ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ποινική δίωξη στον «Μάξιμο Σαράφη» - Αρνείται τις κατηγορίες, πήρε προθεσμία για το Σάββατο

Ποινική δίωξη στον «Μάξιμο Σαράφη» - Αρνείται τις κατηγορίες, πήρε προθεσμία για το Σάββατο
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΑΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΑΒΑΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ , ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΙΕΠΡΑΤΤΑΝ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ
INTIME

«Μαξιμος Σαράφης»: Του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος - Αρνείται τις κατηγορίες

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του πρώην στελέχους επικοινωνίας της Novartis, που έχει «φωτογραφηθεί» ως ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μαξιμος Σαράφης», αλλά και έξι ακόμα ατόμων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητας.

Ο βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης που εμφανίζεται ως εγκέφαλος, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως η δραστηριότητα της εταιρείας - που εμφανίζεσαι να έκανε απάτες με δάνεια - είναι πραγματική, αλλά και πως τα δάνεια δεν απείχαν πολύ από την εκταμίευση, κάνοντας λόγο για χρονοβόρα διαδικασία.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρεις κατηγορούμενοι και αναζητούνται τέσσερα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στον ανακριτή για να ζητήσουν προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Ο ίδιος ζήτησε και πήρε προθεσμία για το ερχόμενο Σάββατο, προκειμένου να απολογηθεί.