ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδρά η ΔΑΚΕ στη μεταβατική κυβέρνηση

Αντιδρά η ΔΑΚΕ στη μεταβατική κυβέρνηση

Την αντίθεσή του με την απόφαση της ηγεσίας της ΝΔ να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στη μεταβατική κυβέρνηση, εξέφρασε με δηλώσεις του στον «ΑΝΤ1 97,2», ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Γιάννης Κιουτσούκης, αμέσως μετά την ομιλία Σαμαρά στην Κ.Ο. του κόμματος.

«Αν ο κ. Καμένος θεωρεί ότι δεν πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης πολύ καλά κάνει. Και εγώ πιστεύω αν ήμουνα στη θέση του, δεν θα έδινα ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση και να σας πω και γιατί. Ο κ. Παπαδήμος έχει ποιόν και παρελθόν στη χώρα. Ο κ.Παπαδήμος ήταν αυτός ο κύριος που ήταν διοικητής της τραπέζης της Ελλάδος και μας έμπλεξε με την ιστορία της Goldman Sachs αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε.

Δεν μπορεί ξαφνικά, κανένας μας δεν έχει βγει από παρθενογένεση κανένας μας, όλοι έχουμε παρελθόν, έχουμε παρόν και κάποιοι από μας θα παραμείνουν να έχουν μέλλον. Άρα λοιπόν όσοι βάφτισαν τον κ. Παπαδήμο ως τον εθνοσωτήρα της Ελλάδας να με συγχωρούν πάρα πολύ δεν είναι έτσι. Έχει ευθύνη για αυτό που συνέβη στη χώρα μέχρι σήμερα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να έχουμε κοντή μνήμη. Εξαυτού του λόγου σας λέω ότι και εγώ αν ήμουν που δεν πρόκειται να είμαι ποτέ και δεν θέλω να είμαι, δεν πρόκειται να ψήφιζα αυτή την κυβέρνηση», τόνισε. Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει την αποστροφή Σαμαρά αν θα προτιμούσαμε ακόμη δυο χρόνια Παπανδρέου ή 100 μέρες ένα μεταβατικό σχήμα για να πάμε μετά σε εκλογές, απήντησε, «εσείς πιστεύετε ότι ο κ. Παπανδρέου μπορούσε να κυβερνήσει άλλα δυο χρόνια, εγώ λέω ότι ούτε μια εβδομάδα δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει, έτσι όπως τα κατάφερε με το περίφημο δημοψήφισμα.

Άλλωστε φαίνονταν οι φωνές μέσα και έξω από το ΠΑΣΟΚ το τι του σέρνανε. Γιατί δεν τον αφήσαμε λοιπόν να συνεχίσει να κυβερνά άλλωστε ψήφο εμπιστοσύνης πήρε με 153 βουλευτές, να κυβερνήσει να δούμε πόσο μπορούσε να πάει. Εγώ δεν θέλω να σχολιάσω τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, ο κ. Σαμαράς είναι ο Πρόεδρος της ΝΔ, είναι πολιτικός ηγέτης, έχει τη δική του στόφα, τη δική του προσέγγιση των πραγμάτων υπάρχουν πράγματα τα οποία εμείς δεν τα γνωρίζουμε, υπάρχουν οι πιέσεις οι οποίες ασκούνται, όμως πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε και εσείς μαζί μου ότι αυτή τη στιγμή έχουν νικήσει οι τεχνοκράτες τους πολιτικούς. Λυπάμαι που το λέω αλλά δυστυχώς ανά τον κόσμο φαίνεται ότι κυβερνούν οι αγορές και οι τεχνοκράτες και οι πολιτικοί ακολουθούν τις αγορές και βρίσκονται στο περιθώριο».