ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι «φούντωσε» ο κορονοϊός στην Πέλλα! Eικόνες συνωστισμού σε εκκλησιαστική τελετή

Έτσι «φούντωσε» ο κορονοϊός στην Πέλλα!  Eικόνες συνωστισμού σε εκκλησιαστική τελετή

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΗ συντριπτική πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στην τελετή της ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του αγίου Καλλινίκου στην Πέλλα - κληρικοί και πολίτες - δεν τήρησαν κανένα μέτρο προστασίας.

Συναγερμός στις τάξεις του Κλήρου μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τη διασπορά του ιού, και συγκεκριμένα στις 15 Οκτωβρίου, είχε πραγματοποιηθεί στην Έδεσσα η ανακομιδή των ιερών Λειψάνων του αγίου Καλλινίκου, Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

Στη συγκεκριμένη τελετή – όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες - δεν τηρήθηκαν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, παρόλο που η πανδημία βρισκόταν σε έξαρση.

Δείτε την gallery:

Πλέον θετικοί στον Covid – 19 είναι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, που παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του με ήπια συμπτώματα, και ο επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πάντως, άλλοι δύο- τρεις ιεράρχες στη Βόρεια Ελλάδα είναι θετικοί, αλλά δεν το έχουν κάνει δημόσια γνωστό.

Σε προληπτική καραντίνα παραμένει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το «Βήμα Ορθοδοξίας» πέντε Μητροπολίτες διαφόρων ηλικιών έχουν διαγνωστεί με Covid-19.

Αρνητικός στο τεστ βγήκε ο Αρχιεπίσκοπος που πλέον έχει αναχωρήσει για το ησυχαστήριο του στην Ζάλτσα Βοιωτίας.

Τι προηγήθηκε

Σαν κεραυνός εν αιθρία “έσκασε” η είδηση ότι Αρχιεπίσκοπος και όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα. Σημειώνεται, πως αρχικά η είδηση είχε διαψευστεί ωστόσο στην πορεία επιβεβαιώθηκε όπως αναφέρει και ο τηλεοπτικός σταθμός Μega.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Θωμαΐδης στο Newsbomb.gr: Τα λύματα δείχνουν 40.000 ενεργά κρούσματα στην Αττική