ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Πιο δύσκολος μήνας ο Απρίλιος – Έρχονται πιο αυστηρά μέτρα

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Πιο δύσκολος μήνας ο Απρίλιος – Έρχονται πιο αυστηρά μέτρα
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Ο Απρίλιος θα είναι ο πιο «ζόρικος» μήνας, τόσο για τους πολίτες οι οποίοι τηρούν τα μέτρα ατομικής ευθύνης, όσο και για το σύστημα υγείας, το οποίο θα δοκιμαστεί.

Τις επόμενες εβδομάδες, οι ειδικοί επιστήμονες αναμένουν να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων, με αντίστοιχη αύξηση της ανάγκης για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό.

Μέχρι στιγμής βέβαια, φαίνεται να έχει αποφευχθεί η εκθετική αύξηση της νόσου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Προκειμένου να διατηρηθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων σε διαχειρίσιμο πλαίσιο, τονίζεται με κάθε ευκαιρία η τήρηση των ατομικών μέτρων από τους πολίτες. Φαίνεται, όμως, ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας όπως εφαρμόζεται σήμερα, δεν επαρκεί.

Πληροφορίες από το κυβερνητικό επιτελείο αναφέρουν ότι τα μέτρα δεν πρόκειται να χαλαρώσουν το επόμενο διάστημα. Αντίθετα, θα αυστηροποιηθούν, λένες οι ίδιες πηγές στο Newsbomb.gr.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Αρκετά σενάρια έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όπως είναι το κλείσιμο των διοδίων εν όψει και του Πάσχα, ή ο περιορισμός της μετακίνησης ηλικιωμένων σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Δεν αποκλείεται δε, να περιοριστούν τα αιτήματα μετακίνησης των πολιτών. Άλλωστε, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έχει δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό στο υπουργείο Υγείας, ότι ο αριθμός των πολιτών οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά για λόγους εκτός εργασίας, θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω, ερωτηθείς για τα πρώτα συμπεράσματα από τα sms που αποστέλλονται στο 13033.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός πάντως για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, μέχρι σήμερα φαίνεται πως βρίσκει μεγάλη αποδοχή από τους πολίτες. Χαρακτηριστικό είναι πως σε ποσοστό 95,7% θεωρούν αναγκαίο ή αρκετά αναγκαίο μέτρο την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε αυτή τη φάση, για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, σύμφωνα με το βαρόμετρο της Opinion. Όσο για τις ενέργειες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, οι πολίτες είναι πολύ ικανοποιημένοι και αρκετά ικανοποιημένοι σε ποσοστό 85%, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η έρευνα διεξήχθη από τις 23 έως τις 26 Μαρτίου 2020, σε δείγμα 1.095 νοικοκυριών.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πώς, πού και πότε θα υποβληθούν οι αιτήσεις των εργαζομένων για τα 800 ευρώ

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Απίστευτο περιστατικό - Τον κατέδωσε η μητέρα του γιατί έσπασε την καραντίνα

Κορονοϊός: Σοκ - Αυτές είναι οι περιοχές της Ελλάδας που φοβάται το υπουργείο Υγείας έξαρση του ιού

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις