LIVE BLOG - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Όλες οι εξελίξεις από τη χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία της Ελλάδας

Newsbomb

Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Όλες οι εξελίξεις για την εθνική τραγωδία. Ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει καθημερινά, ενώ οι ελπίδες για επιζώντες έχουν εξανεμιστεί.

Σε 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική, αργά το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου, στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμο β', Κωνσταντία Δημογλίδου.

Όπως ανέφερε η κ. Δημογλίδου, αμέσως μετά το δυστύχημα και την απομάκρυνση των επιβατών και των τραυματιών δηλώθηκαν μέχρι στιγμής επίσημα, 57 επιβάτες ως αγνοούμενοι, ενώ προσέθεσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, σχετικά με τους επιβεβαιωμένους νεκρούς, υπάρχει ένας άνθρωπος παραπάνω, που φαίνεται να μην έχει δηλωθεί από κάποιον ως αγνοούμενος.

Όλες οι σοροί ταυτοποιούνται με την μέθοδο DNA . Η εξέταση των δειγμάτων που είχε λάβει από συγγενείς αγνοουμένων η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 3 Μαρτίου και πλέον τα ταυτοποιημένα θύματα ανέρχονται στα 54. Αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, τα οποία ομοίως θα εξετασθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Παράλληλα, μέχρι σήμερα εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης

Οι άνθρωποι διατηρούν τις ελπίδες τους για την ανεύρεση των αγαπημένων τους προσώπων, πλην όμως όσο κυλούν οι ώρες οι ελπίδες αυτές εξανεμίζονται. Παράλληλα, στην επιφάνεια έρχονται ολοένα και περισσότερες μαρτυρίες επιζώντων για τα δραματικά λεπτά μέσα στην αμαξοστοιχία που μετατράπηκε σε κινούμενο φέρετρο για τους συνανθρώπους μας.

Ο ΟΣΕ μετά από δύο ημέρες «αφωνίας» εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, ενώ «τρέχουν» οι διαδικασίες της απόδοσης ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα.

Την Πέμπτη, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, που ανέλαβε υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, μετά την παραίτηση του Κώστα Αχ. Καραμανλή, στην τελετή παραλαβής - παράδοσης, ανέφερε: «Ζητώ συγγνώμη από όλους».

Στο μεταξύ, ο σταθμάρχης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο, με τον δικηγόρο του να δηλώνει: «Έχει αναλάβει το μερίδιο των ευθυνών του». Στο μεταξύ, επιταχύνει την έρευνα για τα Τέμπη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

21:58
Μαρία Ιωάννα Κρασανάκη

Ρεπορτάζ Newsbomb: «Δεν υπάρχουν μπουκάλες υγραερίου στα τρένα»

Απαντήσεις στα ερωτήματα για τις φιάλες υγραερίου και την έκρηξη που σημειώθηκε μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έδωσε ένας πρώην μηχανοδηγός του ΟΣΕ στο Newsbomb.gr.

Εξηγώντας από που προκλήθηκε η έκρηξη τόνισε ότι δεν υπάρχουν φιάλες υγραερίου μέσα στο τρένο διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα ενώ εξήγησε από που προκλήθηκε η έκρηξη.

«Δεν υπάρχουν μπουκάλες αερίου στα τρένα. Οι μπουκάλες που είδαν οι διασώστες ή οι δημοσιογράφοι ή ο οποιοσδήποτε είναι μπουκάλες που γίνεται συσσώρευση, αποθήκευση αέρα για να πιάνουν τα φρένα του τρένου. Δεν υπάρχουν φιάλες αερίου», ανέφερε αρχικά ο μηχανοδηγός.

«Από πάνω είναι το καλώδιο που δίνει την εντολή στο τρένο να πηγαίνει. Είναι ηλεκτρονικούμενα, έχουν 25.000 volt. Με τη σύγκρουση τα 25.000 volt με κάποια λάδια σε κάποια ανταλλακτικά που έχουν οι μηχανές προκάλεσαν αυτή την πυράκτωση. Ότι έγινε, προκλήθηκε από τα καλώδια του ρεύματος που κόπηκαν και από τη σύγκρουση που έσπασαν τα λάδια των κινητήρων», πρόσθεσε ο έμπειρος μηχανοδηγός.

Φυσικά τα ακριβή αίτια θα διευκρινιστούν από τους εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που δεν έχουν σταματήσει λεπτό τις έρευνες για το θανατηφόρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι το Πυροσβεστικό Σώμα προέβη σε διευκρινίσεις, οι οποίες αναφέρουν ότι κατά τη διαδικασία ελέγχου για τον εντοπισμό ατόμων στους χώρους των βαγονιών αλλά και στον ευρύτερο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, δεν έχουν βρεθεί φιάλες ή θραύσματα φιαλών υγραερίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τις φιάλες υγραερίου

«Με αφορμή πρόσφατες αναφορές σε ΜΜΕ περί ανεύρεσης δύο (2) φιαλών υγραερίου, στο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, στα Τέμπη, το Πυροσβεστικό Σώμα διευκρινίζει: Κατά την διαδικασία ελέγχου για τον εντοπισμό ατόμων στους χώρους των βαγονιών αλλά και στον ευρύτερο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, δεν έχουν βρεθεί φιάλες ή θραύσματα φιαλών υγραερίου.

Συνεπώς, οι σχετικές με το θέμα δημοσιογραφικές αναφορές, οι οποίες μάλιστα αποδόθηκαν σε Εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.»

21:37
Μαρία Ιωάννα Κρασανάκη

Λύγισε ο Κούγιας με την τραγωδία: «Λυπάμαι πολύ, δεν μπορώ να συνεχίσω»

Οι στιγμές που βιώνουν οι οικογένειες των θυμάτων από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη είναι δραματικές.

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας τριών θυμάτων, των δίδυμων 20χρονων κοριτσιών και της ξαδέρφης τους, μίλησε συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια βγήκε στον αέρα του MEGA, μη μπορώντας να μιλήσει.

«Ειλικρινά είμαι πολύ συγκινημένος, δεν μπορώ να πω κάτι. Τι να πω για αυτούς τους ανθρώπους», είπε ο γνωστός ποινικολόγος.

21:01
Μαρία Ιωάννα Κρασανάκη

Ιατροδικαστής Κραββαρίτης: «Ιστορικές στιγμές στο κάδρο μιας ανείπωτης καταστροφής»

Τις πρώτες στιγμές μετά την άφιξη των πρώτων θανόντων στο νεκροτομείο της Λάρισας περιέγραψε ο Ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης, ο οποίος έκανε λόγο για μια ανείπωτη καταστροφή.

Ο κ. Κραββαρίτης μίλησε στο Newsbomb.gr και αποκάλυψε την πλήρη εικόνα που επικρατούσε τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. Ήταν ένας εκ των ιατροδικαστών που βρέθηκαν στο σημείο. «Ήμουν από την πρώτη στιγμή παρών, από τις 5 το πρωί της Τετάρτης, στο νεκροτομείο της Λάρισας και περιμέναμε να έρθουν οι πρώτοι θανόντες», είπε αρχικά.

«Κινητοποιηθήκαμε άμεσα. Έγινε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια», τόνισε, ενώ ανέφερε ότι την Τετάρτη (1/3) έγινε η διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής, βάσει του πρωτοκόλλου που πρέπει να ακολουθείται. Κατά τη διαδικασία αυτής ελήφθησαν και δείγματα DNA για την ταυτοποίηση των νεκρών.

Όσο για την κατάσταση που αντίκρισαν μόλις έφτασαν οι πρώτες σοροί, ο ιατροδικαστής ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η πλειοψηφία ήταν σε πολύ τραγική κατάσταση. Ήταν σε επίπεδο πλήρους απανθράκωσης και διαμελισμού. Δεδομένου ότι υπήρχαν και πολλά ανθρώπινα μέλη που ήρθαν επιπροσθέτως των σορών, δεν γνωρίζουμε αν ανήκουν στους 57 νεκρούς ή σε άλλους που δεν έχουν βρεθεί ακόμα».

Μάλιστα, εξήγησε ότι με τόσο υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν με τη φωτιά στο βαγόνι, υπήρξε εξαΰλωση, που σημαίνει ότι από κάποιους ανθρώπους δεν θα βρεθεί απολύτως τίποτα. Σημειώνεται, δε, ότι κάποιοι αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων πρόσφυγες, που εισήλθαν στο τρένο χωρίς εισιτήριο, ενδεχομένως να μην μπορούν να ταυτοποιηθούν, καθώς δεν υπάρχουν τα στοιχεία τους.

Η πλειοψηφία των σορών ήταν νεαρά παιδιά, από εφήβους μέχρι νέους ανθρώπους 30 ετών, προσέθεσε ο ιατροδικαστής.

Σχετικά με την απόφαση να μην ανοίξουν τα φέρετρα, ο κ. Κραββαρίτης επεσήμανε ότι γίνεται για σεβασμό προς τους συγγενείς και προς τους νεκρούς, καθώς το θέαμα είναι αρκετά άσχημο. «Οπωσδήποτε η ελεύθερη βούληση και η επιλογή είναι συνταγματικό δικαίωμα, αλλά ως επιστήμονας σε ανθρωπιστικό αντικείμενο θα έλεγα πως η ψυχολογία των συγγενών θα επιβαρυνόταν μπροστά σε ένα τόσο αποκρουστικό θέαμα. Μια τέτοια εικόνα επιβαρύνει την ψυχική κατάσταση και την ανάμνησή τους», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο ιατροδικαστής αναφέρθηκε στον άνδρα που κατάφερε να βγει ζωντανός από το βαγόνι που καταστράφηκε. «Μπροστά σε αυτά που είδαν τα μάτια μου, πρώτη φορά, ως ιατροδικαστής με 17 χρόνια εμπειρία, πιστεύω ότι αυτός ήταν ο πιο τυχερός άνθρωπος πάνω στη γη.»

Μάλιστα, είπε καταλήγοντας πως «αυτή τη στιγμή γράφεται ιστορία, ας είναι αυτοί οι τελευταίοι νεκροί που χάνονται άδικα και να θυμόμαστε ότι η ζωή είναι μικρή και να ζούμε την κάθε μέρα. Ζήσε σαν ήταν να πεθάνεις αύριο. Μάθε σαν να ήταν να ζήσεις για πάντα, όπως είχε πει και ο Γκάντι.»

*Ο Χρήστος Κραββαρίτης είναι Ιατροδικαστής με πολυετή εμπειρία. Είναι μέλος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας.

20:33
Μαρία Ιωάννα Κρασανάκη

Ολοκληρώθηκε η εξέταση όλων των δειγμάτων – 54 οι ταυτοποιήσεις

Αναφορικά με τη διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών των θυμάτων, η οποία συνεχίζεται, από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους, δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στην οικογένεια κάθε θύματος καθώς δεν πρόκειται για μία τυπική διαδικασία αλλά απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί.

Στα εργαστήρια η διαδικασία ταυτοποίησης διεξάγεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και έχει διακοπεί οποιαδήποτε άλλη εργασία προκειμένου να διεκπεραιωθεί όλη η διαδικασία της ταυτοποίησης το ταχύτερο δυνατόν.

Παράλληλα, όσοι οικείοι των θυμάτων καθώς και επιβαίνοντες επιθυμούν μπορούν να παραλάβουν προσωπικά αντικείμενα από το Α.Τ. Τεμπών, τα οποία συγκεντρώθηκαν από τους διασώστες από το μοιραίο τρένο.

Στο μεταξύ, στους 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνόμο Β’, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Διευκρίνισε ότι όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά ως αγνοούμενοι συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς. «Σε αυτό το σημείο γίνεται το λάθος από κάποιους να προσθέτουν αυτούς που είχαν δηλωθεί από τους συγγενείς ως αγνοούμενοι αμέσως μετά το δυστύχημα με τον αριθμό των νεκρών που έχουν ανασυρθεί. Όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου, μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 36 σοροί από τα δείγματα που έχει λάβει η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας. Σχετικά με τους νοσηλευόμενους η κ. Δημογλίδου είπε ότι παραμένουν για νοσηλεία 38 επιβάτες.

20:06
Μαρία Ιωάννα Κρασανάκη

Πλήθος κόσμου συγκινεί, κρατώντας μαύρα μπαλόνια και αφήνοντας κεράκια στη μνήμη των θυμάτων

19:46
Μαρία Ιωάννα Κρασανάκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα - Αποχαιρετούν τα θύματα με κεριά και μαύρα μπαλόνια

19:46
Μαρία Ιωάννα Κρασανάκη

Χωρίς τρένα για όλο το Σαββατοκύριακο

Κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train (και τα δρομολόγια του προαστιακού της Αθήνας) δεν θα γίνουν το Σάββατο, 4 και την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 λόγω της νέας 48ωρης απεργίας που εξήγγειλαν τα σωματεία εργαζομένων στο σιδηρόδρομο.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα το πρωί της Κυριακής. Τα δρομολόγια του σιδηροδρόμου έχουν διακοπεί από το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Μαρτίου μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως είχε ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), θα συνταχθεί υπόμνημα με όλα τα προβήματα που αφορούν το Σιδηρόδρομο και θα ζητηθεί άμεσα συνάντηση με το υπουργείο Μεταφορών και τα πολιτικά κόμματα, το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να κατατεθούν οι απόψεις του σινδκαλιστικού κινήματος για τα ζητήματα ασφαλείας.

19:09
Μαρία Ιωάννα Κρασανάκη

Αγνοείται η Μαίρη από τη Μεσαρά - Εργαζόταν στο κυλικείο του μοιραίου τρένου

Το θρίλερ με τους αγνοούμενους στο τρένο του θανάτου στα Τέμπη συνεχίζεται. Συγγενείς αναζητούν έξω από το νοσοκομείο της Λάρισας τους δικούς τους ανθρώπους και κάνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να τους ενημερώσει. Γνωρίζοντας ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα ελπίζουν σε ένα θαύμα.

Τη Μαίρη Μ. από τη Μεσαρά Κρήτης αναζητεί η οικογένειά της. Το κορίτσι εργαζόταν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και συγκεκριμένα εκείνο το βράδυ δούλευε στο κυλικείο του μοιραίου τρένου.

Η Μαίρη δεν βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς. Η οικογένειά της βρίσκεται ήδη στη Λάρισα για να δώσει δείγμα DNA. Ο αδερφός της και η κόρη της έφυγαν από το χωριό για να δώσουν δείγμα προς εξέταση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook η ίδια έμενα στη Θεσσαλονίκη.

Το αντίο των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

«Οι συνάδελφοί μας! Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ! ευχαριστούμε για τη συνεργασία και Καλό δρόμο», έγραψαν σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποχαιρετώντας τους συναδέλφους τους που χάθηκαν στο μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη όταν συγκρούστηκαν τα δύο τρένα.

Ανάμεσά τους σιδηροδρομικούς που έχασαν τη ζωή τους είναι ο 32χρονος Δημήτρης Μασσαλής, μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62, ο οποίος έχασε ακαριαία τη ζωή του. Τη ζωή του έχασε και ο Γιώργος Κουτσούμπας, ο ένας εκ των μηχανοδηγών της εμπορικής αμαξοστοιχίας, αλλά και δύο μηχανοδηγοί που ήταν εκτός υπηρεσίας.

Στο τρένο βρισκόταν και ο 29χρονος Δημήτρης από την Αλεξανδρούπολη, γιος πρώην σιδηροδρομικού, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, επέστρεφε από την Αθήνα και επέβαινε στη μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία, αλλά και ο 35χρονο Σπύρος Βούλγαρης από το Λιανοκλάδι, ο οποίος ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη ως επιβάτης προκειμένου ν’ αναλάβει εμπορική αμαξοστοιχία την επομένη για την Αθήνα.

Ο 29χρόνος Παναγιώτης, ήταν επίσης εργαζόμενος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ήταν συνοδός στο μοιραίο δρομολόγιο.

18:49
Μαρία Ιωάννα Κρασανάκη

«Καίγονταν ζωντανοί» - Συγκλονιστική μαρτυρία φοιτήτριας που σώθηκε

Εθνική τραγωδία στα Τέμπη... Η κηδεία της Αθηνάς έγινε σε κλίμα οδύνης στην Κατερίνη ενώ την ίδια στιγμή οι συγγενείς των θυμάτων ξεσπούν με ένα τεράστιο γιατί: Γιατί έφυγαν τόσο άδικα οι δικοί τους άνθρωποι.

Την ίδια στιγμή, όμως, κάποιοι σώθηκαν με τις ιστορίες τους για το πώς κατάφεραν να γλιτώσουν να συγκλονίζουν. Μάλιστα, μιλώντας στο Star, περιέγραψαν μέσα από το νοσοκομείο Λάρισας την ώρα της σύγκρουσης και τον εφιάλτη που ακολούθησε στα Τέμπη.

«Θυμάμαι να είναι όλα μαύρα, να έχουν σβήσει τα φώτα. Να είναι όλα μαύρα, να προσπαθούμε να βγάλουμε τα σίδερα από πάνω μας από τα χαλάσματα. Προσπαθούσα να βρω τους ανθρώπους που ήταν μαζί μου. Φώναζα βοήθεια. Θυμάμαι να καίγομαι και βγήκα έξω επειδή καιγόμουν. Έτσι σώθηκα πήδηξα σε κάτι πράγματα», ανέφερε μέσα από το νοσοκομείο Λάρισας η τραυματισμένη φοιτήτρια, Βασιλική Οικονομάκη.

Όπως σημείωσε, το κυλικείο ήταν γεμάτο και δύσκολα μπορούσε να βρει κανείς θέση. «Καιγόντουσαν ζωντανοί, φωνάζανε» συνέχισε η φοιτήτρια που επέβαινε στο μοιραίο τρένο.

«Βοήθησε ο ένας τον άλλο στα Τέμπη»

«Άκουσαν έναν πολύ δυνατό θόρυβο, μια λάμψη και μετά που έγινε το αναποδογύρισμα, εγώ ήμουν στο κάθισμα που πήγαινε μαζί με το τρένο και βρέθηκα απέναντι. Βγήκα με τα άλλα δύο κορίτσια που ήμουν στην καμπίνα και μετά με έναν τρόπο που βοηθήσανε και όλα τα υπόλοιπα παιδιά βγήκαμε από ένα παράθυρο, κατεβήκαμε ευτυχώς και ότι μπορούσε ο καθένας… βοήθησε ο ένας τον άλλο» είπε ο τραυματίας φοιτητής, Άγγελος Φανουράκης.

18:38
Μαρία Ιωάννα Κρασανάκη

Ερωτήματα για τις φιάλες υγραερίου στα βαγόνια του τρένου

Νέα ερωτήματα γεννά η λάμψη κατά τη σύγκρουση των δύο τρένων, και δίνει νέα διάσταση στην τραγωδία, μετά από δημοσιεύματα περί ανεύρεσης δύο φιαλών υγραερίου, στο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, στα Τέμπη.

Το Πυροσβεστικό Σώμα προέβη σε διευκρινίσεις, οι οποίες αναφέρουν ότι κατά τη διαδικασία ελέγχου για τον εντοπισμό ατόμων στους χώρους των βαγονιών αλλά και στον ευρύτερο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, δεν έχουν βρεθεί φιάλες ή θραύσματα φιαλών υγραερίου.

Χθες (2/3), ο πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, Κώστας Τσίγκας, έκανε λόγο για δύσκολες συνθήκες στον τόπο του δυστυχήματος.

«Οι διαδικασίες δεν σταμάτησαν και ολοκληρώνονται αυτή την ώρα. Όντως προκλήθηκε πυρκαγιά. Θα διερευνηθούν τα αίτια. Οι πιθανότητες είναι πάρα πολλές, αυτό πρέπει να μας το πουν οι αρμόδιοι», τόνισε.

Η εταιρεία catering που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα και έχει τα εστιατόρια μέσα στη Hellenic Train δήλωσε στο MEGA: «Δεν έχουμε υγραέρια, έχουμε απλά την εκμετάλλευση των κυλικείων και η εταιρεία που διαχειρίζεται τα τρένα μπορεί να σας το πει», λένε πηγές της εταιρείας διαχείρισης των κυλικείων.

Από την άλλη η Hellenic Train απάντησε στο MEGA ότι: «Δεν υπάρχουν φιάλες αερίου στα τρένα. Και εξ όσων γνωρίζουμε δεν υπήρξαν αναφορές ή φήμες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για κάτι τέτοιο. Βεβαίως μπορείτε να το ελέγξετε και εσείς μαζί τους».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved