ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2015: Σε κείμενο του Γραμματικάκη διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2015: Σε κείμενο του Γραμματικάκη διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Ο τουρισμός ήταν το θέμα που κλήθηκαν να αναπτύξουν σε έκθεση, οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, που έδωσαν σήμερα Τρίτη 19 Μαΐου το πρώτο τους μάθημα.

Να αναπτύξουν τις απόψεις τους σχετικά με τα οφέλη του τουρισμού και τα αρνητικά αποτελέσματα της υπερβολικής τουριστικής ανάπτυξης κλήθηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Το απόσπασμα του κειμένου του Γιώργου Γραμματικάκη είναι από το σύγγραμά του «Ένας αστρολάβος του Ουρανού και της Ζωής» (σελ. 187-193, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Ηράκλειο 2013).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Ποιος είναι ο Γιώργος Γραμματικάκης

Ο Γιώργος Γραμματικάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1939. Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου.

Από το 1982 είναι καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ το 1990 και το 1996 εκλέχθηκε πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το 2014 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με «Το Ποτάμι» και συμμετέχει στην Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Επίσης είναι αντιπρόεδρος στο Δ.Σ της Λυρικής Σκηνής.

Σχετικές ειδήσεις