ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Επανεξετάζεται το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές

Κορονοϊός: Επανεξετάζεται το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Η κυριακάτικη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, επανεξετάζεται από τους αρμόδιους.

Ένα από τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση στο πλαίσιο της πρόληψης και του περιορισμού της πανδημίας του κορονοϊού, ήταν η λειτουργία των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των πολιτών τις υπόλοιπες ημέρες.

Τώρα, και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες (23/04) ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, το μέτρο αυτό τίθεται προς επανεξέταση, μετά και τη σχετικά περιορισμένη επισκεψιμότητα που καταγράφηκε την Κυριακή 22 Μαρτίου.

Παράλληλα, η εξάπλωση του κορονοϊού αλλάζει σημαντικά τις αγοραστικές συνήθειες, με έναν στους δύο εγχώριους καταναλωτές να εκτιμά ότι οι συνθήκες έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσουν πάνω από δύο μήνες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» κατά την πρώτη Κυριακή της αναγκαστικής λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, όλες οι αλυσίδες συμμορφώθηκαν πλήρως, ενώ στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε περίπου 31 καταστήματα στην Αττική τηρήθηκαν και όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας των εργαζόμενων.

Σε ό,τι αφορά τώρα τις πωλήσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή 22 Μαρτίου, οι οποίες φαίνεται να αποτελούν και βαρόμετρο για τη διατήρηση ή όχι του μέτρου, οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι η κατανάλωση ήταν πολύ χαμηλή σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες και αρκετά χαμηλότερη σε σχέση με την τελευταία Κυριακή που λειτούργησαν οι αλυσίδες, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, κατά μέσο όρο συνολικά η αγορά εμφάνισε μειωμένες πωλήσεις περί το 40%-45% την Κυριακή 22 Μαρτίου έναντι της Κυριακής 29/12/2019.

ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απαγόρευση κυκλοφορίας - forma.gov.gr: Νέες εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις - Δείτε τη λίστα

Κορονοϊός: Μήπως έχεις τον ιό και δεν το ξέρεις; - Αυτό είναι το σημάδι που πρέπει να προσέξεις

Σχετικές ειδήσεις