ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Προβληματισμός για την ανοδική πορεία – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

κορονοιος Infographic 20 οκτωβριου
Όλα τα δεδομένα για τον κορονοϊό στο Infographic του Newsbomb.gr
Newsbomb.gr

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Προβληματισμός για την ανοδική πορεία – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού στη χώρα. Τα κρούσματα έχουν παγιωθεί σε έναν αριθμό που υπερβαίνει τα 3.000 ημερησίως, ενώ οι θάνατοι είναι δεκάδες κάθε 24ωρο κι ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι επίσης υψηλός, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, την Τετάρτη (20.10) επιβεβαιώθηκαν 3.279 κρούσματα στην Ελλάδα, ενώ δυστυχώς καταγράφηκαν επιπλέον 38 θάνατοι. Στις ΜΕΘ των νοσοκομείων όλης της χώρας νοσηλεύονται 351 συμπολίτες μας.

Ανησυχία υπάρχει και για τη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα, ειδικότερα στη Βόρεια η Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη είχε 523 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, πλησιάζοντας ξανά την Αττική που κατέγραψε 659, ενώ ανησυχία επικρατεί για την κατάσταση σε Ημαθία, Πιερία, Πέλλα, Δράμα, Λάρισα και Μαγνησία.

Την ίδια στιγμή, αρκετά υψηλός αριθμός κρουσμάτων συνεχίζει να καταγράφεται σε παιδιά ηλικίας 4 ως 18 ετών, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, την εβδομάδα 11 ως 17 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 4.493 κρούσματα σε παιδιά, αποτελώντας το 26% του συνόλου των μολύνσεων στη χώρα.

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό θετικότητας στη χώρα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ αυτό ήταν 1,35% στους εργαστηριακούς ελέγχους (PCR και Rapid Test), οι οποίοι έφτασαν στο 1.280.617 την εβδομάδα αναφοράς, ενώ έφτασε στο 0,28% σε 1.831.175 self-tests. Στο σύνολο των ελέγχων, η θετικότητα έφτασε στο 0,68%.

Το Infographic του Newsbomb.gr

κορονοιος infographic 20 οκτωβριο
Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021.Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στο Αιγάλεω: Μαρτυρίες γειτόνων - «Υπήρχαν οικογενειακά προβλήματα» (vid)

Κακοποίηση 8χρονης στη Ρόδο: Ξεσπάει η κόρη της 50χρονης κατηγορούμενης - «Δεν θέλω να την ξέρω»

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά έως 900 ευρώ