ΕΛΛΑΔΑ

Ανασκόπηση 2016: Τα γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα (pics - vids)

Ανασκόπηση 2016: Τα γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα (pics - vids)

Ανασκόπηση 2016 - Το 2016 ήταν μία χρονιά γεμάτη ειδήσεις για τη χώρα μας... Ειδήσεις που έκαναν το γύρο του κόσμου... Κάποιες αισιόδοξες, άλλες, ωστόσο, τραγικές.

Ο ελληνικός λαός, ο οποίος έχει «γονατίσει» από τα σκληρά μέτρα λιτότητας και τα μνημόνια και ζει πλέον στα όρια της εξαθλίωσης, έχει ανάγκη από καλές ειδήσεις. Δυστυχώς, όμως τα γεγονότα πολλές φορές δεν τα καθορίζουμε εμείς...

Το Newsbomb.gr σάς παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα το 2016.

Επιμέλεια: Κλέλια Γιαρίμογλου, Ξένια Γιαννάκου, Γιάννης Καλύβας

6 Ιανουαρίου

Η τραγική υπόθεση του μικρού Φοίβου

Το στυγερό έγκλημα που σημειώθηκε στις 6 Ιανουαρίου στα Ορμύλια Χαλκιδικής έμελλε να σοκάρει το πανελλήνιο. Δράστης της δολοφονίας ένας 35χρονος αλβανικής καταγωγής που τραυμάτισε θανάσιμα με τουλάχιστον έξι μαχαιριές την 41χρονη εν διαστάσει σύζυγό του με την οποία μάλιστα είχαν κάνει και δύο παιδιά.

Ο 35χρονος στην συνέχεια αρπάζει τον 5χρονο Φοίβο (τον μικρότερο γιο της οικογένειας) και τρέπεται σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

arpagi

Την αμέσως επόμενη ημέρα (7/1) το «Χαμόγελο του Παιδιού» εκδίδει Amber Alert για τον μικρό Φοίβο. Ακολουθεί ένα πραγματικό θρίλερ για τουλάχιστον 18 ημέρες με έρευνες τόσο από τις αστυνομικές Αρχές όσο και από τους κατοίκους του χωριού προκειμένου να εντοπιστεί ο 5χρονος Φοίβος αλλά και ο δράστης της δολοφονίας, Λέσι Τζέημς Κλωντ.

Οι έρευνες ολοκληρώνονται στις 24 Ιανουαρίου, όταν ο 5χρονος Φοίβος και ο 35χρονος πατέρας του εντοπίζονται μόλις ένα χιλιόμετρο από το σημείο της στυγερής δολοφονίας.

Ο 35χρονος Λέσι Τζέημς Κλωντ κρίνεται προφυλακιστέος για το στυγερό έγκλημα και οδηγείται στις Φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ όλο το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

9 Ιανουαρίου

Η δολοφονία της Ανθής Λινάρδου

Η 37χρονη μητέρα τριών παιδιών Ανθή Λινάρδου εξαφανίζεται από το Βελβεντό Κοζάνης στις 9 Ιανουαρίου. Τις επόμενες τέσσερις ημέρες ακολουθούν έρευνες από τις αστυνομικές Αρχές για τον εντοπισμό της.

anthi linardou copy

H αυλαία πέφτει στις 13 Ιανουαρίου με τον πιο τραγικό τρόπο όταν το πτώμα της άτυχης 37χρονης εντοπίζεται θαμμένο σε χωράφι ιδιοκτησίας του συζύγου της.

Ακολουθεί άμεσα, η σύλληψη του συζύγου της που από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ως ο κύριος ύποπτος.

Η υπόθεση «κλείνει» στις 20 Σεπτεμβρίου με την ισόβια κάθειρξη του συζύγου της με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ όλο το χρονικό της υπόθεσης

22 Ιανουαρίου

Η μητέρα του Κωστή Πολύζου πίσω από τη δολοφονία του

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του 23χρονου Κωστή Πολύζου από τη Σιάτιστα Κοζάνης η τοπική Εισαγγελία εκδίδει εντάλματα σύλληψης κατά της μητέρας και του πατριού του το πρωί της 22ας Ιανουαρίου.

KOSTIS POLIZOS

Ακολούθησε η σύλληψη της μητέρας και του πατριού της οι οποίοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες σε βάρος τους. Στη δίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέθεσε και η Αγγελική Νικολούλη, η εισαγγελέας επεσήμανε πως παρά το γεγονός ότι λείπουν τα αποδεικτικά στοιχεία που οδηγούν στην ευθέως στην εξαγωγή κάποιου συμπεράσματος για την αιτία θανάτου, υπάρχουν ενδείξεις που αναφέρονται ως αποδεικτικά στοιχεία, με γενικές αλήθειες, που εάν επαληθευτούν οδηγούν στην ενοχή των γονιών του Κωστή Πολύζου.

Η υπόθεση «κλείνει» με την ισόβια κάθειρξη τόσο του πατριού του όσο και της μητέρας του την οποία η εισαγγελέας χαρακτήρισε ως «Μήδεια της σύγχρονης εποχής».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

18 Μαρτίου

Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής - Αποφυλακίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς

diki xrisi.avgi2

Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής απασχόλησε το δικαστικό ρεπορτάζ καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016 και θα συνεχίσει να το κάνει και το 2017.

Η διαδικασία κινείται με αργούς ρυθμούς καθώς οι περισσότεροι από τους μάρτυρες εξετάζονται για περίπου δύο ημέρες.

Τραγική φιγούρα, η μητέρα του Παύλου Φύσσα, η οποία δεν λείπει ποτέ από τη δικαστική αίθουσα και ζητά την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Αυτό ζήτησε κι όταν στις 18 Μαρτίου και μετά από 30 μήνες προσωρινής κράτησης, αποφυλακίστηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του μουσικού το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013.

apofilakisi roupakia

Ήταν ο τελευταίος κατηγορούμενος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής που παρέμενε στη φυλακή. Πλέον, βρίσκεται σπίτι του όπου και παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

1 Μαΐου

Ροτβάιλερ κατασπαράζει 5χρονο αγόρι

Μία πρωτοφανής, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα τραγωδία σημειώνεται ανήμερα του Πάσχα στην περιοχή της Κοζάνης και συγκεκριμένα στο χωριό Άργιλος.

Θύμα της ανείπωτης τραγωδίας ένα 5χρονο αγοράκι που κατασπαράχθηκε από δύο σκυλιά ράτσας ροτβάιλερ.

rotvailer

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο

24 Μαΐου

Αρχίζει η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης

Νωρίς το πρωί της Τρίτης (24/05) μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού που έχει δημιουργηθεί στην Ειδομένη και το οποίο προέβλεπε τη μεταφορά εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδα.

eidomeni

Πρωταγωνιστές για μια ακόμα φορά, τα παιδιά, τα οποία μετά από εβδομάδες ολόκληρες που ζούσαν μέσα σε σκηνές και τη λάσπη της Ειδομένης, έχοντας τα απολύτως απαραίτητα στη διάθεσή τους (πολλές φορές, ούτε καν αυτά), μάζεψαν μαζί με τους γονείς τους τα λιγοστά τους υπάρχοντα και ξεκίνησαν ένα ακόμα ταξίδι...

Δείτε ΕΔΩ συγκλονιστικές φωτογραφίες από την εκκένωση της Ειδομένης

25 Μαΐου

Το θρίλερ με την υπόθεση Αγραφιώτου

Η υπόθεση της Ελευθερίας Αγραφιώτου ξεκινάει στις 21 Απριλίου όταν και εξαφανίστηκε, με τις έρευνες για τον εντοπισμό της ολοκληρώνονται με τον πλέον τραγικό τρόπο στις 25 Μαΐου όταν το πτώμα της εντοπίζεται σε υπόγειο πάρκινγκ στην περιοχή του Αμαρουσίου.

agrafiotou

Τις επόμενες ημέρες οι αστυνομικές Αρχές πραγματοποιούν έρευνες προκειμένου να εντοπιστεί ο δολοφόνος της.

Ακολουθεί ένα θρίλερ καθώς τις επόμενες ημέρες το πρόσωπο που έγινε γνωστό ως ο «δράκος του Αμαρουσίου» θεωρείται ως ο δράστης της δολοφονίας της. Ο 30χρονος «δράκος» συλλαμβάνεται από τις Αρχές και κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις κατά έξι γυναικών ωστόσο, όπως θα αποδείχθηκε αργότερα δεν ήταν ο δράστης της δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου. Ο 30χρονος κρίνεται προφυλακιστέος για τις έξι αποπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών.

Μέχρι και σήμερα ο δολοφόνος της Ελευθερίας Αγραφιώτου κυκλοφορεί ελεύθερος.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της δολοφονίας της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου.

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της σύλληψης του δράκου του Αμαρουσίου.

12 Ιουνίου

Σοκ από τη δολοφονία 14χρονου από συμμαθητή του

anaskopisi

Ένας μαθητής βρίσκεται νεκρός σε χωράφι στο χωριό Γέφυρα της Θεσσαλονίκης, με δύο μαχαιριές στο λαιμό του. Φέρει ίχνη πάλης, ενώ δίπλα του εντοπίζεται ένα κουζινομάχαιρο, το αντικείμενο της δολοφονίας του.

Την ίδια κιόλας ημέρα αποκαλύπτεται ότι δράστης του στυγερού εγκλήματος φέρεται να είναι ο επίσης ανήλικος φίλος και συμμαθητής του άτυχου 14χρονου, ο οποίος ομολογεί την αποτρόπαια πράξη του. «Το έκανα γιατί μου μιλούσε απαξιωτικά» φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και ισχυρίστηκε ότι τα δύο τελευταία χρόνια δεχόταν φραστικές επιθέσεις από το θύμα.

Η ομολογία του στην εισαγγελέα σόκαρε ακόμα και τους πιο έμπειρους, ενώ σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Διαβάστε όλο το χρονικό της υπόθεσης ΕΔΩ

3 Αυγούστου

Έγκλημα πάθους στο Κορωπί

Μία ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία σημειώνεται στις 3 Αυγούστου στο Κορωπί, όταν μία 26χρονη μητέρα δύο παιδιών (23 και 11 μηνών), επιτίθεται και τραυματίζει θανάσιμα μία 35χρονη μητέρα επίσης δύο παιδιών (9 και 11 ετών) με τουλάχιστον πέντε μαχαιριές.

«Μήλον της έριδος» ήταν ένας 41χρονος, ο οποίος ήταν ο εν διαστάσει σύζυγος της 35χρονης και διατηρούσε σχέση με την 26χρονη.

Ακολουθεί μίνι - βεντέτα κατά την οποία ο 41χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε τον πατέρα της 26χρονης.

aa

Ακολουθεί η σύλληψη του δράστη, ο οποίος μετά την απολογία του κρίνεται προφυλακιστέος.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για την υπόθεση

4 Αυγούστου

Σύλληψη Μάριου Σεϊσίδη και Κώστα Σακκά

seisidis sakas

Στη σύλληψη των δύο –εδώ και χρόνια- καταζητούμενων προχώρησε η Ομάδα ΔΙΑΣ στη Σπάρτη, το απόγευμα της Πέμπτης 4 Αυγούστου.

Είχε προηγηθεί καταδίωξη, καθώς ενώ επέβαιναν σε αυτοκίνητο, δεν είχαν σταματήσει σε σήμα για έλεγχο που τους είχαν κάνει οι αστυνομικοί.

Η στιγμή της μεταγωγής τους στο Εφετείο:

Ο Μάριος Σεϊσίδης, κατηγορείται ως μέλος των αντιεξουσιαστών «Ληστών με τα μαύρα» και βρισκόταν στη λίστα των καταζητούμενων της Αστυνομίας εδώ και περίπου δέκα χρόνια.

Ο Κώστας Σακκάς, κατηγορείται ως μέλος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και τον Φεβρουάριο του 2014 είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ όσα πρέπει να γνωρίζετε για την υπόθεση

16 Αυγούστου

Ασύλληπτη τραγωδία στην Αίγινα

Τραγωδία σημειώνεται στην Αίγινα στις 16 Αυγούστου 2016 όταν ένα ταχύπλοο, εμβολίζει ένα τουριστικό σκάφος που είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα της Αίγινας με προορισμό το νησάκι Μονή και το οποίο μετέφερε 20-25 παραθεριστές.

Ο τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος ήταν τέσσερις νεκροί μεταξύ των οποίων και ένα 5χρονο αγγελούδι αλλά και αρκετοί τραυματίες.

newsbomb

Ακολουθεί η σύλληψη του 77χρονου οδηγού του ταχύπλοου ο οποίος μετά την απολογία του κρίνεται προφυλακιστέος.

Συγκλονιστική μαρτυρία στο Newsbomb.gr - «Τους βούλιαξε και τους παράτησε»

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για το τραγικό δυστύχημα

8 Σεπτεμβρίου

Φονικές κακοκαιρίες: Έξι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους

Το πέρασμα της θεομηνίας από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία στις αρχές Σεπτέμβρη, είχε τραγικές συνέπειες.

kakokairia2

Τέσσερις ηλικιωμένοι, δύο γυναίκες και δύο άνδρες, άφησαν την τελευταία τους πνοή και εκατοντάδες πολίτες είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ ολόκληρες περιοχές μετατρέπονταν σε λίμνες από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Η Μεσσηνία κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς η καταστροφή είναι βιβλική.

kakokairia

Παράλληλα, μια 53χρονη γυναίκα αγνοείται στη Νέα Μηχανιώνα, όταν το αυτοκίνητό της είχε «κολλήσει» στη λάσπη και προσπαθούσε να βγει καθώς οι πλημμύρες σάρωσαν τα πάντα προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές.

nea mixaniona

Δυστυχώς 12 ημέρες μετά εντοπίζεται νεκρή από άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Στα τέλη Νοέμβρη άλλη μια φονική κακοκαιρία χτυπά τη χώρα. Αυτή τη φορά, η Ζάκυνθος είναι αυτή που θρηνεί ένα δικό της άνθρωπο, με το θάνατο ενός 33χρονου, ο οποίος παρασύρθηκε όταν το αυτοκίνητό του έπεσε σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στην περιοχή Βανάτου.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για το θέμα

11 Οκτωβρίου

Μικρή Άννυ: Πέφτει η αυλαία στην υπόθεση ενός φρικτού εγκλήματος

anni

Τον Απρίλιο του 2015, η 4χρονη Άννυ Μπορίσοβα από τη Βουλγαρία, εξαφανίζεται από το σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας. Ο 27χρονος πατέρας της Σάββας συλλαμβάνεται και -χωρίς ίχνος μεταμέλειας- περιγράφει πώς τεμάχισε την κόρη του αλλά και τους φρικτούς τρόπους με τους οποίους εξαφάνισε τα ίχνη της, ενώ επιμένει ότι δεν τη σκότωσε ο ίδιος. Την ίδια στιγμή, συλλαμβάνονται ο φίλος του Νικολάι και η μητέρα του κοριτσιού.

Στις 11 Οκτωβρίου του 2016, η τραγική ιστορία της μικρής Άννυ κλείνει τον κύκλο της, όταν μετά από μια δραματική διαδικασία στο δικαστήριο, με καταθέσεις και αποκαλύψεις που προκαλούν σφίξιμο στο στομάχι, οι δύο άνδρες καταδικάζονται. Και στους δύο επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία ενώ στη Δημητρίνα Μπορίσοβα επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 6 ετών για έκθεση ανηλίκου αλλά με αναστολή.

Διαβάστε όλο το χρονικό της υπόθεσης ΕΔΩ

16 Οκτωβρίου

Υπόθεση μικρού Μπεν: Οι έρευνες στην Κω και το κίτρινο αυτοκινητάκι

ben

Ένα μικρό παιχνίδι που βρέθηκε στο χώρο όπου σύμφωνα με πληροφορίες έριχνε τα μπάζα του, ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, τις ημέρες που εκτελούσε χωματουργικές εργασίες, όταν χάθηκαν τα ίχνη του μικρού Μπεν, είναι η ανακάλυψη της βρετανικής αστυνομίας, μετά από τρεις εβδομάδες ερευνών στην Κω.

Εικοσιπέντε χρόνια μετά την εξαφάνιση του μόλις 21 μηνών Μπεν από το αγροτόσπιτο της οικογένειας τον Ιούλιο του 1991, Βρετανοί αστυνομικοί επέστρεψαν στο νησί, έχοντας συγκεντρώσει μαρτυρίες και ψάχνοντας εξονυχιστικά σε δύο σημεία. Κοντά στο σπίτι όπου εθεάθη τελευταία φορά ο Μπεν και στο χώρο που έριχνε τα μπάζα του ο Μπάρκας.

Το κίτρινο αυτοκινητάκι τοποθετούσε το παιδί στο σημείο και σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών, Τζον Κάζινς είναι το σημαντικότερο από τα συνολικά 93 αντικείμενα ενδιαφέροντος που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των νέων πολυήμερων ερευνών στο νησί και θα ερευνηθούν στη Βρετανία.

Πάντως, αν και οι έρευνες ολοκληρώθηκαν, η οικογένεια του Μπεν δεν εγκαταλείπει τον αγώνα της προκειμένου να μάθει τι συνέβη στο παιδί.

(Η μητέρα του Μπεν Νίνταμ)

Διαβάστε ΕΔΩ τα πάντα για την υπόθεση

20 Οκτωβρίου

Αρχίζει η δίκη Γιακουμάκη

giakoumakis

Μια ακόμα υπόθεση που συνεχίζει να συγκλονίζει το πανελλήνιο από το 2015 και καθόλη τη διάρκεια του 2016, είναι αυτή του θανάτου του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Όταν στις 15 Μαρτίου 2015 –και μετά από πολλές μέρες ερευνών- είχε βρεθεί το άψυχο κορμί του Βαγγέλη Γιακουμάκη σε περιοχή των Ιωαννίνων, έγινε φανερό ότι ξεκινούσε μια υπόθεση που το κουβάρι της θα ξετυλιγόταν δύσκολα.

Στις 20 Οκτωβρίου άρχισε στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων η πρώτη δίκη με κατηγορουμένους τον πρώην διευθυντή της Σχολής και την καθηγήτρια που ήταν υπεύθυνη της Εστίας, για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, καθώς και τον πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.

Στις 7/12 το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκρινε ένοχο τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και αθώους τους άλλους δύο κατηγορούμενους.

Εν τω μεταξύ, ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα για το θάνατο του 20χρονου.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

21 Οκτωβρίου

Εν ψυχρώ δολοφονία στην Πανόρμου

panormou3

Σκηνές Φαρ Ουέστ επικράτησαν σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους των Αμπελοκήπων το απόγευμα της 21ης Οκτωβρίου, όταν ένας 63χρονος πυροβόλησε τρεις φορές και σκότωσε ένα 60χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, μετά από καυγά.

Ο 63χρονος πρώην αστυνομικός, παραδόθηκε την επομένη στη ΓΑΔΑ και ομολόγησε την πράξη του. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του συνταξιούχου αστυνομικού, αιτία των προστριβών του με το θύμα, ήταν οι κάμερες που είχε τοποθετήσει ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου.

Ο ίδιος, που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, φέρεται να δήλωσε στον ανακριτή ότι βρισκόταν σε άμυνα καθώς το θύμα του επιτέθηκε με έναν αλουμινένιο σωλήνα και ξύλινη αυτοσχέδια ασπίδα.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για την υπόθεση

25 Νοεμβρίου 2016

Οικογενειακή τραγωδία με πρόσφυγες

Ήταν 25 Νοεμβρίου όταν μία 66χρονη γυναίκα και το 6χρονο εγγόνι της, χάνουν τη ζωή τους στη Μυτιλήνη.

fotografia

Πρόκειται για πρόσφυγες από το Ιράκ, οι οποίοι παρέμειναν για τέσσερις μήνες εγκλωβισμένοι στο νησί. Μία ισχυρή έκρηξη φιάλης υγραερίου στη σκηνή των άτυχων προσφύγων στο hot spot της Μόριας έμελλε να εξελιχθεί σε οικογενειακή τραγωδία. Γιαγιά και εγγόνι βρίσκουν τραγικό θάνατο, ενώ την ίδια στιγμή τραυματίζονται σοβαρά η μητέρα του άτυχου παιδιού και το 4χρονο αδερφάκι του.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ

28 Νοεμβρίου

Εικόνες ντροπής στη Χίο

Λίγες ημέρες αργότερα οι εικόνες από τη Χίο κάνουν το γύρο του κόσμου. Μία βροχή ήταν αρκετή για να «βουλιάξουν» οι ελπίδες των προσφύγων στο hot spot της Σούδας. Οι πρόσφυγες μέσα στις λάσπες! Η εικόνα πιο δυνατή από χίλιες λέξεις.

prosfyges

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ

21 Δεκεμβρίου

Η υπόθεση της «μαύρης χήρας»

«Κλείνει» ύστερα από δύο περίπου χρόνια η πολύκροτη υπόθεση της «μαύρης χήρας» με την ισόβια καταδίκη της, στις 21 Δεκεμβρίου, για τη δολοφονία του καπετάνιου συζύγου της.

mauri xira

Το έγκλημα είχε σημειωθεί στις 8/12/2014. Υπενθυμίζεται ότι τον άτυχο 42χρονο καπετάνιο είχε βρει φιλικό του πρόσωπο στον εξωτερικό χώρο ενός σπιτιού, τραυματισμένο θανάσιμα στο κεφάλι και στην αριστερή πλευρά του θώρακα από πυροβόλο όπλο.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για την «μαύρη χήρα»

29 Δεκεμβρίου

Φονικός χιονιάς σαρώνει τη χώρα

ΧΙΟΝΙΑ

Δύο ημέρες πριν μας αποχαιρετήσει το 2016 φονική κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα. Ένας 76χρονος χάνει τη ζωή του στη Ροδόπη, όταν καταπλακώνεται από πόρτα που αποκολλήθηκε λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

Όσοι αγαπήσαμε και δεν είναι πια μαζί μας

18 Φεβρουαρίου

Παντελής Παντελίδης

pantelidis

Μία ανείπωτη τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα. Ο δημοφιλής τραγουδιστής, Παντελής Παντελίδης χάνει τη ζωή του σε τροχαίο στη Λ. Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού. Το αυτοκίνητο, το οποίο φέρεται να οδηγούσε ξεφεύγει της πορείας του και με μεγάλη ταχύτητα καρφώνεται σε δέντρο. Η τραγική είδηση μέσα σε λίγα μόλις λεπτά κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

Δείτε ΕΔΩ σχετικό ρεπορτάζ

10 Μαρτίου

Κώστας Κουτσομύτης

koutsomitis

Το μεσημέρι της 10ης Μαρτίου ο σπουδαίος σκηνοθέτης, Κώστας Κουτσομύτης χάνει τη μάχη για τη ζωή στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν με προβλήματα υγείας.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ

20 Απριλίου

Γιάννης Βόγλης

voglis

Σχεδόν ένα μήνα μετά από το θάνατο του Κουτσομύτη μία άλλη μεγάλη απώλεια για τον ελληνικό κινηματογράφο σκορπίζει θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Σε ηλικία 78 ετών, ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Βόγλης αφήνει την τελευταία του πνοή. Ο αγαπημένος ηθοποιός νοσηλευόταν στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο ενώ είχε υποβληθεί σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις μέσα σε δυόμιση μήνες. Ο ηθοποιός έπασχε από ειλεό.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ

23 Αυγούστου

Ανδρέας Μπάρκουλης

barkoulis

Η αυλαία πέφτει για τον Ανδρέα Μπάρκουλη στις 23 Αυγούστου - Ο εμβληματικός ζεν πρεμιέ του θεάτρου και του κινηματογράφου, ο άνδρας που ενέπνευσε το σλόγκαν «κορίτσια ο Μπάρκουλης», φεύγει από τη ζωή.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ

5 Οκτωβρίου

Αντώνης Σουρούνης

sourounis

Σε ηλικία 74 ετών αφήνει την τελευταία του πνοή στη Θεσσαλονίκη έπειτα από χρόνια ασθένεια ο συγγραφέας, Αντώνης Σουρούνης.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ

2 Νοεμβρίου

Γιώργος Βασιλείου

vasileiou

Ο δημοφιλής ηθοποιός, Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο χάνει τη ζωή του σε ηλικία 66 ετών τα ξημερώματα της 2ης Νοεμβρίου.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ

5 Νοεμβρίου

Ανδρέας Βγενόπουλος

vgenopoulos

Την τελευταία του πνοή αφήνει σε ηλικία 63 ετών ο επιχειρηματίας, Ανδρέας Βγενόπουλος, από καρδιακή ανακοπή, τα ξημερώματα του Σαββάτου (05/11).

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ

5 Δεκεμβρίου

Πέτρος Φυσσούν

fyssoun

Σε ηλικία 84 ετών φεύγει από τη ζωή ο Πέτρος Φυσσούν. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτηςνοσηλευόταν από τις 20 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ

Σχετικές ειδήσεις