ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εικόνες φρίκης από το πτηνοτροφείο - φυλακή δουλεμπόρων στην Άρτα

Εικόνες φρίκης από το πτηνοτροφείο - φυλακή δουλεμπόρων στην Άρτα
EUROKINISSI

Σε απάνθρωπες συνθήκες κρατούσαν 14 μετανάστες οι απαγωγείς τους σε παλιό πτηνοτροφείο της Άρτας. Η αστυνομική επιχείρηση πέρασε χειροπέδες σε 7 άτομα.

Σε απάνθρωπες συνθήκες κρατούσαν 14 μετανάστες οι απαγωγείς τους σε παλιό πτηνοτροφείο της Άρτας. Η αστυνομική επιχείρηση πέρασε χειροπέδες σε 7 άτομα.

Οι αλλοδαποί κατακρατούνταν παράνομα και με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας, μέχρι συγγενικά τους πρόσωπα, να αποστείλουν χρήματα, προκειμένου να τα παραδώσουν στο κύκλωμα και να αφεθούν ελεύθεροι.

Συγκεκριμένα, οι έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, στο πλαίσιο ενδελεχούς διερεύνησης καταγγελιών που έγιναν στα Τμήματα Ασφάλειας Λιβαδειάς και Θηβών καθώς και πληροφοριών σχετικά με δραστηριοποίηση κυκλώματος διακίνησης και παράνομης κατακράτησης αλλοδαπών στην περιοχή της Άρτας, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη επτά ατόμων που εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης κατακράτησης παράτυπων αλλοδαπών.

Πρόκειται για επτά αλλοδαπούς, ομοεθνείς των απαχθέντων, (ηλικίας 21, 24, 21, 28, 20, 46 και 27 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, αρπαγή, παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, παράνομη οπλοκατοχή και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Επίσης, συνελήφθη και ένας 66χρονος Έλληνας, ιδιοκτήτης της εγκατάστασης όπου κρατούνταν οι αλλοδαποί, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για συνέργεια στην παραπάνω υπόθεση.

Συνελήφθησαν ακόμη δύο αλλοδαποί, στην Ανέζα Άρτας, οι οποίοι είχαν αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση και στις παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος.

Οι αλλοδαποί κατέβαλαν χρηματικά ποσά σε μέλη του κυκλώματος για την παράνομη μεταφορά τους από το Πακιστάν στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια κρατούνταν με τη χρήση βίας, προκειμένου συγγενικά τους πρόσωπα να τους αποστείλουν επιπλέον χρήματα (τα οποία κυμαίνονταν από 1.500 ως 10.000 ευρώ), τα οποία θα παρέδιδαν στο κύκλωμα για την απελευθέρωσή τους.

Μάλιστα οι δράστες είχαν ξυλοκοπήσει άγρια κάποιους από τους απαχθέντες προκαλώντας τους βαριές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από τα μέλη του κυκλώματος, ενώ τους είχαν αφαιρέσει με τη βία, χρήματα, τιμαλφή και κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους.

Δείτε εικόνες από την φυλακή