Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Οι «κόκκινες γραμμές» της νέας κυβέρνησης

Newsbomb

Ο Κ. Χαρδαβέλλας περιγράφει τα όρια υποχώρησης της κυβέρνησης στην τρόικα

Σε οκτώ ημέρες ο Αντώνης Σαμαράς, ως νέος πρωθυπουργός της χώρας με το οικονομικό του επιτελείο και ίσως συνοδευόμενος από Βενιζέλο και Κουβέλη, θα βρεθεί στις Βρυξέλλες απέναντι στους πρωθυπουργούς της Ε.Ε. για να τους εξηγήσει τους λόγους που πρέπει το μνημόνιο να εξεταστεί από την αρχή.

Από αύριο, καθώς θα υπάρχει μια νέα κυβέρνηση, ο Σαμαράς με το οικονομικό του επιτελείο και έχοντας σαν οδηγό την πλατφόρμα της συμφωνίας του με Βενιζέλο-Κουβέλη σε ό, τι αφορά στην επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα, θα σχεδιάσει την εισήγησή του στη Σύνοδο Κορυφής της 28ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Θα ζητήσει συγκεκριμένες νέες συμφωνίες για την επιμήκυνση εξόφλησης του χρέους μας, μείωση ΦΠΑ για ορισμένες επιχειρήσεις, πάγωμα κάθε νέας μείωσης μισθών και συντάξεων ή αύξησης φορολογικών βαρών.

Αλλά θα χαράξει παράλληλα και τις «κόκκινες γραμμές» της νέας κυβέρνησης. Δηλαδή μέχρι πού θα υποχωρήσει η ελληνική πλευρά σε πιθανές πιέσεις των δανειστών μας και πώς θα αντιδράσει σε πιθανή αδιαλλαξία της πλευράς Μέρκελ για αλλαγή των συμφωνηθέντων.

Όλα αυτά τα ευαίσθητα και κρίσιμα ζητήματα φωτίζει απόψε το βράδυ στις 9 η εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ» με τον Κώστα Χαρδαβέλλα στο newsbomb.gr με την παρουσία πολιτικών και οικονομικών παραγόντων στο στούντιο και τον Χάρη Λαζαρόπουλο να είναι σε διαρκή επικοινωνία με το κοινό για να μεταφέρει ερωτήσεις και παρατηρήσεις του.

Οι καλεσμένοι της σημερινής εκπομπής:

Οδυσσεας Βουδούρης, βουλευτής ΔΗΜΑΡ

Γιάννης Μαμουζέλος, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ

Νικόλαος Πρωτέκδικος, στέλεχος «Ανεξάρτητοι Έλληνες»

Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος ΕΣΕΕ

Γιώργος Βάμβουκας, καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μενέλαος Τασιόπουλος, Δημοσιογράφος

Συνδέσεις μέσω SKYPE

Φίλιππος Κοτσαρίδης, Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός – Βρυξέλλες