ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Με «στρατηγό» Καλάθη, διέλυσε την Αναντολού Εφές

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Με «στρατηγό» Καλάθη, διέλυσε την Αναντολού Εφές
Ο «μάγος» Καλάθης οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υπέταξε 88-75 την Αναντολού Εφές στο «καυτό» ΟΑΚΑ, με τον Νικ Καλάθη να είναι ονειρικός διαλύοντας όλα τα ρεκόρ.

Αυτός ήταν… Παναθηναϊκός! Κόντρα σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Euroleague, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έκανε… φύλλο και φτερό κάθε σχέδιο και σκέψη της Αναντολού Εφές να φύγει με τη νίκη από το ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» διέλυσαν 88-75 τους Τούρκους και έμειναν… ζωντανοί για την είσοδό τους στην 8άδα της Euroleague και τα play off της διοργάνωσης. Με τον Νικ Καλάθη να κάνει… μυθική εμφάνιση και να διαλύει κάθε ρεκόρ, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έφτασε στην νίκη σε 21 αναμετρήσεις και πλέον βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον της στη διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αυτή τη φορά είχε τρομερή «σκληράδα» στην άμυνα, καλά ποσοστά ευστοχίας και απάντηση σε κάθε πιθανό και απίθανο πλάνο που μπορεί να επιστράτευσε για λογαριασμό της Αναντολού Εφές ο Εργκίν Αταμάν. Οι «πράσινοι» σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ κατάφεραν να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη, ίσως την πιο σημαντική τη φετινή σεζόν μέχρι… την επόμενη.

Έτσι υπέταξε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την Αναντολού Εφές

Ένα πραγματικό ντέρμπι έγινε στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και Αναντολού Εφές. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έδωσαν τεράστια μάχη για να καταφέρουν να πάρουν τη νίκη που θα τους κρατούσε ζωντανούς στη διεκδίκηση μιας θέσης στα play off της Euroleague. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες κατάφερε κατά διαστήματα να παίξει τρομερό μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αντιμετώπισε την Αναντολού Εφές χωρίς τους τραυματίες Νίκο Παππά και Κιθ Λάνγκφορντ, ενώ λίγο πριν το τζάμπολ βγήκε νοκ-άουτ και ο Άντριαν Πέιν με γαστρεντερίτιδα.

Ο τεχνικός των «πράσινων»… επιστράτευσε τον Ίαν Βουγιούκα, ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε και στην αρχική πεντάδα και ήταν θετικότατος για το «τριφύλλι». Το γεμάτο ΟΑΚΑ βοήθησε έτσι ώστε γρήγορα να πάρει και καλή ψυχολογία η ομάδα με τον Παναθηναϊκό να καθοδηγείται από έναν μυθικό Νικ Καλάθη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε τα πάντα πάνω στο παρκέ για την ομάδα του, σκόραρε, πάσαρε, έπαιζε άμυνα και παράλληλα άντεχε στο ανελέητο… ξύλο που έπεφτε από τα γκαρντ της Αναντολού Εφές του Εργκίν Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο ματς και προηγήθηκε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου 24-16. Οι Τούρκοι ήταν αναμενόμενο πως θα αντιδράσουν, φτάνοντας στο ημίχρονο να είναι μόλις πέντε πόντους πίσω (42-37).

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πάτησε… γκάζι και με ένα επί μέρους 15-1 άφησε πίσω του την Αναντολού Εφές. Η ομάδα του Αταμάν, ωστόσο, πάλεψε για να επιστρέψει στο ματς, κάτι που κατάφερε με την ανοχή των τριών διαιτητών, κάτι που ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ. Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Ντανιέλ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία). Ότι και να έκαναν, όμως, ο Παναθηναϊκός ήταν σε τρομερή βραδιά με τον Νικ Καλάθη να είναι πραγματικός… στρατηγός πάνω στο παρκέ. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έκανε πράγματα και… θαύματα, κάνοντας double double με 20 πόντους και 13 ασίστ.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κατάφερε να πάρει μια τεράστια νίκη, τόσο γιατί κατάφερε να νικήσει την εξαιρετική τη φετινή σεζόν Αναντολού Εφές αλλά γιατί κατάφερε να «νικήσει» και τις απουσίες που είχε και τα προβλήματα. Οι «πράσινοι» έκαναν τρομερή δουλειά στην άμυνα, «κατεβάζοντας» τους Τούρκους δέκα πόντους μακριά από τον μέσο όρο τους στη φετινή Ευρωλίγκα. Έτσι, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε τη νίκη στο ΟΑΚΑ με 88-75 απέναντι στην Αναντολού Εφές και ετοιμάζεται τώρα για την επόμενη εκτός έδρας, πολύ δύσκολη, αποστολή του που είναι αυτή απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη.

Νικ Καλάθης, ο στρατηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ

Ο άνθρωπος που έδωσε τα πάντα, αν και κανείς δεν υστέρησε ουσιαστικά σε αυτόν τον τελικό για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ήταν ο Νικ Καλάθης. Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν πραγματική… απόλαυση πάνω στο παρκέ. Ο διεθνής γκαρντ έκανε τα πάντα και έχασε μόλις για δυο ριμπάουντ το triple double που θα ήταν μυθική επίδοση για την Euroleague.

Ο Νικ Καλάθης τελείωσε το ματς με 20 πόντους, 13 ασίστ και 8 ριμπάουντ σε μια βραδιά βγαλμένη από τις περσινές εξαιρετικές εμφανίσεις του με τον Παναθηναϊκό. Αξίζει να σημειωθεί πως με τις 13 ασίστ που πέτυχε ο Νικ Καλάθης, κατάφερε να ξεπεράσει τον Νίκο Ζήση και να ανέβει στην 8η θέση με τους καλύτερους πασέρ όλων των εποχών στη διοργάνωση. Πέρα από τα ρεκόρ και το ουσιαστικό παιχνίδι, βέβαια, όπως πάντα ο Καλάθης πρόσφερε και πλούσιο θέαμα με «μαγικές» πάσες για τους συμπαίκτες του που ξεσήκωσαν το ΟΑΚΑ!

Νίκησε την Εφές, τίμησε την ιστορία του

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο γεγονός για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ήταν η ενέργεια της «πράσινης» ΚΑΕ να τιμήσει τον Τάκη Κορωναίο στο ημίχρονο της αναμέτρησης. Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων του μπασκετικού τμήματος η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει αποφασίσει να τιμά εμβληματικές φυσιογνωμίες από την ιστορία της ομάδας.

Η αρχή έγινε στην αναμέτρηση με τη Μπάγερν Μονάχου, όπου τιμήθηκε ο Απόστολος Κόντος και η συνέχεια δόθηκε την Παρασκευή (01/02) με τη βράβευση του Τάκη Κορωναίου. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν αυτός που έκανε τη βράβευση, με το ΟΑΚΑ να αποθεώνει τον άλλοτε γκαρντ της ομάδας που κατέκτησε μαζί της πληθώρα πρωταθλημάτων και κυπέλλων.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Αναντολού Εφές

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Αναντολού Εφές 88-75: Τα στατιστικά

Οι πόντοι των παικτών του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ
Οι πόντοι των παικτών της Αναντολού Εφές

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr