ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στην Ικαρία: «Σαρώνουν» δύσβατη περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο - Τι εντοπίστηκε;

Θρίλερ στην Ικαρία: «Σαρώνουν» δύσβατη περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο - Τι εντοπίστηκε;
FACEBOOK

Ικαρία: Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη της 34χρονης Βρετανίδας Natalie, της αστροφυσικού που εξαφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας από την Ικαρία, λίγο πριν αναχωρήσει με τον σύντροφό της για Κύπρο.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται από τις Αρχές, δεν έχει βρεθεί ακόμα κανένα ίχνος της Natalie Christopher.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα είναι σε εξέλιξη μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό της, ενώ οι έρευνες επικεντρώνονται σε μια περιοχή πολύ κοντά στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπου διέμενε το ζευγάρι.

Στη συγκεκριμένη περιοχή εντοπίστηκε το σήμα του κινητού τηλεφώνου της αγνοούμενης, ενώ οι διασώστες που βρέθηκαν εκεί δεν εντόπισαν κάποιο ίχνος της.

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Τρίτης (06/08) έχει μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας.

Ο πρόεδρος της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών της Ικαρίας, κ. Μιχαήλ Χριστοδούλου, ο οποίος συμμετέχει από την πρώτη στιγμή στις έρευνες, ανέφερε στο Star, ότι το σήμα του κινητού τηλεφώνου της 34χρονης έχει εντοπιστεί σε μια δύσβατη περιοχή, μόλις 150 μέτρα από το σημείο, όπου έμενε με τον σύντροφό της.

«Στο σημείο αυτό δεν υπάρχει μονοπάτι για να μπορούσε να πάει η κοπέλα. Είναι μια περιοχή περιφραγμένη με συρμάτινο πλέγμα και πολλά βάτα. Εμείς περάσαμε από το σημείο, κόψαμε το πλέγμα, αλλά δεν έχουμε βρει ακόμα το κινητό της τηλέφωνο. Μέχρι και σήμερα το πρωί ήταν ανοιχτό, όμως όταν το καλούσαμε από το σημείο, δεν ακούγαμε τίποτα», είπε ο κ. Χριστοδούλου.

Σήμερα ξεκίνησε ο καθαρισμός της περιοχής από τα βάτα, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουν να βρουν το κινητό τηλέφωνο της αγνοούμενης.

Δείτε την αγνοούμενη στη gallery που ακολουθεί:

«Σκεφτείτε ότι πρόκειται για μια περιοχή ίση με μισό γήπεδο ποδοσφαίρου. Για να την καθαρίσουμε από τα βάτα θα χρειαστούμε δυο τρεις μέρες. Υπολογίζω το Σάββατο ή την Κυριακή να έχουμε καταφέρει κάτι», συνέχισε.

Αυτό που ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πάντως ο κ. Χριστοδούλου είναι ότι σε καμία περίπτωση η Βρετανίδα αστροφυσικός δεν πήγε στο σημείο, ενώ ούτε οι θερμικές κάμερες έπιασαν κάποιο σήμα.

«Είναι μια πολύ περίεργη υπόθεση. Το σημείο δεν έχει μονοπάτι, ούτε είναι κοντά στον δρόμο. Κάποιος πέταξε το κινητό εκεί. Οι θερμικές κάμερες πάντως δεν έχουν εντοπίσει κάτι στο σημείο, ενώ η αλήθεια είναι ότι το δεύτερο στίγμα του κινητού χθες από εκείνη την περιοχή μας μπέρδεψε», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι το κινητό της Νάταλι εξέπεμπε σήμα από δύο διαφορετικά σημεία του νησιού, το ένα από τα οποία ήταν στο απέναντι νησάκι, στους Φούρνους.

Οι έρευνες συνεχίζονται χωρίς διακοπή, καθώς οι συμμετέχοντες έχουν χωριστεί σε ομάδες για να πραγματοποιούν 24ωρες βάρδιες. Σήμερα, αναμένονται από τη Θεσσαλονίκη ειδικά drone που θα πραγματοποιήσουν πτήσεις πάνω από το σημείο, όπου επικεντρώνονται οι έρευνες, ενώ έμπειροι δύτες θα βουτήξουν για να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάτι κάτω από τα απότομα βράχια της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: Ικαρία: Απίστευτη επίθεση των βρετανικών ΜΜΕ - «Δεύτερη επιστήμονας εξαφανίζεται σε ελληνικό νησί»

«Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος στο δωμάτιο»

Ο Βασίλης Θεοδωράκης, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου όπου έμενε η γυναίκα με τον σύντροφό της επιβεβαίωσε την είδηση περί εντοπισμού κηλίδων αίματος στο δωμάτιο όπου διέμενε η Αγγλοκύπρια με το σύντροφό της.

«Όντως εντοπίστηκαν λίγες κηλίδες αίματος σε τρία διαφορετικά σημεία. Εντοπίστηκαν λίγες κηλίδες αίματος στο μαξιλάρι, στο σεντόνι καθώς και μπροστά από τον καθρέφτη», είπε ο ξενοδόχος.

Πάντως ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι οι κηλίδες αίματος δεν παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια, σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση, καθώς ήταν πάρα πολύ λίγες σε συγκεκριμένα σημεία. «Μάλλον θα πρόκειται για ρινορραγία».

Δείτε το βίντεο:

Οι φωνές από το δωμάτιο

Σύμφωνα με το sigmalive, η καμαριέρα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε η γυναίκα με τον σύντροφό της, ανέφερε στον ξενοδόχο και την ΕΛ.ΑΣ. πως ένα βράδυ πριν χαθούν τα ίχνη της Νάταλι, είχε ακούσει φωνές.

«Άκουσα κάποιες φωνές το προηγούμενο βράδυ. Σε έλεγχό μου στο δωμάτιο διαπίστωσα ότι υπήρχε σεντόνι απλωμένο στον καναπέ του υπνοδωματίου, κάτι που ίσως παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι κοιμήθηκε σε ξεχωριστούς χώρους το προηγούμενο βράδυ», είπε η καμαριέρα στον ξενοδόχο Θεοδωρή Θεοδωράκη.

Αγωνιώδεις εκκλήσεις

Ο σύντροφός της απηύθυνε έκκληση στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αλλά και στους τεχνολογικούς κολοσσούς, να συνδράμουν ώστε να εντοπιστεί το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου το οποίο ήταν ανοιχτό.

«Χρειάζομαι από την Google και το Facebook να αποκαλύψουν την τοποθεσία του κινητού της κοπέλας. Το κινητό της είναι ανοιχτό για περισσότερες από 24 ώρες και αδυνατούμε να βρούμε την ακριβή της τοποθεσία. Σταματήσαμε να την καλούμε για να κρατήσει η μπαταρία», δήλωσε ο σύντροφος της 34χρονης αστροφυσικού μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, η αδερφή της, με μια ανάρτηση στο facebook ζητάει και εκείνη, αν κάποιος γνωρίζει κάτι για την υπόθεση, να επικοινωνήσει με τις Αρχές.

Ζητάει επίσης, να μην καλούν την εξαφανισμένη αδερφή της στο κινητό της, όσοι έχουν τον αριθμό, καθώς έτσι θα τελειώσει η μπαταρία του τηλεφώνου.

Για την διευκόλυνση των ερευνών οι Αρχές εξέδωσαν και Silver Alert για τον εντοπισμό της Natalie, ζητώντας από όποιος γνωρίζει ή είδε κάτι να απευθυνθεί σε αυτές.

Το ιστορικό της εξαφάνισης

Η 34χρονη Natalie Christopher, αστροφυσικός από τη Βρετανία, πήγε στην Ικαρία- στην περιοχή Κεραμέ- με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της στις 3 Αυγούστου και επρόκειτο να αναχωρήσουν τη Δευτέρα(5/8) για την Κύπρο μέσω Αθήνας.

Το πρωί της Δευτέρας (5/8), όταν ξύπνησε ο 38χρονος, της τηλεφώνησε γιατί έλειπε. Στην τελευταία τους συνομιλία - σύμφωνα με τον Κύπριο σύντροφό της - η Natalie ανέφερε πως είχε πάει για τρέξιμο.

Η ώρα, όμως, περνούσε και η 34χρονη δεν επέστρεφε. Ο σύντροφός της υποστηρίζει πως προσπάθησε ξανά να μιλήσει μαζί της, ωστόσο, η ίδια δεν απαντούσε.

Έτσι, ο σύντροφός της δήλωσε την εξαφάνισή της στις 12:40 το μεσημέρι της Δευτέρας (5/8) στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου.

Ποια είναι η 34χρονη Βρετανίδα

Μία γυναίκα υπερδραστήρια, με λατρεία στον αθλητισμό και τη φύση.

Αυτή είναι η 34χρονη Βρετανίδα Natalie Christopher που αγνοείται στο νησί της Ικαρίας.

Το προφίλ της στο Facebook μάλιστα είναι γεμάτο από φωτογραφίες με δράσεις της στη φύση και στον αθλητισμό.

Διαβάστε επίσης:

Ανείπωτη τραγωδία: Νεκρή η 27χρονη Δέσποινα Ζάγκα σε φρικτό τροχαίο - Σκληρές εικόνες

Αγωνία για 8χρονη: Στο χειρουργείο με φρικτούς πόνους - Δείτε τι κατάπιε