ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θύμα του «Μάξιμου Σαράφη» γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας – Τι είπε ο ίδιος στην ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα του «Μάξιμου Σαράφη» γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας – Τι είπε ο ίδιος στην ΕΛ.ΑΣ.
astynomia.gr

«Μάξιμος Σαράφης»: 15 ήταν τα υποψήφια θύματα του κυκλώματος που διέπραττε απάτες - 7 έχουν ταυτοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Συνολικά 15 ήταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα υποψήφια θύματα του κυκλώματος που διέπραττε απάτες, εκ των οποίων εφτά ταυτοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ανάμεσα στα θύματα της απάτης είναι ιδιοκτήτης γνωστού ξενοδοχείου της Αθήνας, έμπορος τυριού, εταιρία με ιχθυοκαλλιέργειες, εταιρία στον κλάδο του τουρισμού και λογιστικό γραφείο.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, «Μάξιμος Σαράφης», περιγράφεται από την ΕΛ.ΑΣ. ως «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης. Φέρεται να έκανε τα ραντεβού με τους πελάτες σε γραφείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους. Ο ίδιος πάντως -κατά πληροφορίες- αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή τους στις απάτες, ενώ φέρεται να έχει αναφέρει στους αστυνομικούς ότι «αν υπάρχει απάτη, τότε είμαι και εγώ θύμα αυτής της απάτης».

Ως συνεργοί του «Σαράφη» κατηγορούνται Έλληνας που οι αστυνομικοί τον περιγράφουν ως τον «πλαστογράφο» της υπόθεσης, ένας ακόμα κάτοικος Αθηνών, μία Κύπρια που εμφανίζεται στην πατρίδα της ως δικηγόρος, ένας Ινδός και ακόμα δύο αλλοδαποί (που δεν έχουν ταυτοποιηθεί και εκτιμάται ότι είναι Ινδοί).

Ο «Σαράφης», ο οποίος ζει στα βόρεια προάστια της Αθήνας, φέρεται από την ΕΛ.ΑΣ. να λάμβανε χρήματα σε τραπεζικό του λογαριασμό. Σημειώνεται ότι αρκετά από τα θύματα έμαθαν από τους αστυνομικούς ότι έπεσαν θύματα απάτης και έμειναν έκπληκτα, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που δεν ήθελαν να προχωρήσουν σε καταγγελία στις Αρχές. Η εταιρία που είχε ιδρύσει ο «Σαράφης» και οι συνεργοί του διατηρούσε επίσημη ιστοσελίδα, η οποία έδινε την «αίσθηση» της σοβαρής επιχείρησης.