ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Πέντε πράγματα για τον Carlos Sainz jr

F1: Πέντε πράγματα για τον Carlos Sainz jr

Ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία του World Series,by Renault πήρε προαγωγή στην Scuderia Toro Rosso και τα Grand Prix της Formula 1.

Είναι μόλις 20 ετών αλλά έχει πίσω του μία... δεκαετία συμμετοχών σε αγώνες. Έχει βρεθεί στην κορυφή αλλά έχει γνωρίσει και δυσκολίες. Όμως ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, πήρε τα μαθήματα που χρειαζόταν για να ανακάμψει και να επιστρέψει πιο δυνατός. Η ενσωμάτωσή του στη Red Bull Junior Team το 2010, τον βοήθησε να αποδείξει πως είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς μονοθεσίων της νέας γενιάς.

Τώρα κάνει το μεγάλο βήμα, αυτό που πάντα ονειρευόταν. Το 2015 θα είναι στη Formula 1 ως επίσημος οδηγός της Scuderia Toro Rosso. Δείτε πέντε πράγματα που τον χαρακτηρίζουν:

1. Πίσω από τα προβλήματα, βρίσκει οφέλη
«Είχα ακούσει τα χειρότερα για τα μονοθέσια του 2014», είπε ο Carlos jr αμέσως μετά το τεστ που έκανε με την STR9 στο Άμπου Ντάμπι τον περασμένο Νοέμβριο. «Όπως πιστεύω πως η STR9 είναι ένα φανταστικό μονοθέσιο. Είναι αλήθεια πως μετά βίας ακούς τον ήχο του κινητήρα αλλά έχει μεγαλύτερη ισχύ και περισσότερη ροπή από τον προκάτοχό της. Προφανώς αυτά είναι στοιχεία που ξεσηκώνουν έναν οδηγό. Απόλαυσα την οδήγησή της».

2. Δεν τον λυγίζει τίποτα
Παρότι φέτος έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία του Renault World Series 3.5, είχε μία χρονιά με σκαμπανεβάσματα. Το 2014 πήρε επτά νίκες και ισάριθμες pole positions αλλά ο δρόμος προς τον τίτλο δεν ήταν εύκολος καθώς αντιμετώπισε κάθε λογής προβλήματα. Στον πρώτο γύρο της σεζόν, στη Monza, εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα στον πρώτο αγώνα αλλά αντεπιτέθηκε και κέρδισε τον δεύτερο! Όπου έκανε λάθη, έμαθε από αυτά και οι επτά του νίκες τον έκαναν πιο δυνατό.

3. Ο γνώστης του... Spa!
Αν υπάρχει ένα δύσκολο αλλά και κλασικό σιρκουί είναι αναμφισβήτητα το Spa-Francorchamps. Στο Βέλγιο πήρε φέτος δύο νίκες, ξεκινώντας από την pole position. Τα αποτελέσματα αυτά άνοιξαν τόσο τη διαφορά του από τον ανταγωνισμό που κανένας δεν μπόρεσε να τον φτάσει στο δεύτερο μισό της σεζόν.

4. Ακολουθεί τα βήματα των Vettel και Ricciardo
Ο Carlos Sainz Jr έχει μιλήσει με ειλικρίνεια για τους ήρωες του , ειδικά τον Sebastian Vettel, που ακολούθησε παρόμοια διαδρομή: από τα καρτ στη Γερμανική Formula BMW, μετά την Euro F3 και το World Series by Renault, πριν βρεθεί στη Formula 1. Ο Daniel Ricciardo έχει επίσης κατακτήσει τον τίτλο στο WSR.

5. Αλλάζει όταν βάζει το κράνος του
Ο Sainz Jr ακολουθεί το μότο «όλα ή τίποτα». Μπορεί να είναι Gentleman στα paddock, όμως όταν φοράει το κράνος του, το μόνο που έχει σημασία για εκείνον, είναι η νίκη.

Σχετικές ειδήσεις