ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπελλο Ελλάδας: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός – Άρης στους «8»

Κύπελλο Ελλάδας
Intime News

Κύπελλο Ελλάδας: Τα φαβορί επικράτησαν στους «16» κι ως εκ τούτου τα προημιτελικά περιλαμβάνουν δύο σπουδαία ζευγάρια. Ο λόγος για τα ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός – Άρης.

Το Κύπελλο Ελλάδας μπαίνει στην τελική ευθεία του και τα μεγάλα ντέρμπι κάνουν την εμφάνιση τους.

Στη φάση των «8» ξεχωρίζει η αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Ολυμπιακός – Άρης. Η Λαμία θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, ενώ η ΑΕΚ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα παίξει με τον Πανσερραϊκό.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

  1. ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
  2. Ολυμπιακός - Άρης
  3. Απόλλων Παραλιμνίου - Λαμία
  4. ΑΕΚ - Πανσερραϊκός / Απόλλων Πόντου
  • Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν το τριήμερο 17-19 Ιανουαρίου και οι δεύτεροι 24-26 του ίδιου μήνα.

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 2-2 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, με τον Μαρσέλο να σημειώνει ένα πολύ όμορφο γκολ. Το 4-1 του «Γ. Καραϊσκάκης» είχε ξεκαθαρίσει τα πράγματα όσον αφορά στην πρόκριση κι οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν αγχώθηκαν ούτε όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 8ο λεπτό με τον Τζοβάρα.

Το νέο «αίμα» άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά κι η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 της Κηφισιάς. Ο Μουστακόπουλος έκανε την αρχή με μια ασύλληπτη γκολάρα στο πρώτο ημίχρονο και μετά την ανάπαυλα πήραν τη σκυτάλη οι Ραντόνια και Μαχαίρας.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 στον Βόλο κι επέστρεψε στις νίκες, μετά από την ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, κάτι που ήταν και το ζητούμενο στο ματς. Το «τριφύλλι» είχε πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα από το πρώτο ματς, όπου είχε επικρατήσει με 3-0, ενώ εξίσου εύκολα επικράτησε και στη Μαγνησία.

Ο Άρης νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό και προκρίθηκε με δύο νίκες στα προημιτελικά. Οι «κίτρινοι» που είχαν κερδίσει 2-1 στη Λιβαδειά, έκαναν το «2 στα 2» με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 35ο λεπτό.

Ο Απόλλων Παραλιμνίου νίκησε στην παράταση με 2-1 (1-1κ.α.) τον Άγιο Νικόλαο κι έγινε η πρώτη ομάδα της Γ’ Εθνικής που θα αγωνιστεί στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου

  • Απόλλων Πόντου – Πανσερραϊκός (14:00, CosmoteSport1HD)

Οι πρώτοι αγώνες

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

  • Πανσερραϊκός – Απόλλων Πόντου 3-0 (12' Κανίς, 51' Κατσαντώνης, 79' Σοφιανός)
  • Λεβαδειακός – Άρης 1-2 (40' Τσιριγώτης / 52' Ιτούρμπε, 63' Πάλμα)

*Στους «16» οι αγώνες είναι διπλοί. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ισοπαλίας μετά τους δυο αγώνες, ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.

Τα προημιτελικά

  1. ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
  2. Ολυμπιακός - Άρης
  3. Απόλλων Παραλιμνίου - Λαμία
  4. ΑΕΚ - Πανσερραϊκός / Απόλλων Πόντου

Τα ημιτελικά

  • Νικητής 4 - Νικητής 2
  • Νικητής 1 - Νικητής 3