ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρίλερ με τον Μπαρμπαρούση: Η δήλωση πρόκληση, η ποινική δίωξη, η... φυγή του και η καταδίωξη

Θρίλερ με τον Μπαρμπαρούση: Η δήλωση πρόκληση, η ποινική δίωξη, η... φυγή του και η καταδίωξη

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση που εικάζεται ότι κρύβεται σε κάποιο από τα χωριά του Μεσολογγίου, μετά την καταδίωξή του το βράδυ της Παρασκευής στην Εθνική Οδό στην περιοχή του Αντιρρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, σε περίπτωση που ο βουλευτής επιχειρήσει να κινηθεί προς νομούς της Στερεάς Ελλάδας ή της Ηπείρου.

Η καταδίωξη - θρίλερ

Το βράδυ της Παρασκευής εκτυλίχθηκαν επικίνδυνες σκηνές στην Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να σταματήσουν το όχημα του βουλευτή, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η σωματική τους ακεραιότητα.

Άνδρες της Tροχαίας εντόπισαν το όχημα του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, να κινείται με ιλιγιώδη ταχύτητα λίγο μετά από το Αντίρριο και του έκαναν σήμα να σταματήσει.

Ο βουλευτής, που βρισκόταν στο τιμόνι, όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά αντίθετα ανέπτυξε ταχύτητα και πήγε να παρασύρει τους τροχονόμους, αναφέρει το Cnn.gr.

Ακολούθησε καταδίωξη υπό καταρρακτώδη βροχή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης οδηγούσε με ταχύτητα 180 χιλιομέτρων το μαύρο Volvo του -που δεν αποκλείεται να είναι το βουλευτικό του όχημα- θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των αστυνομικών.

Μέχρι το πρωί ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας κυρίως στην περιοχή του Ξηρομέρου, αλλά ο Μπαρμπαρούσης δεν είχε εντοπιστεί.

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Δικογραφία σε βάρος του και για την καταδίωξη

Το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και για τη συμπεριφορά που επέδειξε την Παρασκευή, όταν με επικίνδυνο τρόπο και κίνδυνο να προκαλέσει ατύχημα, ξέφυγε από τα μπλόκα της Αστυνομίας στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ είναι καταζητούμενος για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, έχει ζητήσει το Αρχηγείο του Σώματος.

Με εντολή του ίδιου του Αρχηγού αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, έχουν κληθεί να καταθέσουν όλοι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση, από το Αντίρριο προς το Αγρίνιο, όπου ο Μπαρμπαρούσης ξέφυγε με σοβαρό κίνδυνο να προκαλέσει ατύχημα, προκειμένου να μη συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όπως έχει ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, μετά την άσκηση δίωξης, για όσα είπε στη Βουλή.

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Η πρωτοφανής πρόκληση στη Βουλή και η δίωξη για εσχάτη προδοσία

Όλα ξεκίνησαν μετά τις προκλητικές δηλώσεις στη Βουλή του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο οποίος διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής ενώ εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία.

Η Προκαταρκτική Εξέταση του εισαγγελέα Γιώργου Καλούδη ολοκληρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά τις καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη στον εισαγγελέα, ο οποίος χειρίστηκε την έρευνα.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, όποιος προβαίνει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη, ενώ ο νόμος προβλέπει ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη για όσους διαπράττουν εσχάτη προδοσία.

«Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 περί εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με κάθειρξη» προβλέπει το άρθρο 135 του Κώδικα.

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από τον Κοντονή

Αμέσως μετά το πρωτοφανές περιστατικό, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, τα πρακτικά της ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, με την εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κοντονής υπογράμμισε πως:

«Στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την εκτίμηση πως υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα και σημείωσε σχετικά: «Σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη βουλευτή».

Ο Μπαρμπαρούσης κάλεσε σε πραξικόπημα

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος της τοποθέτησής του επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση του προέδρου της Βουλής, ενώ στη συνέχεια η Χρυσή Αυγή αποκλείστηκε από τη διαδικασία.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του:

«Τα κεφάλια τους στις Πρέσπες» δήλωσε ο πρώην πλέον βουλευτής της Χρυσής Αυγής προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να επισημαίνει ότι βρισκόμαστε προ μιας προφανούς προσπάθειας κλιμάκωσης με στόχο την πρόκληση επεισοδίων σήμερα, αύριο και την Κυριακή.

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

«Ο ομιλητής έφτασε στα όρια της πατριδοκαπηλίας. Το ζήτημα είναι ότι σήμερα στο Κοινοβούλιο έπεσαν οι μάσκες. Η πολιτική δύναμη Χρυσή Αυγή – Λαϊκός Σύνδεσμος ευθύτατα κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος και μάλιστα με την επίνευση της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής», είπε ο κ. Βούτσης. Και πρόσθεσε:

«Θέλω να είμαι σαφής και δίκαιος, γιατί είναι κρίσιμες οι στιγμές. Βρισκόμαστε ενώπιον μίας κλιμάκωσης, η οποία είναι απολύτως εσκεμμένη, σχεδιασμένη, διχαστική και θέλει να προκαλέσει σήμερα, αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια και διχασμό μέσα στον ελληνικό λαό και θέλει να προκαλέσει σε ελάχιστους, ενδεχόμενα θύλακες ή πρόσωπα, μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ταραχή».

«Είναι πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής και βεβαίως θα ληφθούν μέτρα και θα γίνουν σχετικές εισηγήσεις ως προς την Επιτροπή Δεοντολογίας. Θα εισηγηθώ να γίνει μια έκτακτη συνεδρίαση των προέδρων για τη μη παρουσία αυτών των κυρίων και των κυριών μέσα σε αυτή τη Βουλή, τουλάχιστον μέχρι που να λήξει η αυριανή διαδικασία», υπογράμμισε ο Νίκος Βούτσης.

Ομόθυμη ήταν η καταδίκη όσων είπε ο Κ. Μπαρμπαρούσης από τα κόμματα.

«Ανακαλώ! Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου»

Πίστη και προσήλωση στη Συνταγματική Νομιμότητα δηλώνει ο αποπεμφθείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις στη Βουλή και την έκκλησή του για πραξικόπημα από το Στρατό.

Την ώρα που έχει διαταχθεί παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ο ίδιος διαμηνύει μέσω δήλωσής του ότι ανακαλεί τα όσα είπε.

Αναλυτικά η δήλωση του Κωνσταντίνου Μπαραμπαρούση:

«Οι σημερινές αυθόρμητες δηλώσεις μου-τις οποίες ανακαλώ-επ’ ουδενί είχαν να σκοπό να αμφισβητήσουν τη συνταγματική νομιμότητα. Δυστυχώς, έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένου, ότι με μια άτυχη δήλωσή μου, έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το Πολίτευμα! Τονίζω ότι η προσήλωσή μου στην Συνταγματική Νομιμότητα, την οποία υπηρετώ ως εκλεγμένος μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας από το έτος 2012, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Σχετικές ειδήσεις