ΥΓΕΙΑ

Οικογενειακοί γιατροί: Προειδοποιούν με επίσχεση τον ΕΟΠΥΥ – «Άστοχη ενέργεια» λέει ο Oργανισμός

Οικογενειακοί γιατροί: Προειδοποιούν με επίσχεση τον ΕΟΠΥΥ – «Άστοχη ενέργεια» λέει ο Oργανισμός
INTIME NEWS

Την έκπληξή της εκφράζει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την πρόθεση των 800 οικογενειακών γιατρών που έχουν σύμβαση με τον Οργανισμό, να προβούν σε επίσχεση εργασίας.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έλαβε τη σχετική επιστολή το βράδυ της Πέμπτης (05/12/2019). Σύμφωνα με τους γιατρούς, εργάζονται χωρίς να αμείβονται από τον Αύγουστο. Επιπλέον, δεν γνωρίζουν το χρονοδιάγραμμα πληρωμών. Αποτέλεσμα είναι να βρίσκονται στα όριά τους και προειδοποιούν με επίσχεση υπηρεσιών υγείας.

Ο ΕΟΠΥΥ από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η διοίκηση του Οργανισμού βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των 800 οικογενειακών γιατρών, οι οποίοι ήταν ενήμεροι για την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα της αποζημίωσής τους.

«Κάτι που τελικά επετεύχθη και προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατίθεται σήμερα» σημειώνει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και προσθέτει: «Η χρονική στιγμή που επέλεξαν οι οικογενειακοί γιατροί για να κοινοποιήσουν τις αποφάσεις τους για επίσχεση εργασίας, αλλά και άλλες νομικές ενέργειες κατά του ΕΟΠΥΥ, κρίνεται τουλάχιστον άστοχη καθότι το θέμα τους ρυθμίζεται».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις