ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πότε θα γίνει η έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα

Πότε θα γίνει η έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα

Κρατούμενος σε φυλακές της Τουρκίας θα παραμείνει μέχρι την έκδοσή του στην Ελλάδα ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Παρασκευής.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είχε πρόθεση να επιστρέψει στη χώρα μας και γι' αυτό δήλωσε οτι συναινεί στην έκδοσή του και παραιτείται απο όλα τα ένδικα μέσα.

Η τουρκική Δικαιοσύνη αποφάσισε την έκδοσή του στην Ελλάδα. Η εκτέλεση της απόφασης θα ολοκληρωθεί με την αποστολή, από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης, των σχετικών εγγράφων.

Η διαδικασία αυτή, λένε οι προξενικές Αρχές, μπορεί να κρατήσει από δύο έως 40 μέρες. Στο ενδιάμεσο ο κ. Φιλιππίδης θα κρατείται στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου συνήθως κρατούνται οι προς απέλαση ξένοι υπήκοοι. Ο Άγγελος Φιλιππίδης στις τουρκικές Αρχές ανακοίνωσε ότι συναινεί για την επιστροφή του στην Ελλάδα και επέδειξε το εισιτήριό του για να αποδείξει ότι είχε δρομολογήσει την επιστροφή του και ότι δεν είχε πρόθεση να διαφύγει.

FFFFFF

Η σύλληψη του Άγγελου Φιλιππίδη, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έγινε σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη μετά από πληροφορίες που διαβίβασε η Ελληνική Αστυνομία στις τουρκικές Αρχές.

Κατά τη σύλληψη στο ξενοδοχείο βρέθηκε στην κατοχή του χρηματικό ποσό και συγκεκριμένα 311 λίρες Τουρκίας, 5.615 ευρώ, 1.005 λίρες Αγγλίας, 18.090 δολάρια Χονγκ-Κονγκ, 220 φράγκα Ελβετίας και 1.514 δολάρια ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο Άγγελος Φιλιππίδης είχε στην κατοχή του άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, καθώς και δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε μεταβεί από τη χώρα μας στην Κωνσταντινούπολη στις 03-01-2014, όπου και παρέμενε μέχρι τη σύλληψή του. Τη σύλληψή επιβεβαίωσε και η ΕΛ.ΑΣ.

Εις βάρος του κ. Φιλιππίδη είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του ΤΤ - υπόθεση που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα, ενώ εκκρεμεί η εκτέλεση άλλων δύο ενταλμάτων.

TAXYYY

Οι απολογίες των κατηγορουμένων αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα.

Βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα αποτέλεσε το πόρισμα-καταπέλτης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου.

FULA

Η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Οι φυλακές του Μαλτεπέ
Μέλη της επιτροπής για την πρόληψη των βασανιστηρίων και της απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης πραγματοποίησαν τον Ιούνιο του 2012 μια επίσκεψη στην Τουρκία. Η επίσκεψη έγινε «έπειτα από τις καταγγελίες που είχαν γίνει γνωστές νωρίτερα σχετικά με την κακομεταχείριση κρατουμένων.

Η CPT για τη φυλακή Μαλτεπέ στην Κωνσταντινούπολη, έλαβε «έναν αριθμό καταγγελιών για προσφυγή σε υπερβολική βία από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους όταν επενέβησαν για να τερματίσουν βίαια επεισόδια μεταξύ των κρατούμενων».

Στο "σωφρονιστικό ίδρυμα" του Μαλτεπέ βρίσκονται μεταξύ των κρατουμένων και πολλοί Τούρκοι πολίτες και παιδιά κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν φυλακιστεί ως τρομοκράτες, βάσει τους αντιτρομοκρατικού νόμου που ισχύει στην Τουρκία, με πολλές οργανώσεις να έχουν διαμαρτυρηθεί για βασανιστήρια σε βάρος των κρατουμένων από Τούρκους στρατιώτες.

Οι φυλακές έχουν γίνει γνωστές για τις νυχτερινές εφόδους των φυλάκων στα κελιά των κρατουμένων, οι οποίες, όπως καταγγέλλουν νεαροί Κούρδοι που φιλοξενούνται (ή φιλοξενήθηκαν) στις φυλακές επαναλαμβάνονται κατά συχνά χρονικά διαστήματα.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη στην Τουρκία ο Άγγελος Φιλιππίδης

Άγγελος Φιλιππίδης: Από την πρώτη ημέρα ήμουν στην Κωνσταντινούπολη

Συνελήφθη στην Τουρκία ο Άγγελος Φιλιππίδης

Φιλιππίδης: Έχω λύσει το οικονομικό μου πρόβλημα (vid)

Φιλιππίδης:Έρχομαι να απολογηθώ-Το ΤΤ είχε τα λιγότερα επισφαλή δάνεια

Ξηρός και ΤΤ «τρομοκρατούν» το Μαξίμου

Δικαστές κατά Παπούλια και Δένδια

To εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Πώς το Newsbomb.gr βοήθησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου του ΤΤ

Προσωπικά δικαιωμένος δηλώνει ο Καμμένος από τις εξελίξεις για το ΤΤ

Φιλιππίδης: Στον Καρούζο δεν έχω δώσει ούτε ένα ευρώ