ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κολωνός: Στην Ευελπίδων οι τρεις της συμμορίας των ανηλίκων που χτυπούσε και μαχαίρωνε παιδιά

Συμμορία ανηλίκων
Στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση της συμμορίας ανηλίκων από τον Κολωνό

Στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση της συμμορίας ανηλίκων από τον Κολωνό

Στο κτήριο 16 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκαν οι τρεις ανήλικοι που κατηγορούνται για συμμετοχή στη συμμορία που τρομοκρατούσε παιδιά στον Κολωνό.

Πρόκειται για έναν 15χρονο, έναν 16χρονο και έναν 17χρονο, οι δύο των εκ των οποίων αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί οπλών.

Οι τρεις ανήλικοι που ήταν δεμένοι με χειροπέδες μεταξύ τους πέρασαν αμίλητοι την πόρτα του κτηρίου.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος παιδιών που έπεσαν θύματα της συμμορίας, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, οι δράστες «είχαν σκοπό να τους αποτελειώσουν». Όπως επεσήμανε ο κ. Ζαχαρόπουλος ο λόγος που τα παιδιά δέχθηκαν την επίθεση, είναι ότι αρνήθηκαν να γίνουν μέλη της συμμορίας. «Δεν είναι δυνατόν 10-15 εξωσχολικοί να μπαίνουν μέσα σε ένα σχολείο και να μην υπάρχει καμιά κινητοποίηση», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ζαχαρόπουλος.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας ανηλίκων

Σε βίντεο που έχει τραβηχτεί από μέλος της συμμορίας, με σκοπό οι δράστες να κάνουν επίδειξη δύναμης και περιλαμβάνεται στη δικογραφία έχει καταγραφεί η επίθεση που έγινε στις 9.15 της 25ης Οκτωβρίου 2021 μέσα στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο της οδού Αχιλλέως στο κέντρο της Αθήνας. Οι οχτώ δράστες επιτέθηκαν σε δύο ανήλικους. Έναν 17χρονο που τον γρονθοκόπησαν και κατάφερε να τους ξεφύγει ελαφρά τραυματισμένος και έναν 16χρονο που δεν ήταν το ίδιο τυχερός. Και τα δύο θύματα μένουν στον Κολωνό και είχαν στοχοποιηθεί αρκετό καιρό πριν από τη συμμορία. Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει συγκεντρώσει υλικό που δείχνει προπαρασκευαστικές ενέργειες των δραστών για την επίθεση που έλαβε χώρα στις 25 Οκτωβρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής

Πέθανε η ραδιοφωνική παραγωγός Εύα Μπουντούρη – Το συγκινητικό αντίο του «Εν Λευκώ»

Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα σε μη εμβολιασμένους