Όχι Τάσο Ξιαρχό, η αυτοκτονία δεν θέλει κότσια

Μάριος Καλογερόπουλος

Ο Τάσος Ξιαρχό όχι μόνο ήρθε στην επικαιρότητα για λάθος λόγο αλλά φρόντισε να κάνει χειρότερα τα πράγματα με τα όσα είπε για την αυτοκτονία

Ο Τάσος Ξιαρχό όχι μόνο ήρθε στην επικαιρότητα για λάθος λόγο αλλά φρόντισε να κάνει χειρότερα τα πράγματα με τα όσα είπε για την αυτοκτονία

Όταν αυτοπροσδιορίζεσαι ως influencer ανεβάζοντας βιντεάκια για κάθε λόγο στο Instagram πρέπει να βουτάς πολύ βαθιά τη γλώσσα στο μυαλό σου πριν να πιάσεις το πληκτρολόγιο για να γράψεις το μήνυμά σου ή πριν να ανοίξεις την κάμερα για να μιλήσεις στους followers σου.

Αυτό τον απλό κανόνα φαίνεται ότι αγνοεί καταφανώς ο Τάσος Ξιαρχό, ο οποίος να ομολογήσω την «αμαρτία» μου, μου ήταν παντελώς άγνωστος πριν να ασχοληθεί μαζί του το ελληνικό διαδίκτυο και πριν υποχρεώσει κάποιους αστυνομικούς στο Μενίδι να τον ψάχνουν αντί να ασχολούνται με την πάταξη της εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική.

Και για να σας το κάνω και λιανά κύριε Ξιαρχό δεν φτάνει που δώσατε το πολύ κακό παράδειγμα σχολιάζοντας δημόσια μια κοπέλα για τα ρούχα που φόρεσε σαν αυτόκλητος κριτής μόδας, δημοσιεύοντας την εικόνα της και στην πραγματικότητα διαπομπεύοντας την, στη συνέχεια – αν δεν το καταλάβατε – ουσιαστικά παροτρύνατε όλους όσοι βρίσκονται σε μια δύσκολη φάση της ζωής τους (για τον χ, ψ, ω λόγο) να αυτοκτονήσουν.

Όχι κύριε Ξιαρχό η αυτοκτονία δεν θέλει κότσια για να την κάνει κάποιος. Η αυτοκτονία δεν πρέπει να είναι επιλογή ή τουλάχιστον δεν θα πρέπει να την παρουσιάζουμε ως επιλογή για κάποιον που αντιμετωπίζει μια δυσκολία και να τον καλούμε στην πραγματικότητα να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα για να αποδείξει ότι δεν είναι δειλός.

Η αυτοκτονία κύριε Ξιαρχό είναι μια πολύ βαριά λέξη για να την εκστομίζουν άνθρωποι που, ως φαίνεται, δεν αντιλαμβάνονται την βαρύτητα των λέξεων και τη σοβαρότητα των καταστάσεων.

Η αυτοκτονία κύριε Ξιαρχό δεν είναι ένα παιχνίδι των social media που μπορεί να γίνεται ελαφρά τη καρδία για λίγα κλικ, λίγα like ή λίγες καρδούλες. Ούτε μπορεί και ούτε πρέπει να την αφήνουμε να γίνεται καταφύγιο όλων όσοι περνάνε κάποια δυσκολία.

Αυτά κύριε Ξιαρχό είναι ζητήματα με τα οποία πρέπει να ασχολούνται οι ειδικοί γιατί όλοι οι υπόλοιποι μπορεί να εξελιχθούμε σε επικίνδυνους ερασιτέχνες. Και εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, μην το ξεχνάτε αυτό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: Κατέρρευσε on camera o διευθυντής της κλινικής Covid του Γενικού Νοσοκομείου

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για νέο «μαύρο ρεκόρ» - Φόβοι ακόμα και για 6.000 μολύνσεις

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τη δίκη για το βιτριόλι (pics)

Δανάη Μπάρκα: Το πρώτο μήνυμα μετά το «χοντρή παρουσιάστρια» του Τάσου Ξιαρχό (photo)

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved