ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Διάλυση και χάος ή νέο ξεκίνημα

Διάλυση και χάος ή νέο ξεκίνημα

Φυσικά και δεν θα σας πω τι να ψηφίσετε την ερχόμενη Κυριακή. Εσείς ξέρετε, ή ακόμη προβληματίζεστε.

Εγώ θα σας πω τι ανοίγεται μπροστά μας. Και είναι μόνον δύο δρόμοι: αυτός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση της χώρας και στο χάος και ο άλλος που είναι ένα νέο ξεκίνημα για τη χώρα.

Στην πρώτη περίπτωση έχουμε ακυβερνησία ή έχουμε μια αδύναμη κυβέρνηση και καθημερινά στο δρόμο και στα κάγκελα εκατομμύρια μαινόμενους ανθρώπους καθοδηγούμενους από την αντιπολίτευση.

Στη δεύτερη περίπτωση, έχουμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, σωτηρίας, συνεργασίας, και τελικά δεν έχει σημασία η ταμπέλα της, που ξεκινά για τις Βρυξέλλες για να τους πει στις 28 Ιουνίου: «Μένουμε στο ευρώ, αλλά δεν αντέχουμε άλλο, αλλάξτε μέτρα και μνημόνια για να πορευτούμε μαζί. Αλλιώς αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων».

Αυτό, ναι, είναι ένα νέο ξεκίνημα. Στην πρώτη περίπτωση πάμε χωρίς γυρισμό στο χάος, στην κοινωνική σύγκρουση, στο αλληλοφάγωμα μεταξύ μας. Ανάμεσα σε αυτούς που μπορούν κουτσά-στραβά να ζήσουν και στους άλλους που πεινάνε.

Θα σας το πω χωρίς περιστροφές και φυσικά το ξέρετε ότι δεν είμαι τρομολάγνος: Αν δεν βγάλουμε κυβέρνηση την Κυριακή, Τσίπρα ή Σαμαρά δεν έχει σημασία, πάμε σε ένα είδος εμφύλιας σύγκρουσης.

Η έκκληση απευθύνεται σε δύο μέτωπα. Σε εσάς που θα ψηφίσετε μοιράζοντας την ψήφο σας σοφά για τη σωτηρία της πατρίδας και στους πολιτικούς αρχηγούς που θα πρέπει να κάτσουν τη Δευτέρα γύρω από ένα τραπέζι και να βρουν το δρόμο συνεργασίας μεταξύ τους.

Γιατί η Ελλάδα κινδυνεύει με αφανισμό. Όλα τα άλλα με τρόικες, Βρυξέλλες, Eurogroup και λοιπούς συγγενείς θα τα βρούμε. Γιατί κι αυτοί θέλουν να τα βρούμε.