Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας υπό την Frontex στο ανατολικό Αιγαίο!

Κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας υπό την Frontex στο ανατολικό Αιγαίο!

Τουρκία και ΕΕ συμφώνησαν ναπεριπολούν μαζί με την Ελλάδα, το ανατολικό Αιγαίο,προσπαθώντας να σταματήσουν το μεταναστευτικό κύμα από τη Μέση Ανατολή.

Η συμφωνία θα επικυρωθεί όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, στις επαφές που θα έχει αύριο ο Ερντογάν με ευρωπαίους ηγέτες.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η Τουρκία θα πρέπει να δεχθεί να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να ασφαλίσει τα σύνορά της με την ΕΕ συμμετέχοντας σε κοινές περιπολίες με την ελληνική ακτοφυλακή στο ανατολικό τμήμα του Αιγαίου, οι οποίες θα συντονίζονται από την ευρωπαϊκή υπηρεσία εποπτείας των συνόρων Frontex, σύμφωνα πάντα με τη γερμανική εφημερίδα, το δημοσίευμα της οποίας επικαλείται το AFP.

Οι μετανάστες οι οποίοι θα συλλαμβάνονται θα οδηγούνται πίσω στην Τουρκία, όπου θα κατασκευαστούν και θα συγχρηματοδοτηθούν από την ΕΕ έξι νέοι καταυλισμοί που θα μπορούν να στεγάσουν έως και δύο εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Από την πλευρά τους, οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να δεχθούν να φιλοξενήσουν έως και 500.000 ανθρώπους ώστε να μπορέσουν να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης με κάθε ασφάλεια, χωρίς να καταφεύγουν σε διακινητές, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και γερμανικές πηγές.

Σχετικές ειδήσεις