ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαγωνισμός: Ανακαλύψτε την ιστορία του ελληνικού περιπτέρου μέσα από ένα συναρπαστικό λεύκωμα

Κερδίστε το συναρπαστικό συλλεκτικό λεύκωμα «Η ιστορία του ελληνικού περιπτέρου»
Κερδίστε το συναρπαστικό συλλεκτικό λεύκωμα «Η ιστορία του ελληνικού περιπτέρου»

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το περίπτερο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την καθημερινότητα των Ελλήνων, ήδη από την πρώτη του εμφάνιση. Για την ακρίβεια, αποτελεί ένα μοναδικό ελληνικό φαινόμενο, που συνεχίζει να είναι μέχρι σήμερα το ίδιο επίκαιρο και σημαντικό.

Αλήθεια όμως, ενώ το περίπτερο αποτελεί μέχρι σήμερα μέρος της καθημερινότητάς μας, τι γνωρίζουμε πραγματικά για αυτό; Άραγε, πότε δημιουργήθηκε το πρώτο ελληνικό περίπτερο; Γιατί τα περίπτερα στη χώρα μας θεωρούνται παγκόσμια πρωτοτυπία; Ποια είναι η σχέση του περιπτέρου με τα πρώτα μικρά καπνοπωλεία στη χώρα μας; Πού στήθηκαν τα πρώτα περίπτερα της Αθήνας; Τι ξέρουμε για την ιστορία και την εξέλιξη των περιπτέρων την περίοδο του Μεσοπολέμου και τι αξίζει να γνωρίζουμε για το επάγγελμα του περιπτερά;

Τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και ακόμη περισσότερα, μας δίνει μέσα από πλούσιο ιστορικό περιεχόμενο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό, το συλλεκτικό λεύκωμα «Η ιστορία του ελληνικού περιπτέρου» του Θανάση Κ. Κάππου, που επανεκδόθηκε με αφορμή τα 115 χρόνια από την ίδρυση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, με τη συμμετοχή της Παπαστράτος, αποτελώντας μία προσθήκη που αξίζει να υπάρχει σε κάθε σύγχρονη βιβλιοθήκη.

Τώρα, λοιπόν, το Newsbomb.gr σας δίνει την ευκαιρία να κερδίσετε το συναρπαστικό αυτό συλλεκτικό λεύκωμα, μέσα από έναν νέο διαγωνισμό που θα αναδείξει 50 τυχερούς νικητές.

Ο διαγωνισμός θα «τρέξει» στο Instagram του Newsbomb.gr από τις 27 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, ενώ για να δείτε το όνομά σας στη λίστα με τους 50 τυχερούς που θα πάρουν στα χέρια από ένα τεύχος από το συλλεκτικό λεύκωμα «Η ιστορία του ελληνικού περιπτέρου» του Θανάση Κ. Κάππου, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα.

Συγκεκριμένα, θα κάνετε follow το Newsbomb.gr στο Instagram και στη συνέχεια, θα κάνετε tag δύο φίλους σας στο σχετικό post. Έπειτα από κλήρωση, 50 τυχεροί θα πάρουν στα χέρια τους αυτήν τη μοναδική συλλεκτική έκδοση, που φέρνει στο «φως» την ιστορία αυτού του αυθεντικά ελληνικού θεσμού.

Διαβάστε εδώ τους όρους

και μπείτε στην κλήρωση για να ανακαλύψετε και εσείς την ιστορία του ελληνικού περιπτέρου, μέσα από πλούσιο ιστορικό και φωτογραφικό υλικό.