ΕΘΝΙΚΑ

ΥΠΕΞ: Έκτακτο διάβημα στην Τουρκία για την κράτηση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας

ΥΠΕΞ: Έκτακτο διάβημα στην Τουρκία για την κράτηση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας
Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε πως προχώρησε, μετά  από εντολή του Νίκου Δένδια, σε έκτακτο διάβημα για την καταχρηστική κράτηση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας από τις τουρκικές αρχές.

Σε μια απίστευτα προκλητική κίνηση προχώρησε για ακόμα μια φορά η Τουρκία, καθώς «μπλόκαρε» στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Γιώργο Βαρυθυμιάδη, ο οποίος ταξίδεψε στη γειτονική χώρα για να εκπροσωπήσει τον Ποντιακό Ελληνισμό στη Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου, στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Οι αντιδράσεις εξαρχής ήταν μεγάλες, με τον ίδιο τον κ. Βαρυθυμιάδη να μιλά στο Newsbomb.gr για την τρομερή πρόκληση της Άγκυρας και να τονίζει πως οι πρόγονοι των Ποντίων υπέφεραν πολύ χειρότερα πράγματα από την Τουρκία.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας προέβη σε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το αντίστοιχο υπουργείο της Τουρκίας, αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση του κ. Βαρυθυμιάδη και την εντολή απέλασης εναντίον του.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Ο κ. Βαρυθυμιάδης μετέβη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στο Μαξίμου: Το παρασκήνιο της εσωτερικής αναδιάταξης δυνάμεων