματος να κάνει διακριτή τη θέση του από τη Νέα Δημοκρατία, να απομακρυνθούν ακροδεξιοί θύλακες από την κυβέρνηση και να αποκτήσει το κυβερνητικό σχήμα «προοδευτικό πρόσημο».

Αντώνης Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος καλούνται να κρατήσουν αυτές τις δύσκολες ισορροπίες, ενόψει και των εκλογών του προσεχούς Μαΐου. Χαρακτηριστικό εξάλλου της ρευστότητας είναι και το γεγονός ότι ήδη βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και υπουργοί μιλούν για τριπλές κάλπες τον Μάιο.

Το κλίμα και στα δύο συγκυβερνώντα κόμματα παραμένει εκρηκτικό, ωστόσο όλες οι κινήσεις διεξόδου που έχουν πέσει στο τραπέζι προς συζήτηση έχουν ένα κοινό σημείο: Ότι η χώρα δεν πρέπει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Στόχος είναι να δοθεί μεγάλο βάρος στην οικονομία και να σταματήσουν τα σχόλια και οι δηλώσεις από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Μπαλτάκου.

Ωστόσο στο Μαξίμου επικρατεί έντονη ενόχληση για τα όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ώρες από στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση που επικρατεί και για να φύγουν από την επικαιρότητα τα έντονα εσωκομματικά προβλήματα που υπάρχουν στον κυβερνητικό εταίρο άφησαν αιχμές εναντίον του πρωθυπουργού και της ΝΔ.

Στην ατζέντα των πολιτικών αρχηγών θα βρεθεί και το θέμα της επιστολής του Αλέξη Τσίπρα περί «εξηγήσεων» του Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση Μπαλτάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να κάνει αποδεκτή την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα πρώην γγ της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Ο Παπανδρέου ετοιμάζεται να ρίξει την κυβέρνηση

Παραίτηση της κυβέρνησης και επειγόντως εκλογές…

Θύελλα αντιδράσεων για την υπόθεση Μπαλτάκου

Τι φοβούνται στο Μαξίμου μετά το βίντεο Μπαλτάκου - Κασιδιάρη