ΣΠΟΡ

Μίλτος Τεντόγλου: «Ήμουν λίγο βλάκας, πάτησα σπίτι μου στο δεύτερο άλμα – Με πείραξε που κουράστηκα»

Μίλτος Τεντόγλου
EUROKINISSI

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Ο Μίλτος Τεντόγλου έδωσε άλλη μια απολαυστική συνέντευξη, μετά την πρόκριση του στον τελικό του μήκους.

Ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε το τρίτο και τελευταίο άλμα για να προκριθεί στον τελικό, με τον ίδιο να υπογραμμίζει ότι δεν αγχώθηκε, αλλά τον ενόχλησε το γεγονός ότι κουράστηκε.

Ο αγώνας μεταλλίων είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη (23/8) στις 20:30 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1. Στόχος για τον Τεντόγλου, φυσικά, αποτελεί άλλο ένα χρυσό μετάλλιο.

Όσα είπε ο Μίλτος Τεντόγλου στην κάμερα της ΕΡΤ:

Για τον αν αγχώθηκε: «Δεν ανησύχησα, για να μιλήσω λίγο ειλικρινά ήμουν λίγο βλάκας. Στο πρώτο άλμα ήταν για λίγα εκατοστά άκυρο. Μετά από τον φόβο μου στο δεύτερο λέω οκ θα πατήσω πίσω να είμαι σίγουρος. Πάτησα στο σπίτι μου και ήταν 7,95 και δεν έφτανε. Δεν ήταν ότι φοβήθηκα, ακόμη και το 8,25 χαλαρό άλμα ήταν, ένα απλό αλματάκι ήταν. Απλά γιατί να κάνω τρία και να κουραστώ, ο τελικός είναι αύριο. Αυτό ήταν η χαζομάρα, όχι τα τρία άλματα. Το κάνω συχνά αυτό στους προκριματικούς γιατί είναι καινούργιο στάδιο, είναι κορυφαίο το ταρτάν, επίσης είναι και λίγο πρωί. Όλα καλά, 8,25, μία χαρά».

Για τις εγκαταστάσεις και αν κάθε στάδιο είναι το ίδιο: «Δεν είναι όλα τα ίδια, κάθε αγώνας και στάδιο είναι διαφορετικό. Ποτέ ένας αγώνας δεν είναι ο ίδιος. Γι' αυτό δεν υπάρχουν πολλές φορές φαβορί και αουτσάιντερ. Αύριο θα είναι όλα "μηδέν", το παιδί (σ.σ. Πίνοκ) έκανε 8,54, αλλά αύριο είναι από την αρχή, δεν μετράει».

Για τον τελικό: «Πιστεύω μπορεί να κάνει παραπάνω το παιδί (Πίκοκ), όπως τον είδα, πάνω κάτω υπολογίζω και εγώ εκεί να κάνω. Εάν χάσω από μεγάλο άλμα δεν με πειράζει τόσο. Αν κυνηγάω και γίνονται ωραία άλματα, δεν με πειράζει».

Στη συνέχεια, βλέποντας το άλμα του Γουάνγκ στα 8.34 δήλωσε: «Πολλοί αθλητές πέρασαν στο τρίτο άλμα. Ήταν πολλή ώρα ο αγώνας. Και ο Γουάνγκ είναι εκ των φαβορί. Θα γίνει ωραίος τελικός, ελπίζω να είμαι στο καλύτερό μου».

Σχετικές ειδήσεις