ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ποιοι προσπαθούν να καλύψουν τον Σταύρο Παπασταύρου

Ποιοι προσπαθούν να καλύψουν τον Σταύρο Παπασταύρου

Απίστευτο παρασκήνιο πίσω από το εμφύλιο στη Δικαιοσύνη - Ποιοι προσπαθούν να θάψουν τα στοιχεία για τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά;

Μια απίστευτη αποκάλυψη κάνει το περιοδικό «Επίκαιρα» στοχοποιώντας τον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, κ. Σταύρο Παπασταύρου πίσω από τον εμφύλιο στους κόλπους της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το περιοδικό, όλος αυτός ο σάλος που έχει προκληθεί για τις λίστες , για το αν δηλαδή είναι βάσιμα αποδεικτικά στοιχεία ή όχι, οφείλεται σε προσπάθεια κύκλων της δικαιοσύνης να καλύψουν τον κ. Παπασταύρου.

«Αναρωτιέμαι αν η ανακοίνωση, που υπογράφουν οι κ. Τζαβέλας και Ζημιανίτης, αναφέρεται σε συγκεκριμένη υπόθεση και ποια είναι αυτή;». Σε αυτήν την ερώτηση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στο τέλος της σκληρής ανακοίνωσης του κατά των προέδρου και γενικού γραμματέα της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, κρύβεται όλη η ουσία για τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στην Δικαιοσύνη και που αφορά στην αξιοποίηση των λιστών που έχουν στα χέρια τους οι ελληνικές αρχές.

Κι όπως λένε εγκυρότατες πηγές από τον χώρο της Δικαιοσύνης, ερμηνεύοντας τόσο την ερώτηση Παπαγγελόπουλου όσο και την αποστροφή της ανακοίνωσης της Ένωσης – η νέα διάταξη εξυπηρετεί τη διεκπεραίωση εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης και, επομένως, υπόκειται ευλόγως σε κριτική ως νομοθετική παρέμβαση ad rem.

Συνακόλουθα, δεν αποφεύγει να δημιουργήσει την εντύπωση εργαλειακής χρησιμοποίησης της Δικαιοσύνης για την επίτευξη ορισμένης πολιτικής ή στόχου - η κόντρα αφορά στην εμπλοκή του ονόματος του Σταύρου Παπασταύρου, στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στις υπό εξέτασιν λίστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Επικαίρων», μέσα από τη συνεξέταση και την αντιπαραβολή στοιχείων ανάμεσα στις λίστες που έχουν στην κατοχή τους οι οικονομικοί εισαγγελείς (Φαλτσιάνι, Μπόργιανς), προκύπτουν επιπλέον στοιχεία για τον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Παπασταύρου είχε κληθεί να καταθέσει το καλοκαίρι για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με την εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε στη λίστα Λαγκάρντ. Τότε είχε προσκομίσει στον ανακριτή υπόμνημα και σχετικά έγγραφα για να αποδείξει ότι ήταν απλά διαχειριστής των χρημάτων του επιχειρηματία Σ. Μιονί, ως δικηγόρος και οικογενειακός φίλος του.

«Το υπόμνημα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως τη μόνη αλήθεια: ότι δηλαδή δεν είναι δικά μου τα χρήματα του σχετικού εταιρικού τραπεζικού λογαριασμού, ούτε βεβαίως η εταιρεία. Αυτό εξάλλου προκύπτει και από την ίδια την Τράπεζα στην οποία ρητώς αναφέρομαι ως «πληρεξούσιος». Ειδικότερα, υπέβαλα τόσο το μετοχολόγιο της εταιρείας όσο και τις κινήσεις των χρημάτων προς και από τον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας, που έγιναν όλες στο εξωτερικό από τον πελάτη μου και από εταιρείες συμφερόντων του πελάτη μου» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που είχε δώσει τότε ο κ. Παπασταύρου.

Ωστόσο, δημοσιεύματα ήθελαν τον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού να συμμετέχει σε όμιλο διαχείρισης κεφαλαίων και να εμπλέκεται στη διακίνηση μεγάλων ποσών μέσω off shore ανάμεσα σε Ελλάδα, Ελβετία, Παρθένες Νήσους, νησιά Κέρνσεϊ, Βερμούδες και Κέιμαν. Σε σχετικό δημοσίευμα της η εφημερίδα Δημοκρατία σημείωνε ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος είχε παραλάβει δια της υπηρεσιακής οδού σχετικό ογκώδη φάκελο από τον τότε υφυπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, οπότε αναμένεται η έναρξη της έρευνας ως προς το ποιοι και πώς, με επίκεντρο την τράπεζα HSBC Γενεύης, διακινούσαν τεράστια ποσά μεταξύ Ελλάδας, Ελβετίας και διεθνών φορολογικών παραδείσων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπήρχε συνεχής ροή χρημάτων μέσω διαφόρων offshore εταιρειών σε διαφορετικές χώρες και με τη συμμετοχή διαφόρων προσώπων, που σε πρώτη ανάγνωση δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους. Τώρα οι πληροφορίες θέλουν με τις νέες λίστες να έχουν ταυτοποιηθεί λογαριασμοί και πρόσωπα, πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν.

Σχετικές ειδήσεις