ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Έτσι λειτουργούν τα νοσοκομεία εκστρατείας - Τι λέει στρατιωτικός γιατρός

Κορονοϊός: Έτσι λειτουργούν τα νοσοκομεία εκστρατείας - Τι λέει στρατιωτικός γιατρός
InTime

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Κλιμάκια του στρατού στήνουν τις σκηνές έξω από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης κι έξω από το Νοσοκομείο του Βόλου και στρατιωτικός γιατρός δίνει ακριβείς λεπτομέρειες για τη λειτουργία των νοσοκομείων εκστρατείας.

Σε εξέλιξη είναι ένας τεράστιος αγώνας για να αποσυμφορηθεί το σύστημα υγείας και να μπορέσουν όσο το δυνατό περισσότεροι συμπολίτες μας που έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό να έχουν αξιοπρεπή και επαρκή νοσηλεία δίνει το σύστημα υγείας. Οι αντοχές έχουν χτυπήσει «κόκκινο» και πέρα από τις επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών, στη «μάχη» μπαίνουν και τα νοσοκομεία εκστρατείας.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο στήθηκαν οι πρώτες σκηνές έξω από το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως στη Θεσσαλονίκη έτσι ώστε να ετοιμαστεί τάχιστα το νοσοκομείο εκστρατείας. Τη Δευτέρα (23.11) ανάλογες εικόνες, με στρατιωτικά κλιμάκια να στήνουν σκηνές, έκαναν την εμφάνισή τους κι έξω από το Νοσοκομείο του Βόλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα νοσοκομεία εκστρατείας έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ασθενείς. Ο Πάνος Ευσταθίου, που υπήρξε στρατιωτικός ιατρός, μίλησε για αυτό στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και έδωσε λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας των εν λόγω κλινικών έκτακτης ανάγκης που φιλοξενούνται στις σκηνές του στρατού.

«Αυτό το χρησιμοποιήσαμε κάποια στιγμή σε μία αποστολή στο εξωτερικό έχει όλες τις προϋποθέσεις, θεωρείται ένα από τα καλύτερα κομμάτια εφεδρείας του Ελληνικού Στρατού, είναι κοντέινερ, είναι σκηνές, όλα αυτά είναι κλιματιζόμενα, όλα αυτά βρίσκονται κάτω από ενιαία ηλεκτρολογική παροχή έχει πλήρη εικόνα νοσοκομείου από μικροβιολογικό ως οδοντιατρικό εργαστήριο», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό τα νοσοκομεία εκστρατείας είναι το τελευταίο σκαλί πριν ανοίξουν και τα πυρηνικά καταφύγια για να μετατραπούν σε κλινικές Covid-19. Σε κάθε περίπτωση, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα και για αυτό το ενδεχόμενο, με τον υφυπουργό Άμυνας κατά την επίσκεψή του στο 424 να αναφέρει «το ίδιο το 424 έχει εφεδρικές κλίνες οι οποίες έχουν σχέση άμεσα με την αντιπυρηνική προστασία τις οποίες ανάλογα με το πώς θα ρυθμίσει η διαχειριστική αρχή του Υπουργείου Υγείας θα αξιοποιηθούν και αυτές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νοσοκομείο εκστρατείας που προετοιμάζεται στη Θεσσαλονίκη θα μπορεί να εξυπηρετήσει 50 ασθενείς, ενώ στον Βόλο για την ώρα διενεργούνται στις σκηνές του στρατού μόνο για τη διενέργεια των rapid tests. Τέλος, συγκινητική ήταν η περιγραφή ενός απόστρατου που νοσηλεύτηκε στο 424 και νίκησε τον κορονοϊό. Όπως ανέφερε, η μοναχική μάχη που δίνουν όσοι «χτυπήθηκαν» από τη νόσο είναι ιδιαίτερα σκληρή, ενώ στέλνει μήνυμα σε όλους να τηρούν τα μέτρα πιστά για να μικρύνει η τεράστια πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Lockdown: Γιατί δεν θα ανοίξει τίποτα μέχρι την Πρωτοχρονιά