ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρικ Πιτίνο: «Ο Καλάθης είναι καλύτερος πασέρ από τον Μάτζικ Τζόνσον» (vid)

Ρικ Πιτίνο: «Ο Καλάθης είναι καλύτερος πασέρ από τον Μάτζικ Τζόνσον» (vid)
Απίθανη δήλωση του Ρικ Πιτίνο για τον Νικ Καλάθη
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Τρομερή δήλωση από τον προπονητή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, Ρικ Πιτίνο, για τις ικανότητες του ηγέτη της ομάδας του, Νικ Καλάθη.

Ο Νικ Καλάθης έκανε μυθική εμφάνιση στη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επί της Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν 88-75 με τον αρχηγό τους να κάνει double – double με 20 πόντους και 13 ασίστ, ενώ είχε και 8 ριμπάουντ. Ο Ρικ Πιτίνο ήταν λογικό να είναι ενθουσιασμένος με τα επιτεύγματα του Καλάθη και μετά το τέλος του αγώνα τον αποθέωσε σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες.

Μάλιστα, ο Αμερικανός «Hall of Famer» προπονητής, υποστήριξε πως δεν έχει δει καλύτερο πασέρ στη ζωή του, παρότι έχει δει και έχει αντιμετωπίσει στα παρκέ τους Μάτζικ Τζόνσον, Αζάια Τόμας και Λάρι Μπερντ. «Έχω αντιμετωπίσει τον Μάτζικ Τζόνσον, τον Αζάια Τόμας και τον Λάρι Μπερντ αλλά ο Καλάθης είναι ο καλύτερος πασέρ που έχω δει στη ζωή μου», είπε ο Ρικ Πιτίνο και πρόσθεσε: «Το μυστικό για την νίκη ήταν το ριμπάουντ. Κόντρα σε ομάδες όπως η Εφές αυτό είναι που παίζει ρόλο».

Νικ Καλάθης, ο στρατηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ

Ο άνθρωπος που έδωσε τα πάντα, αν και κανείς δεν υστέρησε ουσιαστικά σε αυτόν τον τελικό για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ήταν ο Νικ Καλάθης. Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν πραγματική… απόλαυση πάνω στο παρκέ. Ο διεθνής γκαρντ έκανε τα πάντα και έχασε μόλις για δυο ριμπάουντ το triple double που θα ήταν μυθική επίδοση για την Euroleague.

Ο Νικ Καλάθης τελείωσε το ματς με 20 πόντους, 13 ασίστ και 8 ριμπάουντ σε μια βραδιά βγαλμένη από τις περσινές εξαιρετικές εμφανίσεις του με τον Παναθηναϊκό. Αξίζει να σημειωθεί πως με τις 13 ασίστ που πέτυχε ο Νικ Καλάθης, κατάφερε να ξεπεράσει τον Νίκο Ζήση και να ανέβει στην 8η θέση με τους καλύτερους πασέρ όλων των εποχών στη διοργάνωση. Πέρα από τα ρεκόρ και το ουσιαστικό παιχνίδι, βέβαια, όπως πάντα ο Καλάθης πρόσφερε και πλούσιο θέαμα με «μαγικές» πάσες για τους συμπαίκτες του που ξεσήκωσαν το ΟΑΚΑ!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr